Een Koffiebrander kopen om een Perfect Kopje Koffie te zetten

Er is een grote variëteit van machines beschikbaar die je keuken in een waar paradijs voor een koffieliefhebber kan veranderen. Je kan espressomachines, cappuccinomachines en koffiebranders kopen, die ervoor zorgen dat je de meest verse koffie kan drinken, precies zoals jij dat wilt. Het kan lastig zijn om een koffiebrander te kopen. Er bestaat een groot verschil in prijs en mogelijkheden en een beetje hulp kan je enorm helpen voordat je een aankoop doet. Je doet er verstandig aan je persoonlijke wensen in ogenschouw te nemen en daarnaast naar een betrouwbaar en bekend merk te zoeken dat een lange garantie biedt.

 >> Bekijk hier onze Koffiemolen TOP 10 >>

Het brandproces

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoeveel invloed je wilt hebben op het brandproces en hoeveel van het werk je door de machine wilt laten doen. Sommige mensen halen veel plezier uit het uitmeten van de hoeveelheden, het roeren en het controleren van het proces. In dit geval is een eenvoudig model dat je op het fornuis kan zetten de beste, en daarnaast ook goedkope, optie.

Deze branders lijken op een koekenpan met een speciaal handvat en een zeer goed sluitende deksel. Het handvat maakt het mogelijk om de bonen tijdens het brandproces te roeren, zodat de hete lucht gelijk rondom de bonen wordt verspreid en de bonen niet op de bodem van de pan aanbranden. Dit soort branders zouden een interne thermometer moeten hebben, omdat het van groot belang is de juiste temperatuur aan te houden tijdens het brandproces.

Machinaal

Als je liever wilt dat de machine alles voor je doet, kan je een model met een ingebouwde thermostaat kopen die precies de juiste hoeveelheid warmte toelaat. Deze machines hebben een automatisch roer- en blaassystemen, zodat de bonen altijd gelijk worden gebrand. Bovendien zijn ze uitgerust met een timer, zodat het proces op precies het juiste moment gestopt wordt. Het enige wat je hoeft te doen, is de juiste hoeveelheid bonen erin stoppen, de machine aanzetten en verder niets. Natuurlijk is dit type koffiebrander duurder, maar het kan zeker de moeite waard zijn om zonder extra inspanning een gelijke branding te krijgen.

Iets anders waar je aan moet denken als je een koffiebrander koopt is hoe effectief het apparaat hete lucht circuleert. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een gelijke opwarming en luchtstroom van groot belang voor een goede branding. Dit proces kan verbeterd worden als de velletjes van gebarsten bonenhuid kunnen worden verwijderd tijdens het brandproces. Een andere extra die het brandproces kan verbeteren is een drumbrander. Deze beweegt de bonen door middel van de zwaartekracht in plaats van gebruik te maken van een roerstok in de basis van de brander.

De meeste machines stellen je instaat het brandproces te volgen door een glazen paneel, zodat je het proces kan stoppen wanneer de bonen naar jouw smaak perfect zijn gebrand, hoewel elke machine met standaard brandtijden komt voor bepaalde soorten brandingen. Misschien heb jij eigen ideeën over een perfecte branding die afwijken van de standaardinstellingen van jouw brander.

Zodra je besloten hebt wat de criteria voor je perfecte koffiebrander zijn, kan je uitkijken naar de verse koffie die altijd voor jou, je familie en tafelgasten klaar zal staan.

 

 >> Bekijk hier onze Koffiemolen TOP 10 >>

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo