10 geweldige manieren waarop je oude koffiebonen kan gebruiken

Veel personen die thuis koffie zetten met koffiebonen hebben problemen om elke koffieboon te gebruiken. Het is bijna onmogelijk. Of de bonen nu muf worden of gewoon niet goed zijn, je hebt altijd wel wat over. Daarom hebben ik deze lijst met tien toepassingsmogelijkheden voor oude koffiebonen, zowel heel als gemalen, zodat je de restjes ergens goed voor kan gebruiken en direct wat ruimte op de aanrecht vrij kan maken.

 

Koffieboon

Experimenteren met bereidingswijzen

Beste KoffiebonenWil je je favoriete bereidingswijze onder de knie krijgen of experimenteren met andere methodes zonder je dure bonen hiervoor op te hoeven offeren? Gebruik die restjes dan. De beste indicator van succesvol bereiden is de smaak, maar met oude bonen spelen en nieuwe dingen ontdekken kan leuk en leerzaam zijn.

 

Ze bedekken met chocola

Espressobonen bedekt met chocola zijn een delicatesse in veel landen, maar ook aardig duur. Zoek op het internet een recept voor espressobonen met chocola en misschien zijn die oude, muffe restjes dan toch nog consumeerbaar.

 

Je innerlijke kunstenaar tot leven roepen

Heb je ooit de muurschildering met koffiebonen in Moskou gezien? Dit enorme kunstwerk werd gemaakt met een miljoen koffiebonen en heeft een oppervlak van dertig vierkante meter. Je hoeft uiteraard niet een hele muur te bedekken, maar wat dacht je van een canvas of een tissuehouder? Roep je innerlijke kunstenaar tot leven.

 

Kaarsen stijl geven

Je hebt op Pinterest waarschijnlijk al een flinke hoeveelheid koffie/kaars combinaties gezien en hebt er nu wel genoeg van. Deze dingen zijn echter prachtig decoraties voor op een tafel en om een ontspannende sfeer in een kamer te creëren.

 

Je oma bellen

Als je oma ook maar een klein beetje op die van mij lijkt, dan zal ze koffie drinken dat al een paar dagen op het aanrecht staat. Ze heeft er geen problemen mee om zelf haar goedkope koffie te kopen, maar zou het niet geweldig zijn dat haar lieve familie haar een zak met bonen geeft. Iedereen heeft zo zijn smaak.

 

Gemalen koffie

Je keuken schoonmaken

Gemalen koffie hergebruiken

Gemalen koffie is licht schurend en zuur en je oude koffie is daarom een geweldig schoonmaakmiddel. Ik heb dit zelf met enorm veel succes gedaan om moeilijke vlekken te verwijderen. Meng het met een beetje water of zeep en je aanrecht zal er weer zo goed als nieuw uitzien.

 

Mieren bestrijden

Die vervelende mieren zullen je nooit met rust laten tenzij je wat oude gemalen koffie over de probleemgebieden strooit. Red je keuken, je tuin en je geestelijke gezondheid. Ik heb ook gelezen dat dit goed werkt voor katten.

 

Krachtige compost creëren

Oude koffiebonen zijn rijk aan fosfor, kalium, koper, magnesium en (afhankelijk van de leeftijd) stikstof. Dit zal je aarde de voedingsstoffen geven die het nodig heeft. Je kan de koffie rechtstreeks over de tuin verspreiden voor resultaten op de korte termijn of aan je compost toevoegen voor resultaten op de lange termijn. Waar wacht je nog op?

 

Vlooien bestrijden

Als je problemen met vlooien hebt, ga dan naar je huisarts. Als je huisdieren echter last hebben van vlooien, smeer hun vacht dan in met gemalen koffie en dat vervelende ongedierte zal een tijdje wegblijven. Een toegevoegde bonus is dat de luchtjes van je huisdieren geabsorbeerd zullen worden door de gemalen koffie.

 

Stank verminderen

Vermalen koffie is geweldig voor het absorberen van stank. Een van de meest favoriete toepassingsmogelijkheden op het internet is gemalen koffie in een bak doen zonder deksel en deze bak vervolgens in een gebied plaatsen waar het erg stinkt. Laat de bak een paar uur staan en de gemalen koffie zal alle ongewenste aroma geabsorbeerd hebben.

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo