Beste Baratza koffiemolen? Vergelijk alle modellen

Baratza is een merk dat sinds 1999 focust op kwalitatieve koffiemolens die specifiek gemaakt zijn voor de speciale koffiegemeenschap. Ze hebben al meerdere keren een prijs gewonnen voor ‘beste product’ en onder de koffieprofessionals en enthousiastelingen is Baratza een bekend merk dat herkend wordt als innovatief, op kwaliteit gefocust en consistent.

Baratza biedt verscheidene koffiemolen modellen, zoals de Encore, Virtuoso, Sette 270, Sette 270W, Vario, Vario-W, Forte AP en Forte BG. Sommige zijn meer gefocust op espresso en andere meer op handmatige of automatische koffiezetapparaten. Sommige hebben een dosis gebaseerd op tijd en andere op gewicht. Sommige hebben alleen maar macro-aanpassingen, terwijl andere micro en zelfs traploze aanpassingen hebben. Om je te helpen bij het besluiten welke Baratza model het beste bij je past, zullen we alle modellen hieronder uitgebreid bespreken.


 

Baratza Encore

koffiemolen baratza encoreDe Encore is het instapmodel van Baratza en eentje die al vele keukens thuis van ontluikende barista’s siert. De reden voor zijn populariteit is zijn betrouwbaarheid, gebruiksgemak, en instapprijs. Met een krachtige DC-motor en zijn tweede generatie versnelling, is de Encore gemaakt om het vele jaren uit te houden. En als je gewend bent aan een blade koffiemolen, of koffiemolen met nep burrs of zelfs van tevoren gemalen koffie, dan zal overstappen op de Encore je puur genot geven.

Hij heeft 40 mm stalen M3 conische burrs die een maalsnelheid van ongeveer 0,8-1,1 gram koffie per seconde hebben. De burrs van de Encore worden gefabriceerd in Europa en kunnen makkelijk aangepast worden. Je hoeft alleen maar aan het bonenreservoir op de koffiemolen te draaien, welke 40 trappen heeft van fijn tot grof. Dit maakt een maalbereik van 250 tot 1.200 microns mogelijk.

Het bonenreservoir biedt ruimte voor ongeveer 225 gram, maar je kan echter een aanvullend reservoir kopen voor deze en alle andere Baratza koffiemolen modellen, welke ongeveer 250 gram toevoegt. Dit aanvullende reservoir kan je stapelen, dus in theorie zou je tot het plafond kunnen gaan, al raden we dat niet aan om te doen.

Zijn intuïtieve ontwerp maakt de Encore makkelijk om te gebruiken, makkelijk om schoon te maken en makkelijk om te repareren. Aan de zijkant zit een eenvoudige aan-/uit-knop en aan de voorkant een pulsknop. Toegang tot de burrs is erg eenvoudig en je hoeft het reservoir alleen maar verder dan 40 te draaien en op te tillen. Deze eenvoud maakt het redelijk makkelijk om specifieke onderdelen te vervangen, in plaats van dat je een nieuwe koffiemolen moet kopen als er iets stuk gaat. Daarnaast kan je de Encore redelijk eenvoudig kalibreren, waardoor je de koffiemolen meer kan laten focussen op een fijne, medium en grove maling kan laten focussen.

De Encore presteert voornamelijk goed voor handmatig brouwen of met een automatisch koffiezetapparaat. Alhoewel Baratza aangeeft dat de Encore in staat is om te malen van espresso tot French press, raden we niet aan om hem te gebruiken voor espresso. De aanpassingstrappen zijn namelijk te groot om een nauwkeurige maling te krijgen. Tijdens het malen merkte we een maalretentie van ongeveer 1-2 gram op.

We raden de Encore aan voor beginners van special koffie met een beperkt budget, die een kwalitatieve koffiemolen thuis willen hebben voor een prijs waarvoor ze hun bankrekening niet hoeven te overvallen. Alhoewel hij niet zo consistent maalt als de andere Baratza koffiemolen modellen in dit artikel, is het een goede koffiemolen voor de beginner met een onverslaanbare prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

Overzicht

Positief:
 • Betrouwbaar en makkelijk om te gebruiken
 • Intuïtief ontwerp wat onderdelen vervangen en schoonmaken erg makkelijk maakt
 • Fantastische prijs voor een instap koffiemolen die voor de speciale koffiegemeenschap gemaakt is
 • Neemt erg weinig in beslag op je aanrecht
 • Geweldige instap koffiemolen
Negatief:
 • Velletje van de koffiebonen kan vast komen te zitten in de behuizing en komt vaak mee wanneer je het compartiment met het gemalen koffie verwijdert
 • Medium maling was relatief consistent, maar fijnere en grovere afmetingen hadden meer inconsistentie
 • Veel stiller dan andere in zijn klasse, maar nog steeds aardig luidruchtig


 

Baratza Virtuoso

baratza virtuoso koffiemalerDe Virtuoso is de meer sexy versie van de Encore met een iets beter burrsetje en bouwkwaliteit. Alhoewel hij dezelfde afmetingen heeft, geeft de plastic en metalen behuizing van de Virtuoso koffiemolen hem een steviger gevoel.

De Virtuoso is net als de Encore gemaakt om het jaren vol te houden. Hij wordt aangedreven door een DC-motor en de tweede generatie versnelling, welke beide ervoor zorgen dat zijn 40 mm stalen M2 conische burrs een snelheid van ongeveer 1,5-2,4 gram per seconde heeft.

Hij heeft 40 malingsinstellingen, maar hij heeft echter een groter maalbereik dan de Encore (200-1.400 microns) en hij is ook veel consistenter. Net als bij de Encore zagen we echter een malingsretentie van 1-2 gram, wat afhing van de malingsafmetingen.

Ook al zijn de burrs en de bouwkwaliteit iets beter dan bij de Encore, is het intuïtieve design bijna hetzelfde. Dit betekent dat je dit Baratza koffiemolen model ook makkelijk kan gebruiken en onderhouden. Het aanpassen van de afmeting van de maling kan je simpelweg doen door het bonenreservoir van 225 gram naar links of rechts te draaien, wat afhangt van de soort maling dat je wilt hebben. Toegang tot de burrs is erg eenvoudig door het reservoir verder dan 40 te draaien en op te tillen. Kalibratie is mogelijk en relatief makkelijk en zijn eenvoud maakt het makkelijk om onderdelen schoon te maken of te vervangen. Een ding dat echter anders is dan de Encore, is dat de Virtuoso een timerswitch aan de zijkant heeft, in plaats van een simpele aan-/uit-knop.

De Virtuoso heeft vergelijkbare brouwmogelijkheden als de Encore en presteert het beste wanneer je hem voor handmatig of een automatisch koffiezetapparaat gebruikt. Ondanks dat Baratza ook hier aangeeft dat je hem kan gebruiken van espresso tot French press, raden we hem niet aan voor espresso. De trappen dus de verschillende malingen zijn namelijk te groot.

We raden de Virtuoso aan voor liefhebbers van speciale koffie en die een koffiemolen met een betere kwaliteit willen hebben voor handmatig en met een automatisch koffiezetapparaat koffiezetten. Volgens ons biedt de Virtuoso de beste waarde voor je geld van alle Baratza koffiemolen modellen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Overzicht

Positief:
 • Erg eenvoudig om te gebruiken en betrouwbaar
 • Met dezelfde structuur als de Encore is het makkelijk om onderdelen te vervangen en schoon te maken
 • Metalen behuizing verbetert de duurzaamheid
 • Voor handmatig brouwen maken de prijs en consistentie hem exceptioneel
 • Groter malingsbereik dan de Encore
Negatief:
 • Net als bij Encore kan het velletje van de koffiebonen vast komen te zitten en voor een rotzooi op je aanrecht zorgen.
 • De centrale burr heeft geen schroef zoals de nieuwere Encore modellen, wat helpt om te voorkomen dat de bonen bovenop de conus burr blijven liggen.


 

Baratza Sette 270 en Sette 270W

baratza sette koffiemolen kopenDe Sette is het instap Baratza koffiemolen model voor espresso’s en is beschikbaar in twee verschillende configuraties, namelijk: 270 en 270W. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen, dus laten we eerst een kijkje naar die nemen.

Beide configuraties zijn gemaakt voor het trekken van shotjes espresso in je eigen huis. Ze hebben beide een bonenreservoir van zo’n 280 gram en een afsluitmechanisme, wat het makkelijk maakt om van bonen te verwisselen zonder dat je een zootje maakt op je aanrecht. Daarnaast heeft de Sette een convertibele apparaathouder, wat het mogelijk maakt om rechtstreeks in een filterhouder te malen of in de meegeleverde antistatische koffiebak die ruimte biedt voor ongeveer 150 gram.

Alhoewel de Sette net als alle andere Baratza koffiemolen modellen een DC-motor heeft, heeft hij een uniek versnelling- en aandrijvingssysteem die effectief helpt om de snelheid te verlagen. Dit zorgt voor een koeler malingsproces met een meer consistente maling. De Sette biedt echt een voordeel op dit gebied door gebruik te maken van dit unieke aandrijvingssysteem, wat het mogelijk maakt om de binnenste in plaats van de buitenste burr te laten draaien. Dit resulteert in een rechtstreeks pad met een erg lage malingsretentie.

De afmeting van de maling aanpassen is zo eenvoudig als het draaien aan de assemblage direct onder het besturingspaneel. De Sette heeft 30 macro-aanpassingen en 9 traploze micro-aanpassingen, wat je bijna een ongelimiteerd aantal opties geeft. Baratza schat echter dat dit 270 zijn. Deze traploze micro-aanpassingen is een unieke functie van de Sette, wat erg handig is voor personen die thuis espresso’s willen maken. Daarnaast levert Baratza een aantal vulplaatjes mee, welke onder de conus burr geplaatst kunnen worden voor een nog fijnere maling. Daarnaast hebben beide modellen drie programmeerbare knoppen, zodat je dezelfde hoeveelheid met een simpele druk op een knop kan bereiken.

De Sette heeft 40 mm stalen AP conische burrs, welke uitstekend zijn voor personen die thuis espresso willen drinken. Met een malingsbereik van 230-950 microns geeft Baratza aan dat de Sette geschikt is voor malen van espresso tot Chemex. Wij zijn er echter achter gekomen dat het gebruik van deze koffiemolen voor iets anders dan espresso niet ideaal is. Direct uit de doos en op de meest grove maling was de koffie veel te fijn voor een chemex. Alhoewel hij geschikt is voor een enkel kopje overgiet koffie of een AeroPress, merkte we op dat de grovere maling minder consistent is. En door het unieke aandrijfontwerp kan de Sette niet gekalibreerd worden voor grovere malingen. Baratza biedt echter wel een tweede burr assemblage (BG-burr) die bedoeld is voor meer grovere malingen. Alhoewel dit helpt bij druppel brouwsels om het probleem met onderbreken op te lossen, is het niet echt een upgrade.

Vergelijk prijzen nu bij:

Bol.com: bekijk aanbieding

 

270 vs. 270W

baratza sette koffiemolen kopenHet verschil tussen de twee Sette configuraties, is dat de 270 een op tijd gebaseerde koffiemolen en de 270W een op gewicht gebaseerde koffiemolen is. Zoals de naam al aangeeft kan je met een op tijd gebaseerde koffiemolen instellen hoe lang je koffiebonen wilt malen, terwijl je bij een koffiemolen op gewicht tot een specifiek gewicht aan koffie maalt.

De Sette 270W heeft de wegingstechnologie van Acaia, wat het mogelijk maakt om per gewicht te doseren. Door dit innovatieve ontwerp ontving hij een prijs voor beste nieuwe product in 2016. Het enige verschil met de 270, is dat dit Baratza koffiemolen model gebruikt maakt van een op gewicht gebaseerde maling.

De 270W is een koffiemolen die we twee keer uit moesten testen. De eerste keer hadden we er namelijk enorme problemen mee en ervoeren we verscheidene problemen en inconsistenties. Toen we de dosis bijvoorbeeld op 18 gram zette, kregen we 19 of 20 gram. De ingebouwde weegschaal gaf ook niet het exacte gewicht aan als dat we kregen bij een op zichzelf staande weegschaal.

Het eerste gebruik was echter op een niet heel erg stabiele kar en daarom besloten we om de 270W nog een keer uit te testen op een aanrecht. Het was net of we een compleet andere koffiemolen gebruikte. In plaats van inconsistenties en problemen met de weegschaal, zagen we een bijna foutloze dosering en een weegschaal die precies het juiste gewicht aangaf. Deze keer kregen we met een dosisgewicht van 18 gram, consistent 18,4 of 18,5 gram. Met de aanpassingsmogelijkheden van dit Baratza koffiemolen model, konden we de valtijd van de vermaling aanpassen, wat elke keer leidde tot een bijna perfect dosis van 18-18,1 gram.

We ervoeren echter nog een probleem met de ingebouwde weegschaal. Toen we een standaard meegeleverde filterhouder van onze espressomachine op de weegschaal neerlegde (welke ongeveer 600 gram weegt), stuiterde de weegschaal een beetje heen en weer. Na contact opgenomen te hebben met Baratza, gaf men aan dat men dit probleem aan het onderzoeken was. Daarnaast gaven ze aan dat de meeste filterhouders tussen de 450-550 gram wegen en de 270W was specifiek met deze in gedachten ontworpen. Filterhouders die echter zwaarder wegen dan 600 gram en vooral degene met zware handgrepen, kunnen de koffiemolen in de war brengen en voor problemen zorgen. Baratza gaf echter aan dat ze werken aan een oplossing voor dit probleem en dat de meeste gebruikers hier niet door beïnvloed zullen worden, omdat het overgrote deel van de filterhouders voor thuisgebruik minder dan 600 gram wegen.

Alhoewel er een aantal onbetrouwbare resultaten zijn wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn, raden we de 270W zeker weten aan. Als je een commerciële espressomachine thuis hebt, dan is het echter mogelijk wel een goed idee om filterhouder eerst te wegen, in ieder geval totdat dit probleem opgelost is. En als je geen stevig aanrecht hebt, dan kan je beter voor de 270 kiezen.

Per gewicht doseren biedt echter wel meer consistentie dan doseren per tijd. Je betaalt echter wel voor dat voordeel. We raden daarom beide configuraties aan voor beginnende gebruikers die thuis een espresso willen maken.

Overzicht

Positief:
 • Goede kwaliteit voor een instap espressokoffiemolen voor thuis
 • De buitenste burr draait, wat resulteert in bijna geen maalretentie
 • Tijd of op gewicht gebaseerd malen (een van beide, overweeg voor jezelf de beste configuratie
 • Macro- en micro-aanpassingsmogelijkheden
 • Snelle malingstijd
Negatief:
 • Alhoewel Baratza hem op de markt brengt als een model voor alle soorten malingen, kan je met de Sette niet een echt grove maling krijgen en hoe grover, hoe minder consistent het wordt
 • Hij is stiller dan andere in zijn klasse, maar nog steeds aardig luidruchtig
 • Je kan de Sette niet kalibreren
 • Bij de 270W kan malen per gewicht onbetrouwbaar zijn als de omstandigheden niet ideaal zijn

Vergelijk prijzen nu bij:

Bol.com: bekijk aanbieding


 

Baratza Vario en Vario-W

baratza vario koffiemolenNet als bij de Sette heb je ook bij de Vario de keuze uit twee configuraties, namelijk: Vario en Vario-W. Beide hebben een digitaal besturingspaneel met een makkelijk leesbaar led-scherm, drie programmeerbare knoppen, twee aanpassingsknoppen voor maaltijd, een start-/stop-knop en een knop voor handmatig doseren.

Beide configuraties maken gebruik van dezelfde krachtige DC-motor naast een riem aangedreven transmissie. Dit helpt bij regulering van de temperatuur en soepelheid van de maling, wat voor een maalsnelheid van 1,6-2,2 gram per seconde zorgt.

De Vario wordt geleverd met 54 mm platte keramische burrs (stalen burrs kan je loskopen), wat het grootste burrsetje is dat Baratza aanbiedt. De in Zwitserland gefabriceerde keramische burrs verlagen de malingsretentie en bieden een betere uniformiteit dan vele andere keramische burrs op de markt, terwijl de gebruiksduur van keramische burrs behouden blijft. Met een klein beetje kracht en de meegeleverde gereedschappen, kan je de keramische burrs redelijk makkelijk verwijderen voor het schoonmaken en kalibratie. Er worden echter geen instructies meegeleverd met betrekking tot het gebruik van het gereedschap, dus als je hier niet een held in bent, laat dan iemand anders het voor je doen of zoek online naar een video waarin het uitgelegd wordt.

De maling aanpassen is erg simpel: er zijn 10 macro-aanpassingen aan de rechterkant van de behuizing, welke numeriek van fijn tot grof worden aangegeven. Aan de linkerkant vind je vervolgens 23 micro-aanpassingen die alfabetisch aangegeven worden van fijner tot grover. Met 10 macro- en 23 micro-aanpassingen heeft de Vario 230 verschillende malingen. De Vario heeft een malingsretentie van ongeveer 1 gram.

Alhoewel het malingsbereik van de Vario aardig groot is (230-1.150), maken de keramische burrs dit Baratza koffiemolen model beter voor espresso. De stalen burrs (welke je zoals gezegd apart aan kan schaffen) maken de Vario echter meer geschikt voor een grovere maling, wat beter is voor handmatig en automatisch druppel brouwen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Vario vs. Vario-W

Net als bij de Sette is het verschil tussen de twee configuraties dat de Vario op tijd gebaseerd en de Vario-W op gewicht gebaseerd is. De Vario blinkt echter ten opzichte van de Sette uit op het gebied van consistentie van de maling en een groter bereik.

Nog een duidelijk verschil is dat de Vario een 225 gram bonenreservoir en 180 gram gemalen koffiecompartiment heeft, terwijl de Vario-W een 280 gram bonenreservoir met sluiting en een 170 gram gemalen koffiecompartiment heeft. Bij de Vario kan het een beetje moeilijk zijn om het bonenreservoir naar beneden te drukken. We maakte ons zelfs een beetje zorgen over hoeveel kracht we gebruikte. Zodra hij op zijn plaats zit hoef je je echter geen zorgen te maken dat hij loskomt.

Vergeleken met de 270W was de maling minder afhankelijk van de omstandigheden. Alhoewel ook dit model af en toe wat vreemd gedrag vertoonde, konden we consistent binnen 0,5 gram van de gewenste hoeveelheid komen. En toen we de ingebouwde weegschaal met een losse vergeleken, verschilde het elke keer maar maximaal 0,1 gram.

De Vario wordt geleverd met een filterhouder, maar de Vario-W niet. De filterhouder werkt echter bij beide, maar transformeert de Vario-W wel in een koffiemolen met een handmatige dosering.

Alhoewel de Vario voornamelijk voor espresso is, heeft hij een groot maalbereik, waardoor hij ook koffie voor handmatig en automatische druppel brouwen kan produceren. Met de keramische burrs zal je uiteraard minder consistentie zien bij een grovere maling. Daarom raden we de Vario aan voor de espressoliefhebber die ook af en toe normale koffie wil maken. En alhoewel hij voornamelijk voor thuisgebruik bedoeld is, zou hij ook een uitstekende koffiemolen voor lichtgebruik in een café zijn, vooral niet veel gekozen koffiesoorten zoals cafeïnevrij of bepaalde koffie met één herkomst.

Overzicht

Positief:
 • Intuïtief ontwerp wat hem redelijk makkelijk om te gebruiken en schoon te maken maakt
 • Veel stiller dan de Encore, Virtuoso en de beide Sette modellen
 • 54 mm platte burrs produceren een erg consistente maling, vooral voor espresso
 • Fijne afstellingsmogelijkheden
 • De Vario-W heeft een betrouwbare weegschaal en een extra groot bonenreservoir met afsluiting
Negatief:
 • Alhoewel de malingsretentie minder was dan bij de Encore en Virtuoso, was dit nog steeds meer dan bij de beide Sette modellen, gezien de maalkamer en lengte van de pijp
 • De filterhouder aanpassen is niet zo makkelijk als met de Sette
 • Beide configuraties hebben keramische burrs, alhoewel het mogelijk is om aparte stalen burrs te kopen
 • Malen per gewicht is bij de Vario-W niet mogelijk met de filterhouder

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Baratza Forte AP en Forte BG

baratza forte ap koffiemolenZoals bij veel producten het geval is, krijg je iets beters wanneer je meer betaalt. De Forte, het commerciële Baratza koffiemolen model, houdt dit principe aan. En net als bij de Sette en Vario is de Forte beschikbaar in twee configuraties, namelijk: Forte-AP en Forte-BG.

Het meest noemenswaardige van de configuraties, is dat ze beide per tijd of per gewicht kunnen malen. Beide kunnen naadloos schakelen tussen de twee opties. Net als bij de Vario-W kan je echter niet per gewicht doseren wanneer je een filterhouder gebruikt. Dan kan je alleen maar per tijd of handmatig doseren.

Beide modellen zijn ook erg mooi. Ze hebben een bonenreservoir van 280 gram, welke een afsluitingsfunctie heeft en een koffiecompartiment van 170 gram. Ook zijn er drie programmeerbare knoppen. Afgezien van een paar centimeter bij de base heeft de Forte een volledig metalen behuizing. De kleine afmetingen die we gewend zijn van de Baratza koffiemolen modellen kom je hier ook weer tegen en daar wordt een touchscreen en meer micro-aanpassingen aan toegevoegd. Baratza heeft de Vario-W genomen en die bijgewerkt naar een model voor commercieel gebruik, maar een maximaal maallimiet van 2 kg per dag.

De Forte gebruikt een grote versnelling-naar-riem verhouding naast een verbeterde DC-motor, wat een grote invloed heeft op de snelheid en soepelheid van de burr rotatie, en de duurzaamheid. Ze hebben 54 mm burrs, welke je makkelijk kan kalibreren en een malingsbereik van 230-1.150 microns hebben. De afmeting van de maling is voornamelijk makkelijk aan te passen. Net als bij de Vario vind je aan de rechterkant 10 macro-aanpassingsopties. Aan de linkerkant vind je 26 macro-aanpassingen terug, welke alfabetisch gemarkeerd zijn. Dit geeft je een totaal van 260 opties voor malingsinstellingen.

Aangezien dit het beste Baratza koffiemolen model is, wordt een ongeëvenaarde consistentie vergeleken met de andere modellen geboden. We hadden weinig om over te klagen. De malingsretentie was echter vergelijkbaar als de Vario met 1 gram. Alhoewel dit uiteraard verschilde per dosis, waarbij er meer overbleef bij een fijne maling en minder bij een grove maling.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

AP vs. BG

baratza forte bg koffiemolen kopenHet grootste verschil tussen twee opties is de soort burrs die gebruikt worden. Ze hebben beide 54 mm platte burrs, maar de AP gebruikt keramische en de BG de stalen burrs. Als een gevolg van dit verschillen de AP en BG op twee verschillende manieren, namelijk: malingssnelheid en de toevoeging van een filterhouder bij de AP. De Forte AP heeft een malingssnelheid van 2,0-3,7 gram per seconde, terwijl dit bij de BG een snelheid van 1,2-2,1 gram per seconde is.

De reden dat Baratza beide van deze opties heeft, is dat keramische en stalen burrs iets anders malen. Stalen burrs proberen erg fijne koffiedeeltjes te vermijden, wat resulteert in een schoner kopje. Keramische burrs creëren meer fijne deeltjes, wat resulteert in een meer volle, ‘traditionele’ espressosmaak. Dus afhankelijk van je voorkeur is de AP of de BG beter voor je.

Dus een keuze maken tussen de AP en BG komt uiteindelijk neer op voorkeur. We bevelen de AP aan voor personen die de voorkeur geven aan de ‘traditionele’ espressosmaak en de BG met zijn stalen burrs aan een café die handmatig of automatisch wil druppel brouwen of op zoek is naar een meer ‘moderne’ espressosmaak. Alhoewel de AP ook geschikt is voor handmatige bereidingswijzen voor koffie, presteren de BG en zijn stalen burrs simpelweg beter op dit gebied.

Overzicht

Positief:
 • Vergeleken met andere Baratza koffiemolen modellen op deze lijst is de consistentie ongeëvenaard
 • De mogelijkheid om per gewicht of tijd te doseren en naadloos schakelen
 • Intuïtief touchscreen besturingspaneel
 • Twee configuraties: keramische burrs helpen om een meer ‘traditionele’ espressosmaak te produceren of stalen burrs, welke helpen om fijne koffiedeeltjes te elimineren, wat resulteert in een meer ‘moderne’ smaak
 • Bijgewerkt bonenreservoir met afsluiting, net als de Vario-W
 • Ongelofelijk nauwkeurige weegschaal
 • Geweldige prijs voor een commerciële maler
Negatief:
 • Net als bij de Vario modellen was de malingsretentie veel beter dan de Encore of de Virtuoso, maar nog steeds een probleem en slechter dan de Sette
 • Op gewicht gebaseerd doseren is niet mogelijk wanneer je de meegeleverde filterhouder (bij de AP) gebruikt
 • Bonenreservoir maalt niet alle bonen
 • De BG wordt niet geleverd met een filterhouder

Vergelijk prijzen nu bij:


 

De keuze is aan jou

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel dingen die je moet overwegen wanneer je een koffiemolen gaat kopen. Daarom hebben we geprobeerd om net zoveel aandacht aan elk Baratza koffiemolen model te spenderen, zodat je een geïnformeerde beslissing kan maken over welke het beste bij je wensen en behoeften past.

gemalen koffie koffiemolen beste

Baratza is een gerenommeerd merk en al hun koffiemolens hebben hun eigen sterktes en zwaktes, maar er zal ongetwijfeld eentje zijn die bij je past. Gebruik je zelf een Baratza koffiemolen of heb je zeer goede ervaringen met een ander merk, deel je ervaringen dan hieronder.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo