Miele CM6310 review

De Miele CM6310 is een alles-in-een koffiebonenmachine en een kleine update van de CM6300. Hij is ontwikkeld om het proces zo makkelijk mogelijk te maken, waarbij hij espresso en op melk gebaseerde drankjes met de druk op een knop maakt. Voor personen die op zoek zijn naar een volledig automatische machine met zo min mogelijk werk, is hij een redelijke keuze. Hij is echter niet voor personen met een beperkt budget. In deze Miele CM6310 review zullen we het uitgebreid gaan hebben over wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Miele CM6310 review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Geweldig smakende espresso
 • Erg makkelijk om te gebruiken
 • Intelligente en behulpzame onderhoud

Negatief

 • Kan niet automatisch een Americano maken
 • Aan de prijzige kant wat hij biedt ten opzichte van de concurrentie

 

Belangrijkste features

 • Automatische melkopschuimer
 • 1,8 liter reservoir
 • Aanpasbare gebruikersprofielen
 • Drankjes met de druk op een knop
 • Prijs tijdens deze Miele CM6310 review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Miele CM6310 review:

Design en constructie

Miele staat er bekend om dat hun apparatuur een goede bouwkwaliteit heeft en dat is niet anders bij de CM6310. Alhoewel hij niet zo stijlvol is als andere producten van Miele, heeft deze koffiemachine een industriële uitstraling en stevigheid. Er wordt een hoop aandacht aan de kleine details besteedt, wat de CM6310 iets anders maakt dan de concurrentie.

Om te beginnen heeft hij een stevigere klep voor de druppelbak dan de meeste machines. Toen we de druppelbak eruit haalde, waren we aangenaam verrast dat hij van plastic was, wat het tillen van een volle druppelbak naar de gootsteen een stuk makkelijker maakt zonder te knoeien.

Miele levert de CM6310 met een roestvrij stalen melkcontainer, welke je in de koelkast op kan bergen, zodat je melk klaar hebt wanneer nodig. Wanneer je container niet gebruikt, dan doe je het melkpijpje in de druppelbak, zodat hij niet in de weg zit. Je moet echter wel oppassen wanneer je het melkpijpje loskoppelt, aangezien het makkelijk is om de klep van de druppelbak te verplaatsen en zodoende een kopje die je er op hebt staan om kan vallen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Je kan het spijtstuk op en neer bewegen, met aanpassingen tussen de 80mm en 140mm. Dat is voldoende hoogteverschil om een espresso kopje tot latte glas onder de machine te plaatsen. Alhoewel de koffiemachine 427mm diep is, waardoor hij waarschijnlijk de volledige diepte van een aanrecht in beslag zal nemen, is hij een van de slankste koffiebonenmachines die we gezien hebben, met een hoogte van 359mm en breedte van 251mm.

Goedkoopste Miele CM6310 Review

 

Features Miele CM6310

Een groot compartiment voor koffiebonen zal ruimte bieden voor bijna een hele normale zak. Hij wordt afgesloten met een deksel die een rubberen rand heeft, om de bonen vers te houden. Als je wat gemalen koffie wilt gebruiken, dan heeft de CM6310 ook een aparte tuit, zodat je handmatig een enkele dosis toe kan voegen.

Miele heeft de CM6310 ontwikkeld om extreem gebruiksvriendelijk te zijn, met een duidelijk LCD scherm die de instellingen en het drankje laat zien die je geselecteerd hebt.

Je bestuurt de machine met touch knoppen op het voorpaneel en het zijn een van de beste die we ooit gebruikt hebben, aangezien ze alle invoeren direct opvingen.

Voor snel gebruik zijn er vier knoppen voor drankjes: espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato. Op de Meer knop drukken haalt een receptenmenu naar voren voor de andere drankjes die de CM6310 kan maken (ristretto, lange koffie, caffè latte, hete melk, melkschuim en heet water).

Vergelijk prijzen nu bij:

Elk recept kan aangepast worden voor je eigen smaak met verschillende koffiesterkte en volume. Je kan zelfs profielen instellen op de machine, zodat elke persoon in je huis koffie kan hebben zoals hij/zij wilt.

Recepten aanpassen in een profiel kan een beetje lastig zijn, aangezien de meeste instellingen alleen maar on-screen opties aanpassen, maar het volume proberen in te stellen begint het proces van het maken van een drankje. Je drukt op stop wanneer je de juiste hoeveelheid koffie hebt. Als een gevolg verspilde we een paar shotjes espresso, omdat we geen kopje bij de hand hadden toen we op de volume optie klikte.

Tot slot is er een knop om twee kopjes tegelijkertijd te maken. Kopjes zouden voor gebruik opgewarmd moeten worden en de bij de CM6310 kan dit aan de bovenkant. Je moet dit inschakelen in het menu, aangezien dit standaard uitgeschakeld is om energie te besparen.

 

Espresso kwaliteit

Tijdens ons gebruik met de Miele CM6310 paste we langzaam de espresso instellingen aan op basis van onze smaak, waarbij we de sterkte en brouwtemperatuur instelde. We kozen ook voor een fijnere vermaling met de besturing die verborgen zit in het zijpaneel.

De resultaten waren goed in het begin, maar uitstekend zodra we de machine ingesteld hadden zoals we wilden. We vonden dat de CM6310 bijna een perfect kopje espresso produceerde en we maten een temperatuur van 61oC, wat bijna ideaal is voor een espresso.

De crema was dik, olieachtig en luxueus, waarbij het shotje koffie een volle smaak en de sterke bittere smaak van onze testbonen gaf. We durven eerlijk te zeggen dat de CM6310 uitstekende shotjes espresso maakt die kunnen concurreren met een aantal van de beste handmatige machines.

Alle langere koffiedrankjes (koffie en lange koffie) maak je door heet water langer door de bonen te gieten, wat ook wel een caffè crema genoemd wordt. De CM6310 kan niet automatisch een Americano (heet water toegevoegd aan een espresso) of long black (espresso toegevoegd aan heet water) maken. Dit komt omdat het heet water spuitstuk aparte outlet is. Je kan deze drankjes nog steeds handmatig maken, maar een volledig automatische optie was fijn geweest.

Vergelijk prijzen nu bij:

Goedkope Miele CM6310 Review

 

Kwaliteit van melkdrankjes

Het maken van op melk gebaseerde drankjes is eenvoudig. Vul simpelweg de thermos met melk en bevestig hier het melkpijpje aan. De Miele CM6310 kan dan automatisch melk stomen en schuimen voordat het aan je drankje toegevoegd wordt.

Resultaten zijn goed, maar niet het beste wat we ooit geproefd hebben. We vonden de schuim een beetje lichtjes. Ideaal gezien zou een koffiemachine een schuimlaag moeten creëren met een luxueuze en zijde textuur. Het scheelt niet veel of de CM6310 had dit ook bereikt en onze cappuccino was nog steeds erg goed, maar we hebben betere automatische resultaten gezien.

Onderhoud Miele CM6310

Koffiebonenmachines hebben vaak meer onderhoud nodig dan een handmatige pompmachine, vanwege hun extra complexiteit en onderdelen. Voor het overgrote deel maakt de CM6310 dit eenvoudig en automatisch. Zo spoelt de koffiemachine automatisch het spuitstuk wanneer je de machine aan en uitzet om alles schoon te houden.

We vonden het ook makkelijk om de druppelbak schoon te maken en verwijderen (sommige onderdelen kunnen in de vaatwasser, maar een zachte spons met zeep gebruiken voorkomt dat delen verkleuren). De koffiedik container schuif je samen uit met de druppelbak en was makkelijk om te legen. Een wekelijkse schoonmaak zal de groei van schimmels voorkomen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Wanneer je het zijpaneel opent hebt je ook makkelijk toegang tot de brouw unit, welke je er uit kan trekken, zodat je deze af kan spoelen. Wederom raden we een keer per week aan.

Voor schoonmaaktaken die regelmatig uitgevoerd moeten worden helpt de Miele CM6310 je, door je hiervan op de hoogte te stellen via het LCD paneel.

Als je bijvoorbeeld een op melk gebaseerd drankje maakt, dan zal je gevraagd worden om de melkpijp te spoelen wanneer je de machine uit doet. Met regelmatige intervallen zal ook aangegeven worden dat je schoonmaakblokjes moet gebruiken, de machine moet ontkalken of het melk pijpwerk volledig schoon te maken.

Dit soort onderhoud hoort bij het gebruik van een koffiebonenmachine en de behulpzame herinneringen helpen je om de koffiemachine in optimale conditie te houden.

Afgezien van dit is het enige andere wat je moet doen het 1,8L waterbassin legen wanneer deze leeg is. Deze haal je makkelijk uit de zijkant, zodat je hem kan vullen onder de kraan. Er is geen ruimte voor een waterfilter, wat een beetje vreemd is voor deze prijs.

 

Moet je de Miele CM6310 kopen?

De Miele CM6310 is een geweldige koffiemachine. Hij is ongelofelijk goed gebouwd, maakt geweldige espresso en ook redelijke melkdrankjes. Maar er zijn een paar kleine dingetjes die hem tegenhouden. De hoeveelheid drankjes die aangeboden worden is niet zo uitgebreid als bij concurrerende modellen en het is een beetje teleurstellend dat je geen automatische Americano kan maken. Gezien de prijs hadden we meer verwacht.

Momenteel is de Melitta Caffeo Barista TS een betere keuze. Hij is iets duurder, maar heeft een geweldige hoeveelheid recepten en is uitgerust met een slim dubbelzijdig bonen compartiment, zodat je twee verschillende soorten bonen kunt gebruiken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Miele CM6310 Review

 

Conclusie van deze Miele CM6310 review

Een capabele en makkelijk om te gebruiken koffiemachine die bijna alles kan doen, maar vergeleken met andere concurrenten in deze prijsklasse is hij niet net zo flexibel.

Vergelijk prijzen nu bij:

8 Totale Score
Koffiemachine die bijna alles kan, maar...

Een capabele en makkelijk om te gebruiken koffiemachine die bijna alles kan doen, maar vergeleken met andere concurrenten in deze prijsklasse is hij niet net zo flexibel.

1 Reactie
 1. Sinds een paar jaar ben ik in het bezit van dit Mieke espresso apparaat. Als je jaarlijks min. 1x een monteur over de vloer wilt hebben is dit een aanrader! Filtermaling vervangen al 3x. Bonenmaling vervangen. Na ca 1 jaar geeft de filtermaling weer problemen. Kun je deze niet meer terugplaatsen. Blij dat ik een service contract nog heb anders had ik deze machine al 3x betaald. Eens …. maar nooit meer een Miele!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo