Melitta Molino koffiemolen review

In deze Melitta Molino review zullen we deze goedkope elektrische koffiemolen met maalschijf onder de loep nemen. Dit model kost net iets minder dan €50 en is de best scorende koffiemolen in zijn prijsklasse. Hij is erg makkelijk om te gebruiken en schoon te maken. Daarnaast heb je de keuze uit 17 malingsinstellingen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Melitta Molino review:

Belangrijkste eigenschappen en functies

Melitta Molino Je kan een hoop verschillende koffiemolens met maalschijven op de Nederlandse markt vinden. Van de modellen in de prijsklasse onder de €50 scoort de Melitta Molino het beste volgens de gebruikers.

De merknaam is erg bekend en ze staan bekend om het maken van kwalitatieve koffiemolens. Ze maken verschillende koffie gerelateerde producten en deze worden allemaal hoog aangeschreven.

Zoals je kan zien is dit een stijlvolle koffiemolen en hij is daarnaast ook erg makkelijk om te gebruiken. Daarnaast vinden we ook dat hij een erg consistente maling biedt, met weinig of geen verstoppingen tijdens het malingsproces.

Hij heeft HBD afmetingen van 250 x 100 x 170mm en een 100 watt motor.

 

Hoeveelheid koffiebonen die hij kan malen

Dit model heeft een capaciteit voor 200 gram bonen. Dit is groot genoeg voor maximaal 14 kopjes koffie. Hij is ook gesloten, wat helpt om de koffie vers te houden.

 

Malingsinstellingen

Veel goedkope koffiemolens met maalschijven bieden niet een hoop instellingen voor de grofheid van de maling. Bij dit Melitta model heb je de keuze uit 17 verschillende instellingen. Dus of je nu een grove maling voor je filterkoffie of een erg fijne maling voor je espressomachine nodig hebt, dan zal deze koffiemolen je dit kunnen bieden.

 

Andere eigenschappen

Er zijn een aantal andere eigenschappen die het waard zijn om op te merken.

  • Makkelijk om te gebruiken en schoon te maken: Deze koffiemolen gebruikt de klassieke drukknop methode voor malen. Je kan pulseren en ook vasthouden tijdens het proces. De koffiemolen heeft een verwijderbaar koffiecompartiment en dat maakt hem makkelijk en snel om schoon te maken.
  • Kwaliteit van de maalschijf: De Melitta Molino heeft een conische, keramische maalschijf, wat de beste kwaliteit voor maalschijven is.
  • Stil: Geen enkele koffiemolen is volledig stil. Gebruikers geven echter aan dat deze stiller is dan de meeste andere modellen.

 

Wat gebruikers zeggen

Melitta Molino koffiemaler

Dit is een kwalitatieve koffiemolen met maalschijf die erg goed verkocht wordt en het is gerenommeerd. Tijdens deze Melitta Molino review willen we echter kijken wat gebruikers over deze koffiemolen zeggen en hoe ze hem beoordelen.

Om dat te doen hebben we een hoop beoordelingen gelezen en verderop zullen we de plus- en minpunten die hier uitkwamen benoemen. Al met al behaalde deze Melitta koffiemolen echter een tevredenheids- en waarde voor je geld waardering van 94%.

 

Wat kopers positief en negatief vonden

Voordelen:
  • Hoogste tevredenheidswaardering in deze prijsklasse
  • Biedt malingsinstellingen voor alle bereidingswijzen
  • Ziet er goed uit en neemt niet veel ruimte in beslag op het aanrecht
  • Hij is erg makkelijk om te gebruiken en schoon te maken
  • Het is een van de stilste koffiemolens die we getest hebben
Nadelen:
  • Een aantal gebruikers gaven aan dat de grove maling niet grof genoeg is
  • Een aantal kopers vonden het plastic compartiment voor het opvangen van de vermalen bonen niet fijn

 

Dit is volgens ons een kwalitatieve koffiemolen voor thuisgebruik. Dus tenzij je eentje wilt die op industriële schaal maalt, dan is dit een goede keuze.

 

Conclusie van deze Melitta Molino review

Het is duidelijk tijdens het lezen van de gebruikersbeoordelingen dat dit model een erg hoge kwaliteit heeft. Hij heeft een koffiebonen compartiment van 200 gram, 17 verschillende malingsinstellingen en gebruikt een kwalitatieve maalschijf voor het malen.

Hij heeft een zwarte plastic behuizing met een rode omringde draaiknop aan de voorkant. We zijn geen enorme fans van plastic compartimenten, maar deze wordt gebruik omdat de glazen erg makkelijk kan breken en uiteraard om kosten te besparen.

Als je een groter budget beschikbaar hebt, dan zijn er uiteraard betere modellen beschikbaar met meer instellingen, maar voor de prijs kan je geen betere koffiemolen vinden en hij biedt ongetwijfeld een goede waarde voor je geld.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beste Melitta Molino Review

7.5 Totale Score
Prijs/kwaliteit een goede koffiemolen

Als je een groter budget beschikbaar hebt, dan zijn er uiteraard betere modellen beschikbaar met meer instellingen, maar voor de prijs kan je geen betere koffiemolen vinden en hij biedt ongetwijfeld een goede waarde voor je geld.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo