DeLonghi ECP35.31 review

De DeLonghi ECP35.31 maakt acceptabele koffie, maar hij presteert niet zo goed als veel andere koffiemachines van het bedrijf en het duurt lang voordat hij opgewarmd is.

 

Plus- en minpunten in een oogopslag

Voordelen:
  • Koffie zetten en stomen gaat redelijk snel
Nadelen:
  • Warmt langzaam op
  • Espresso niet sterk genoeg

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat is de DeLonghi ECP35.31?

De DeLonghi ECP35.31 is een traditionele pistonmachine die espresso’s kan bereiden met vermalen koffie of ESE cups. Hij heeft een aanpasbare stoompijp voor het maken van latte’s en cappuccino’s, verwijderbare lekbak en twee aparte thermostaten om de temperatuur van het water en stoom aan te sturen. Als je hem negen minuten niet gebruikt, dan schakelt hij zichzelf automatisch uit.

 

Waar is het apparaat goed in?

Zodra de machine gereed is wordt je voorkeursdrankje snel bereid. Het bereiden van een espresso duurt 30 seconden, terwijl het 39 seconden duurt om de stoom voor de melk op te warmen. Het is makkelijk om de filterhouder te gebruiken (waar je de vermalen koffie in doet) en de stroom van koffie was goed, zodat je niet onder gespetterd zal worden met espresso wanneer je in de ochtend je kopje koffie zet.

 

Zijn er dingen waar ik op moet letten?

Onze expert was teleurgesteld door de espresso die deze machine bereidt. Crema ontbrak nagenoeg, de espresso proefde niet als eentje die door een machine met hoge druk bereidt wordt en daarnaast was het drankje simpelweg niet sterk genoeg. Cappuccino’s deden het niet veel beter. De melk was niet warm genoeg, met een dunne laag van luchtige bubbels en een flauwe smaak volgens onze expert. Het duurt ook lang voordat de machine opgewarmd is, wat in totaal meer dan 90 seconden duurde. Met de instructies is het ook niet echt duidelijk hoe je de machine klaar moet maken. Je moet een half reservoir met water door de boiler outlet laten stromen, overschakelen op stoom en de rest via de stoompijp laten stromen. Dit moet je herhalen. Zodra je klaar bent heb je niet genoeg water meer om een espresso te bereiden.

 

Moet ik hem kopen?

Alhoewel de DeLonghi ECP35.31 aardig snel koffie bereidt zodra hij eindelijk opgewarmd is, waren de resultaten verre van indrukwekkend en daarnaast is het apparaat een beetje lastig om te gebruiken. We raden aan om andere espressomachines van DeLonghi te overwegen, zoals de Dedica of de Scultura.

Vergelijk prijzen nu bij:

6.5 Totale Score
Presteert niet zo goed als veel andere koffiemachines

Alhoewel de DeLonghi ECP35.31 aardig snel koffie bereidt zodra hij eindelijk opgewarmd is, waren de resultaten verre van indrukwekkend en daarnaast is het apparaat een beetje lastig om te gebruiken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo