Nespresso U kopen? Dit moet je weten.

Nespresso weet als geen ander, gemak en raffinement op een innovatieve wijze in al haar producten te verwerken. Al meer dan 25 jaar actief in de koffiemarkt heeft deze gigant nog altijd als hoofddoel de thuisbereiding van espresso te perfectioneren. Deze aanhoudende zoektocht naar perfectie zorgde ervoor dat producten zoals de Nespresso U het licht zag, een tijdloos ontwerp voor het zetten van een één kop espresso met slimme technologie, functionaliteit en gebruiksgemak.

Nespresso U espressomachineDe espresso, die met deze functionele machine wordt gezet heeft een intense smaak met een verleidelijk aroma en een caramelkleurige crèma, dit samenspel van kleuren en smaken werd door professionele barista’s gecreëerd en met een dergelijk dampend kopje espresso waan je jezelf meteen op het terrasje van een Italiaans café. Kijk voor Nespresso U bij Coolblue voor het ware koffiegenot. We zullen trouwens wat dieper op een aantal zaken ingaan, waaronder het bedrijf achter de Nespresso U en het niet allesdaagse ontwerp ervan met alle praktische functies, zodat je op basis hiervan een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Vergelijk de prijzen bij:

 

 

Achtergrond van het Bedrijf

Een dochteronderneming van de Nestlé Groep, een wereldleider op het gebied van voeding, dranken, levensmiddelen en wellness. Nespresso blijft in een razensnel tempo groeien en ondanks dat het deel uitmaakt van een conglomeraat opereert het bedrijf volledig zelfstandig. De inkoop van grondstoffen, onderzoek en ontwikkeling, productie en marketing worden onder eigen beheer uitgevoerd.  De Nespresso U espresso-machine maakt deel uit van een nieuwe generatie Nespresso producten. De Nespresso U belichaamt het doordachte ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van de huidige Nespresso-machines.

De Nespresso machines worden trouwens ook o.a. door Magimix, Krups, De Longhi en Kitchen Aid in licentie geproduceerd.

 

Praktische Nespresso U Functies

De Nespresso U biedt praktische functies voor de espressoliefhebber, die ‘s ochtends of op andere momenten van de dag even wil bijkomen met een intens aromatisch kopje koffie. De Nespresso U heeft een aantal unieke kenmerken en is bijvoorbeeld niet van een aan- en uitschakelknop voorzien. De ingebouwde geavanceerde technologie zet na plaatsing van de capsule en sluiting van de capsuleklem het apparaat in werking en zorgt voor perforatie, extractie en uitwerping van de capsule. De machine bereidt 3 koffievariaties: ristretto, espresso en lungo bovendien beschikt het over een hoge pompdruk van 19 bar, essentieel voor de espressobereiding.

 

Innovatief Ontwerp

Met het zeer praktische en het verfijnde compacte ontwerp past de Nespresso U in iedere keuken. Deze elegante en tijdloze machine wordt geleverd in de volgende kleuren: rood, oranje, crème, grijs, wit, taupe en zwart. Bovendien heb je de keuze uit drie koffievolumes, waarbij de machine automatisch je favoriet opslaat. Door het simpelweg sluiten van de klem wordt de machine ingeschakeld, de koffiecapsule doorboort, de espresso gezet en de lege capsule uitgeworpen.

Nespresso U koffiezetapparaat

 

Drie Heerlijke Instellingen

Met de Nespresso U zet je moeiteloos en in een handomdraai een perfecte espresso. Met de keuze uit ristretto, espresso en café lungo, kunnen kan je ten alle tijde even bijkomen met één van deze koffiedranken.  De ristretto de kleinste onder de espresso’s wordt met 25 ml water, de alom bekende espresso met 40 ml water en tenslotte de café lungo (lange koffie) met 110 ml water gezet.

Nespresso U kleuren koffiezetterMet de nieuwste Nespresso U telg, de Nespresso UMilk kan je met het ingebouwde systeem, de Aeroccino,  cappucino’s, latte machiatto’s en andere koffierecepten met melk bereiden. Giet de koude melk in de Aerroccino en met één druk op de knop wordt een lekkere romige drank voor je gemaakt.

 

Hoge Drukpomp

De Nespresso U is uitgerust met een hoge drukpomp van 19 bar, dit betekent simpelweg dat deze kwaliteit machine het water met een druk van 19 bar door de espressomaling perst. Dit garandeert een rijke crèmalaag op de espresso. Crèma is een mengsel van geëmulgeerde olie en lucht en om een perfect eindresultaat te verkrijgen heb je een pomp aangedreven machine nodig, die een hoge druk kan produceren. Espressomachines van mindere kwaliteit gebruiken veelal een druk van 10 of 15 bar.

 

Meer Handige Functies

Nespresso U kopen reviewHet duurzame ontwerp van de Nespresso U wordt in Hongarije vervaardigd, heeft een roestvrijstalen behuizing en bestaat verder uit ABS kunststofdelen en BPA-vrije interne onderdelen. Het verwijderbare waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 lt en kan zowel achter of links als rechts van de machine geplaatst worden, m.a.w. je hebt altijd wel een hoekje in de keuken waar je je Nespresso U kunt plaatsen. Een klein detail dat niet over het hoofd mag worden gezien is dat de koffie-uitloop na het zetproces automatisch in de machine verdwijnt om druppen te voorkomen.

De gebruikte capsule wordt automatisch in het opvangbakje uitgeworpen, dat een capaciteit van 12 lege capsules heeft. Een ander slimmigheidje van de Nespresso U is, dat het via een knipperend lichtje waarschuwt wanneer het opvangbakje met de lege capsules vol is en ook wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden. Omdat deze makkelijk te programmeren machine met een nieuwe generatie thermoblok is uitgerust warmt het in 25 tot 30 seconden op en schakelt zichzelf automatisch uit als het niet na 9 minuten (tijd is programmeerbaar) wordt gebruikt.

 

Nespresso Capsules

Van intens naar fruitig tot uigebalanceerd biedt Nespresso een verscheidenheid aan heerlijke koffiesmaken, de Grand Crus voor de diverse koffiespecialiteiten, die door de Nespresso machines worden bereid. De speciaal geselecteerde koffiebonen bieden een rijke smaak met individuele kenmerken en aroma’s. Het speciale gepatenteerde koffie capsulesysteem is zodanig ontworpen dat er een uitgebalanceerd samenspel is tussen het water en de espressomaling met als resultaat een perfect uitziend en smakend shot. Volledig tegen lucht, vocht en licht beschermd houden deze hermetisch afgesloten aluminium capsules de voorgemalen koffie voor een langere periode vers. Nespresso zet zich in voor de reclycling van de gebruikte aluminium capsules door een netwerk van inzamelpunten op te zetten om op deze wijze de impact op het milieu te verminderen.

 

Nespresso Club

Beschikbaar 24 uur per dag en 7 dagen in de week heeft de Nespresso Club de klantenservice hoog in het vaandel staan. Nespresso bezitters genieten via de Club veel voordelen zoals het snel en eenvoudig bestellen van de capsules, persoonlijke koffietips en adviezen en waardevolle technische ondersteuning voor alle Nespresso Machines. Nespresso leden hebben ook toegang tot het online Nespresso Magazine.

 

Vergelijking van Nespresso Machines

Nespresso LijnPrijsKoffiespecialiteiten
Nespresso U€ 0 – € 110• Ristretto
• Espresso
• Lungo
Nespresso Pixie
[review]
€ 0 – € 115• Espresso
• Lungo
Nespresso Citiz & Milk€ 150 – € 200• Espresso
• Lungo
• Cappuccino
• Latte macchiato
Nespresso Lattissima
[review]
€ 180 – € 215• Espresso
• Lungo
• Cappuccino
• Latte macchiato
Nespresso Maestria€ 290 – € 320• Espresso
• Lungo
• Cappuccino
• Latte macchiato

Iedere koffieliefhebber heeft zijn of haar voorkeuren als het gaat om favoriete koffiesmaken en –sterktes. Afhankelijk van de gewenste koffie kan een verscheidenheid van Nespressoproducten via Coolblue worden gekocht.

 

Conclusie

De Nespresso U biedt het ultieme in stijl, gemak en technologie voor het maken van een perfecte espresso. Omdat het apparaat over een aantal praktische functies beschikt en ook nog eens een zeer gunstig is geprijst, is het een waardevolle en zeer praktische aanwinst in elke moderne keuken. Met de handige functie voor het zetten van één kop espresso heb je altijd de mogelijkheid om uit de verschillende Grand Crus te kiezen en dit geldt natuurlijk ook voor de andere gezinsleden. Ben je al een gelukkige bezitter van de Nespresso U? Dan zou je ook iemand anders blij kunnen maken met dit tijdloze geavanceerde apparaat. De Nespresso U is bijv. een waardevol huwelijkscadeau of het zal zeer zeker zijn diensten bewijzen bij een student op kamers en zo zijn er tal van omstandigheden te bedenken waar deze koffiemachine een grote uitkomst is…..

Vergelijk de prijzen bij:

 

Lees ook:

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo