Krups F203 review

De populariteit van de Krups F203 koffiemolen met messen laat zien dat er nog steeds mensen zijn die kunnen genieten van een kwalitatief kopje koffie, zonder dat ze zich te veel bekommeren over de consistentie van de maalgraad, de bardruk of de hoeveelheid opgeloste koffie in een kopje. De Krups machine is een elektrische kruiden- en koffiemolen die doet waar hij voor gemaakt is, zonder toeters en bellen. Als je graag vers gemalen koffiebonen gebruikt voor je koffie, maar niet rond de €100 of meer wilt betalen voor een goede koffiemolen met maalschijf, dan moet deze koffiemolen zeker op je verlanglijstje staan. In deze Krups F203 review zullen we hem onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Overzicht van deze Krups F203 review

Voordelen:
  • Kleine afmetingen
  • Veelzijdig – kan koffiebonen, kruiden, noten en granen vermalen
  • Bediening met één knop
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
  • Produceert veel warmte wat de natuurlijke smaken van de koffiebonen beïnvloedt
  • Grove maalgraad is inconsistent
  • Zeer beperkte controle over de maalgraad

 

De koffiemolen ontleden

De Krups F203 ziet er heel anders uit dan een gewone koffiemolen. Hij lijkt meer op een kruidenmolen. De behuizing is grotendeels gemaakt van glanzend zwart plastic met een transparante deksel, welke het mogelijk maakt om de consistentie van de maalgraad te zien. Hij heeft een enkele knop die het mogelijk maakt om de afmeting van de maling aan te passen.

Krups F203 koffiemolen kopenDe koffiemolen maakt gebruik van een roestvrijstalen mes en wordt aangedreven door een 200 watt motor die hem veel vermogen geeft. Of het nu kaneel, koffie of noten zijn, met deze molen kun je de fijnste consistentie bereiken. De maling is ook geschikt voor espresso koffie.

Ondanks dat je op moet passen dat je deze koffiemolen niet te lang achter elkaar gebruikt (in verband met warmte wat de smaak van de bonen kan verpesten), zal het lastig zijn om een betere koffiemolen op dit prijsniveau te vinden.

Het reservoir heeft een capaciteit van zo’n 75 gram waarmee je voldoende koffie kunt malen voor maximaal 12 kopjes tegelijk. Bovendien is de Krups koffiemolen voorzien van een veiligheidsschakelaar die ervoor zorgt dat de koffiemolen alleen maar werkt wanneer de deksel goed gesloten is. Het intrekbare snoer zorgt ervoor dat hij netjes op je aanrecht kan staan.

 

Gebruik

In tegenstelling tot gespecialiseerde koffiemolens met maalschijven en die een hoop functies hebben, zoals dosering en maatgraad aanpassingen, is malen met de F203 meer een kwestie van weten hoe lang je de pulseknop ingedrukt houdt om de maalgraad goed te krijgen. Als je het eenmaal onder de knie hebt, dan zal je erachter komen dat het de makkelijkste manieren is om je koffiebonen te malen op een drukke maandagochtend.

Van espresso tot filterkoffie, met de Krups koffiemolen kan je de gewenste maalgraad bereiken. Na het malen blijft er wel wat koffie in de maler zitten, dus het is een goed idee om een direct schoon te maken. Het reinigen is echter erg makkelijk, maar dit komt deels door dat de machine erg standaard functies heeft.

Koffiemolen Krups F203 Review

Conclusie van deze Krups F203 review

De Krups F203 elektrische koffie- en kruidenmolen is een veelzijdige koffiemaler met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt de mogelijkheid om hem te gebruiken voor koffiebonen en kruiden; er is meer dan een reden om hem te kopen. Als je een koffiemolen zonder poespas zoekt, dan moet deze zeker weten hoog op je verlanglijstje staan.

Vergelijk prijzen nu bij:

9 Totale Score
Een uitstekende elektrische koffiemolen.

Deze elektrische koffie- en kruidenmolen is een veelzijdige koffiemaler met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt de mogelijkheid om hem te gebruiken voor koffiebonen en kruiden.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo