4 geweldige alternatieven voor koffiefilters

Je verlangt naar een lekker kopje koffie. Je gaat naar je koffiezetapparaat en ziet dat je nog steeds een aantal van je favoriete koffiebonen hebt. Dit gaat een heerlijke koffie worden.

Je pakt je handmatige filteruitrusting en stopt… Je komt erachter dat je geen filter meer hebt. Alle vereiste zijn er, maar alleen het filter ontbreekt om van een heerlijke koffie te kunnen genieten. Voordat je je apparatuur in woede aan de kant smijt, raden we je aan om naar deze geweldige alternatieven te kijken!

»» winkel voor alternatieve koffiefilters »


 

1

Wie heeft een filter nodig, maak cowboy koffie

Wat is er meer iconisch dan een cowboy? Ze hebben niet alleen een geweldige vibe, maar ook nog eens een geweldige manier om koffie te bereiden. Het beste van alles? Je kunt cowboy koffie zonder een filter maken. Ja, je leest het goed. Probeer niet een filter te maken, laat hem gewoon helemaal achterwege. Laat die koffie bezinken en geniet van een heerlijk sterk kopje koffie. (LEES OOK: Hoe cowboy koffie maken?)

Maar wat als je geen fan bent van koffiedik in je kopje? Laten we verder kijken naar het volgende alternatief.


 

2

Koop een filter die je kan hergebruiken

Als je die koffiedik bij cowboy koffie ondragelijk vindt, maar het nog steeds vervelend vindt om elke keer papieren filters te kopen, dan is een metalen filter een geweldige optie. Verwacht echter geen een-op-een vervanging van de papieren filters, aangezien metalen filters vaak meer koffie-oliën en microdeeltjes doorlaten, welke in je kopje terechtkomen en de smaak kunnen beïnvloeden. Dit is echter een betaalbare optie, die ervoor zal zorgen dat je koffie door je Chemex kan blijven stromen. (LEES OOK: Hoe chemex koffie zetten?)

Als je er niet naar uitkijkt om te moeten wennen aan een andere smaak, dan zijn er nog meer opties. Je kan namelijk een sok proberen!


 

3

Koffiesok

Begin je rillingen te krijgen door het gebrek aan cafeïne? Gebruik dan een koffiesok. Dit is een spectaculaire optie, die ervoor zorgt dat je nooit meer zonder filter zit. Voeg simpelweg koffie toe aan dit filter in de vorm van een sok, plaats hem boven je kopje, giet er water in en voordat je het in dat gaten hebt zal je een heerlijke koffie hebben. Zodra je hem aangeschaft hebt hoef je ook geen geld meer te spenderen aan een koffiefilter. Daarnaast is het ook nog eens een milieuvriendelijke optie. Dus je bespaart geld, de planeet en je krijgt heerlijke koffie.

Voor de laatste vervanging moet je een beetje creatief zijn.


 

4

Maak je eigen filter

Als je tot slot de sokoptie fijn vindt, maar geen zin hebt om er een te kopen, dan kan je ook zelf een filter maken binnen vijf minuten. Ja, je leest het goed: vijf minuten. Het enige wat je nodig hebt is een beetje neteldoek (genoeg voor een conus filter), een schaar en een naaimachine of naald en draad. Je kan hem heel makkelijk maken en tegelijkertijd bespaar je geld en de planeet. Wat is daar nou niet mooi aan?


 

Conclusie

De volgende keer dat je een lege doos met papieren filters hebt, onthoud dan deze lijst met koffiefilter alternatieven. Van het kopen van herbruikbare metalen- en stoffenfilters tot doe-het-zelf oplossingen, of zelfs gewoon het zetten van je koffie als een cowboy. Deze lijst heeft opties die milieubewust zijn, je geld besparen en kunnen helpen om op elk moment van de dag of avond een kopje koffie te drinken.

»» winkel voor alternatieve koffiefilters »

Wat is je favoriete idee? Laat het ons hieronder weten!

4 Opmerkingen
  1. In de tijd dat ik dit artikel las, had mijn man al een appje naar de buren gestuurd en een stapeltje koffiefilters over de schutting gekregen.

  2. Een oude theedoek of een mondkapje kan ook. Hahaha

  3. zelf een maken, lapje ongebleekte katoen, naknippen van een papierenfilter, omzomen en klaar is de filter. Paar extra maken is altijd handig.

  4. Helaas, geen koffiefilters meer. Maar gelukkig wél altijd een stuk neteldoek op voorraad 🤣

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo