Melitta Caffeo Barista TS review

Het probleem met een aantal koffiebonenmachines is dat het gebruik niet zo zeer als vals spelen aanvoelt, maar meer dat je flexibiliteit op moet offeren voor gebruiksgemak. Dit is niet het geval bij de Melitta Caffeo Barista TS, wat een volautomatische koffiemachine is, die uitsluitend voor koffieliefhebbers is gemaakt, met features die je nergens anders zult vinden. Om te beginnen is er een slim dubbelzijdig bonen compartiment, zodat je de keuze hebt uit twee soorten bonen. Vervolgens is er een enorme hoeveelheid aanpasbare recepten waar je mee kunt experimenteren. En met standaard een automatische melkopschuimer is er bijna geen een drankje die je niet kan maken. In deze Melitta Caffeo Barista TS review zullen we uitgebreid kijken wat deze koffiemachine zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Melitta Caffeo Barista TS review:

Positief:
  • Maakt geweldige espresso
  • Uitstekende melkopschuimer
  • Een hoop recepten waar je uit kan kiezen
Negatief:
  • Druppelbak lastig om te legen

Belangrijkste features

  • Dubbelzijdig bonen compartiment
  • Automatische melkopschuimer
  • 1,8 liter reservoir
  • Programmeerbare receptknoppen
  • Vier aanpasbare gebruikersprofielen
  • Prijs tijdens deze Melitta Caffeo Barista TS review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Melitta Caffeo Barista TS review:

Design en constructie

Alhoewel hij gemaakt is van plastic is de Melitta Caffeo Barista TS een premium machine. Zijn strakke voorkant en kwalitatieve glanzende afwerking zijn gelijk aan het beste wat andere fabrikanten bieden. Hij is ook verrassend slank voor een koffiebonenmachine en hij is niet wijder of hoger dan een handmatige pompmachine, alhoewel hij wel iets iets langer is (365 x 255 x 465mm).

Aangezien alle knoppen touch gevoelig zijn, is er niets dat de voorkant van de koffiemachine verpest. Het geeft de Melitta Caffeo Barista TS een meer futuristische uitstraling. Touch knoppen kunnen frustrerend zijn, maar zodra je gewend raakt aan waar je moet klikken, zijn de besturingen van deze koffiemachine erg intuïtief. We hoeven nu bijna nooit een knop twee keer in te drukken.

De Barista TS is ook aardig goed ontworpen, waarbij elk kleine detail goed doordacht is. De stoompijp die verbonden wordt met de melkcontainer kan aan beide kanten van het spuitstuk bevestigd worden en wanneer je hem niet gebruikt plaats je hem in de druppelbak, zodat je er geen last van hebt.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het spuitstuk schuift zonder problemen op en neer, met genoeg aanpassingsmogelijkheden om beneden naar een espresso kopje of omhoog voor een café latte glas te bewegen. Er zullen maar weinig mokken zijn die je niet onder deze machine kunt krijgen.

Goedkoopste Melitta Caffeo Barista TS Review

Features Melitta Caffeo Barista TS

Het is het intelligente dubbelzijdige bonen compartiment die ervoor zorgt dat de Barista tussen de concurrentie uitspringt. Open de klep aan de bovenkant en je zal een duidelijk gescheiden ruimte voor bonen zien, zodat je elk drankje een keuze hebt. Wij vulde de ene kant met bonen die we voor ons dagelijkse kopje koffie gebruikte en de andere kant met meer luxe bonen voor speciale gelegenheden of wanneer we onszelf willen verwennen.

Simpele besturingen en een helder LCD scherm, welke laat zien welk drankje je uitgekozen hebt, maken het makkelijk om je eigen koffie samen te stellen.

Aan de bovenkant van de koffiezetapparaat zitten aparte knoppen om verschillende soorten drankjes te maken, welke allemaal standaard recepten hebben. Van links naar rechts zijn deze knoppen voor een kort (espresso), groot (caffè crema doppio), kort melk (cappuccino) en groot melk drankje (caffè latte macchiato), plus knoppen om alleen melk of heet water in je kopje/glas te gieten.

Vergelijk prijzen nu bij:

Alle recepten maken standaard gebruik van het eerste bonen compartiment, maar dit kan je makkelijk aanpassen. Je kan ook het grote en sterkte van je drankje aanpassen door gebruik te maken van de eenvoudige besturingen.

Als je de standaard opties niet lekker vindt, dan kan je in het menu alle recepten aanpassen. Er is een enorme hoeveelheid keuze beschikbaar, waaronder ristretto, lungo, caffè Americano en flat white. Voor elk recept kan je de hoeveelheid koffie, heet water, melk en melkschuim (wanneer van toepassing) aanpassen.

Voor verschillende gebruikers zijn er vier My Coffee modi, welke je kan gebruiken om verschillende recepten te koppelen aan verschillende personen. Misschien wil jij bijvoorbeeld een sterke ristretto, maar andere personen in je huishouden willen liever een lungo. Dat is een ongelofelijke hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden die aangeboden worden. Het duurde een paar weken voordat we de Caffeo Barista TS volgens onze voorkeuren afgesteld hadden.

Espresso kwaliteit

Gelukkig kwamen we er achter toen we aan het experimenteren waren met de beste instellingen, dat de standaard opties al direct geweldige koffie produceerde. Dat is goed nieuws, aangezien we niet shotjes espresso aan het begin hoefde te verspillen en zodoende elke keer kleine aanpassingen konden maken.

Om de standaard instellingen te verbeteren paste we het systeem aan voor een fijnere vermaling met een besturing die een beetje ongelukkig achter het zijpaneel zit. We verhoogde de koffietemperatuur ook naar Hoog, waarbij de temperatuur van 57oC naar een bijna perfecte 63oC ging. Onze perfecte koffiesterkte stelde we in op drie van de vijf, maar dit is uiteraard een voorkeurskwestie en iets dat je aan moet passen op basis van je persoonlijke voorkeur.

Vergelijk prijzen nu bij:

Met alles aangepast zoals wij wilde durven we eerlijk te zeggen dat deze machine een shotje espresso giet die erg dicht in de buurt komt van de kwaliteit van een goede handmatige machine. Met verse bonen is de crema perfect. Het is dik, rijk en blijft een paar minuten op de koffie zitten.

De smaak van de koffie is ook geweldig. Je hebt eerst de soepele crema, wat gevolgd wordt door de ietwat bittere smaak van het espresso shotje. We waren onder de indruk van het detail en de smaak, waarbij de Caffeo Barista TS de fijnere details van onze test koffiebonen behield (de sterke zuurheid en kern).

Beste Melitta Caffeo Barista TS Review

Kwaliteit van melkdrankjes

Automatische koffiemachines kunnen moeite hebben om goed opgschuimde melk te maken, maar de Barista TS blinkt hier uit. Je hoeft alleen maar het melkpijpje te verbinden met de meegeleverde melkcontainer (je kan ook kiezen voor een optionele thermische melkcontainer, zodat je melk een paar uur kan laten staan). De Barista TS stoomt, schuimt en giet de melk dan automatisch met de juiste zijde textuur die je zou verwachten. Cappuccino’s en latte’s worden professioneel gegoten. Je kan mogelijk iets betere resultaten bereiken met een handmatige machine, waar je de melk zelf kan gieten, maar zonder inspanning komt dit erg dicht in de buurt.

Alhoewel je je recepten het beste aan kan passen voor de juiste hoeveelheid melk en koffie voor je kopjes, kan je het volume tijdens gebruik ook aanpassen, waarbij de Barista TS de hoeveelheid espresso en melk verhoogt op basis van de juiste verhoudingen van het recept.

Daarnaast kan je ook nog altijd extra melk of heet water toevoegen als dat nodig is. Aan het einde van een melkdrankje geeft de machine aan dat je het makkelijke schoonmaaksysteem moet activeren. Hiervoor doe je alleen maar de melkpijp terug in de druppelbak en vervolgens wordt hier stoom doorheen gespoten om alles schoon te houden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Onderhoud Melitta Caffeo Barista TS

Alle koffiemachines hebben een beetje onderhoud nodig om ze schoon te houden, maar de Caffeo Barista TS is een van de makkelijkste koffiebonenmachines op dit gebied die we gezien hebben. Hij doet een hoop automatisch, waaronder het hele systeem spoelen wanneer je hem aan/uit zet.

Wanneer je een koffie maakt neemt de vermaler ook elke keer de juiste hoeveelheid koffiebonen, vermaalt ze en draait dan een paar seconden leeg door. Het geluid dat hierdoor gemaakt wordt lijkt in eerste instantie een beetje raar, maar het betekent dat de resten van een boon uit de vermaler verwijderd worden. Dit voorkomt dat de volgende koffie niet aangetast wordt door de resten van een andere boon, zowel tijdens het hervullen van de machine als wanneer je schakelt tussen compartimenten.

Het enige minpunt hier is dat de Barista TS je vertelt dat het compartiment leeg is voordat je alle bonen hebt gebruikt. De klep openen en de sensor aan de achterkant bedekken zorgt ervoor dat machine denkt dat het compartiment vol is, zodat je er nog een laatste drankje uit kan krijgen of de laatste bonen door de vermaler kan laten gaan, zodat je er andere bonen in kan doen.

Gelukkig zal de Barista TS je voor al het andere begeleiden door de onderhoudsroutine met duidelijke instructies op het LCD scherm. Zo geeft hij aan dat je het systeem moet schoonmaken met een espresso schoonmaakblokje en hoe je de eenvoudige ontkalk routine moet doorlopen.

Je krijgt ook waarschuwingen op het scherm wanneer je de druppelbak en koffiedik container moet legen. Deze taak is een beetje lastig, aangezien de druppelbak net zo lang is als de koffiemachine. Je moet dus erg voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat je knoeit.

Koffiedik is makkelijker, aangezien je de container er makkelijk uittrekt en leeg maakt. We raden aan om in ieder geval een keer per week de druppelbak en koffiedik container schoon te maken, zodat je schimmel of ophoping van koffieresten kan voorkomen.

Koffiedik kan ervoor zorgen dat de binnenkant van een automatische koffiemachine verstopt raakt, maar bij de Barista TS kan je de brouw unit verwijderen en onder de kraan afspoelen. We raden ook aan om dit een keer per week te doen. Tot slot moet je het waterfilter vervangen wanneer dit aangegeven wordt, welke je in het 1,8 liter verwijderbare reservoir terug kan vinden. Hoe vaak je dit moet doen hangt af van hoe hard je water is (er wordt een test strookje meegeleverd door Melitta, zodat je de juiste instelling uit kan kiezen wanneer je de koffiemachine voor het eerst instelt).

Goedkope Melitta Caffeo Barista TS Review

 

Moet je de Melitta Caffeo Barista TS kopen?

Gezien de prijs, flexibiliteit en kwaliteit van de koffie kan de Melitta Caffeo Barista TS niet verslagen worden. Het dubbelzijdige bonen compartiment voegt nog meer flexibiliteit toe, waardoor dit een machine is waar je makkelijk verliefd op kan worden. Als je kwalitatieve koffie wilt hebben zonder het gedoe van een handmatige machine, dan is de Caffeo Barista TS perfect voor jou.

 

Conclusie van deze Melitta Caffeo Barista TS review

Een koffiebonenmachine die alles bijna net zo goed als een professionele handmatige espressomachine kan doen en dit alles voor een geweldige prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

9.5 Totale Score
Een koffiemachine waar je makkelijk verliefd op kan worden

Gezien de prijs, flexibiliteit en kwaliteit van de koffie kan de Melitta Caffeo Barista TS niet verslagen worden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo