Melitta Caffeo Varianza CSP review

Voordelen:
 • Gebruiksgemak.
 • Je wisselt tussen verschillende koffiesmaken door de aparte vulschacht in het bonenreservoir.
 • Energieverbruik
 • Bereidingstijd
 • Bereiden van koffiespecialiteiten met melk
 • Met de automatische melkopschuimer maak je cappuccino’s en latte macchiato’s.
Nadelen:
 • Het waterreservoir moet je bij veelvuldig gebruik vaker bijvullen.

De Melitta Caffeo Varianza biedt veel flexibiliteit en een uitstekende koffie kun je er zeker mee zetten. De Melitta Caffeo Varianza CSP is een uitstekende verse bonen koffie machine.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Melitta Caffeo Varianza review

 • Melitta Caffeo VarianzaAfmetingen (HxBxD): 405x380x253mm,
 • Water capaciteit: 1L,
 • Kop warmer?: Ja,
 • Melk schuimer: Ja (automatisch),
 • Aanpasbare maling: Ja,
 • Aanpasbare sterkte: Ja (vijf-stappen)

Als je zonder gedoe goede koffie wilt van verse bonen is een verse bonenmachine ideaal. Terwijl velen ervan niet bijzonder flexibel zijn, is de Melitta Caffeo Varianza CSP ontworpen om een brede reeks dranken te produceren, inclusief automatisch geschuimde melk, met vele mogelijkheden om je drankje naar je eigen smaak aan te passen.

Net zo stijlvol als andere machines van Melitta ziet de Varianza er ook echt uit als een koffiemachine uit het hogere segment, met zijn strakke en compacte behuizing en chromen uitloop. Hij is verkrijgbaar in zilver, roestvrij staal en glanzend zwart, zodat je er altijd één kunt vinden die bij je keuken past.
Hij is ook nogal compact, dus er is altijd wel plaats voor hem te vinden.

De oorspronkelijke installatie is makkelijk, je volgt gewoon de instructies van de gebruiksaanwijzing. Het is een kwestie van de bonendispenser bovenop vullen met verse bonen, het één liter waterreservoir vullen met water en de aanknop aan de zijkant aanzetten.

De innovatie voor koffiegenot met onbeperkte variatie

 

Koffie zetten met de Melitta Caffeo Varianza CSP

Melitta heeft het je makkelijk gemaakt om snel dranken te bereiden, met aan de voorkant van de machine speciale productknoppen om de meest gangbare koffiesoorten te maken, inclusief espresso, café crème, cappuccino en latte macchiato. Review Van Melitta Caffeo Varianza
Gewoon degene indrukken die je wilt en de machine maalt en zet de koffie volgens de standaardinstellingen.

Tot dusverre gaat alles goed en de standaardinstellingen zijn gewoon prima om te gebruiken. Om echter de beste resultaten te krijgen bevelen we aan om een paar aanpassingen te doen.

In de eerste plaats
kun je de maling van grof tot fijn instellen, met de knop die je kunt vinden als je het waterreservoir weghaalt. De maling heeft een grote invloed op de uiteindelijke shot espresso, een fijnere maling zorgt voor een langere zettijd en dit maakt de koffie sterker. Om de voor jou ideale resultaten te behalen is het de moeite waard om verschillende instellingen uit proberen.

Daarna kun je je uitleven met het menu om de standaardknoppen op te heffen of te veranderen, bijvoorbeeld de hoeveelheid van de koffie, de sterkte en zelfs de temperatuur.

Elke knop heeft ook zijn eigen recepten dus je kunt bijvoorbeeld zo de espressoknop aanpassen dat er ristretto uitkomt (een sterke espresso van heel weinig water); de café crème kun je wijzigen in een americano, dat krijg je wanneer je heet water aan een espresso toegevoegt.

Je kunt ook de standaardinstellingen met de knoppen op het controlepaneel aan de voorkant aanpassen, inclusief de koffiesterkte en hoeveelheid. Dit geeft je nog meer flexibiliteit om de soort drank die je aan het bereiden bent meteen te veranderen.

Een laatste trucje van de Varianza is dat je een tweede, ander soort bonen kunt gebruiken. Je hoeft alleen maar de maatschep uit de bovenkant te nemen en hem te gebruiken om je alternatieve bonen in het reservoir te scheppen; de Varianza maakt dan je volgende koffie van de nieuwe bonen. Het is een geweldige manier voor als je voor iedereen gewone bonen wilt gebruiken maar iets bijzonders achter de hand wilt hebben voor als je een keer iets anders wilt.

Melitta Caffeo Varianza KoffiezetapparaatToen we de Varianza eenmaal naar ons zin ingesteld hadden, waren we diep onder de indruk van de resultaten.
Onze shot espresso werd volgens de ingestelde tijd uitgeschonken (rond 20 sec), met als resultaat een rijke shot koffie met een dikke, beetje vette crèmelaag erop.
Wij vonden hem iets te koel, zelfs toen we de Varianza op de hoogste temperatuur ingesteld hadden, waarbij de espresso er rond de 58 graden uitkwam.
Het is geen ramp en het wordt beter als je de kopjesverwarmer bovenop gebruikt en je kopjes van tevoren omspoelt met de heetwaterfunctie.

De smaak was uitstekend, met de testbonen die tot in perfectie hun volle en rijke aroma afgaven.
We moeten het Melitta toegeven, met deze machine krijg je net zo’n goede shot espresso als van welke handmatige machine dan ook.

Met de nieuwe volautomatische koffiemachine Caffeo®Varianza® biedt Melitta je pure innovatie. Dankzij het exclusieve Single Portion-systeem My Bean Select® is het voor het eerst mogelijk om voor elk kopje koffie te kiezen uit alle soorten koffiebonen, voor een onbeperkte variatie van smaken.

 

Melk dranken maken

Melitta Caffeo Varianza ReviewAls je koffie met melk wilt, moet je de hiervoor bestemde container vullen met melk en dan hiervandaan een slangetje in de zijkant van de uitloop bevestigenHierna gaat het allemaal automatisch, de Varianza stoomt, schuimt en schenkt de melk en voegt hem dan toe aan de espresso.
De kwaliteit van de melk is geweldig, onze latte kwam er uit met een zijdeachtige schuimige top erop; je moet niet onderschatten hoe moeilijk het is om dit goed te krijgen als alles automatisch gaat.

Het briljante van de Varianza; hij is flexibel, je kunt er ook alleen maar geschuimde melk laten uitkomen.
Hiermee kun je of min of meer handmatig je eigen dranken maken of je latte en cappuccino aftoppen als je glas niet helemaal vol is.

 

Onderhoudvan de  Melitta Caffeo Varianza CSP

Lekkere Koffie Met Melitta Caffeo VarianzaSommige handmatige machines zijn een verschrikking, met lange onderhoudscycli, maar de Varianza is makkelijk in onderhoud. Als je hem aan en uitzet, voert de machine automatisch een snelle spoeling uit, die je kunt opvangen in de grote opvangbak. Als je die niet vaak wilt legen kun je ook een beker of glas onder de machine plaatsen.

Als je de melkslang hebt gebruikt beveelt de Varianza je aan om een snelle reinigingscyclus uit te voeren, dit kun je zien op het duidelijke kleurendisplay. Je hoeft alleen maar het uiteinde van de melkslang in het gat van de opvangbak te plaatsen en een snelle stoot stoom maakt alles schoon.

Je krijgt ook regelmatig een melding dat je een reinigings- of ontkalkingsprogramma moet uitvoeren. Ook hier laat het kleurendisplay en de gebruiksaanwijzing precies zien wat je moet doen, het is werkelijk een heel makkelijk te onderhouden machine.

Wat ook het vermelden waard is is dat je het zijpaneel kunt verwijderen en de zetgroep kunt uitnemen waardoor je hem kunt schoonmaken (eenmaal per maand moet genoeg zijn), waarbij je achtergebleven koffiedrap uit de binnenkant weghaalt.

 

Conclusie Melitta Caffeo Varianza CSP Review

We vonden de Caffeo Varianza CSP een fantastisch automatisch koffiezetapparaat. Hij is klein, makkelijk in gebruik en ongelooflijk veelzijdig, hij maakt één van de beste koffie’s die we ooit uit een automatische machine kregen.
Zijn grote broer, de Caffeo Barista TS kent veel meer recepten en gebruiksmogelijkheden maar daar betaal je dan ook wel € 400 meer voor. Voor deze prijs is er geen verse bonenmachine te vinden die in de buurt komt van de Varianza.

Als deze toch niet precies is wat je zoekt, zul je in ons artikel Beste espressomachine TOP 10 wel iets kunnen vinden dat geschikt is voor je.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hardware Melitta Caffeo Varianza 
Afmetingen (HxBxD) 405x380x253mm
Maximale hoogte kop 135mm
Water capaciteit 1L
Pomp druk 15bar
Kop warmer? Ja
Melk schuimer Ja (automatisch)
Aantal boilers Een
Koffie type Bonen
Aanpasbare molen Ja
Aanpasbare sterkte Ja (vijf-stappen)
Kopers informatie
Garantie Twee-jaar RTB
Part Code F57/0-101

 

8.5 Totale Score
Voor de koffieliefhebber met een brede koffiesmaak

De Caffeo Varianza CSP is een perfecte volautomatische koffiemachine voor de veeleisende koffieliefhebber die het aroma van versgemalen, individueel geselecteerde, koffiebonen evenzeer kan waarderen als de variatie van koffiezetten per kopje. Het My Bean Select® systeem voor één kopje geeft je de vrijheid om per kopje jouw favoriete koffiebonen te kiezen, met als resultaat een grenzeloze verscheidenheid aan smaken. De volautomatische koffiemachine met ééntoetsbediening is zo compact dat er zelfs in een kleine keuken voldoende plaats voor is.

1 Reactie
 1. De caffeo Varianza zet lekkere warme koffie. Veel mogelijkheden en gemakkelijk te reinigen. De melkschuim komt er wel lauw uit, wat een vrij koude cappuccino geeft. Binnen een jaar was hij stuk maar dit viel in garantie en werd kosteloos gemaakt. Inmiddels hebben wij hem 2 jaar en 1 maand en is hij weer kapot. Net buiten de garantie gaat dit veel geld kosten. Van zo’n prijzig apparaat had ik meer verwacht. Nee, ik zou hem niet nog een keer kopen.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo