Rancilio Silvia review

De Racilio Group heeft een simpel, maar ambitieuze slogan en dat is dat ze de hele wereld van koffie willen voorzien. Nadat we recent hun vlaggenschipmodel Silvia uitgeprobeerd hebben, willen we geloven dat ze dit doel een keer zullen bereiken. Deze premium espressomachine biedt een professionele prestatie en betrouwbaarheid en hij ziet er daarnaast geweldig uit. De Rancilio Silvia is gemaakt van de beste materialen en is een pistonmachine (semi-automatisch) die een exceptionele duurzaamheid en superieure functionaliteit biedt. In deze Rancilio Silvia review bespreken we uitgebreid wat hij zoal te bieden heeft.

Voordelen:
 • Aantrekkelijk stalen design
 • Erg betrouwbaar
 • Uitstekende bouwkunde
 • Maakt verrukkelijke koffie
Nadelen:
 • Lichte leercurve
 • Ontbrekende waterreservoir indicator

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Rancilio Silvia review:

Aangezien de Silvia een pistonmachine is, ben jij degene zijn die voor de gemalen koffie zorgt (bekijk onze beste koffiemolen TOP 10 Rancilio Rocky koffiemolen is hier perfect voor).

Rancilio Silvia review pistonmachineDe commerciële 58mm filterhouder van deze machine is gemaakt van verchroomd koper en heeft ook een 340 gram koperen boiler die een superieure warmtegeleiding biedt. Onthoud dat koper een van de beste legeringen is voor het voorkomen van ophoping van mineralen en corrosie, wat zal helpen om de levensduur van de machine te verlengen.

Met een 15 bar waterpomp zal je voldoende druk hebben om water door die gemalen koffie te forceren voor een maximale smaakextractie.

Daarnaast zijn de interne componenten van de machine die contact maken met water gemaakt van materialen die geen schadelijke of giftige stoffen vrijlaten, welke mogelijk de kwaliteit van het eindproduct kunnen beïnvloeden.

De technologie freaks onder ons zullen het ongetwijfeld op prijs stellen dat de Rancilio Silvia een elektromagnetische klep heeft, welke de vrijlating van pompdruk onmiddellijk tot stand brengt en de spetters van de filterhouder reduceert, zodat je minder hoeft schoon te maken.

Daarnaast biedt de Silvia drie verschillende thermostaten om de status van de 340 gram boiler te bekijken, zodat de espresso, stoom en boiler temperatuur allemaal gesynchroniseerd zijn op het gebied van temperatuur.

De stoompijp is bedekt met chroom en heeft een commerciële waardering. Deze maakt het mogelijk om melk te stomen of heet water te koken, zodat je kan genieten van verscheidene melkdrankjes, maar ook een goede oude caffè Americano.

Een van de gaafste features die we echt op prijs stellen bij de Racilio Silvia, is de erg handige verwarming van de kopjes die je aan de bovenkant van de machine kan vinden. Deze heeft royale afmetingen, waardoor er ruimte is voor zes espresso kopjes (of 12 als je ze stapelt).

Pistonmachine Rancilio Silvia review

 

Specificaties

 • Type: Gemalen koffie
 • Druk: 15 bar
 • Gemalen koffie: Ja
 • Koffiebonen: Nee
 • Cups/pads: Nee
 • Afmetingen: 33,8 x 23,4 x 29cm
 • Gewicht: 14kg
 • Stoom of pomp aangedreven: Pomp
 • Espresso hoeveelheid: 2 kopjes
 • Watercapaciteit: 2,5 liter

LEES OOK: Rancilio Rock koffiemolen review

 

Hoe makkelijk is de Rancilio Silvia om te gebruiken?

Zoals bij elke andere pistonmachine moet je een aantal handmatige taken uitvoeren om de machine klaar te maken voor het koffie zetten, waaronder de boiler handmatig vullen.

Rancilio Silvia zijkantNog een gebied dat een beetje een leercurve heeft, is het bereiken van de optimale temperatuur. Alhoewel het temperatuurbereik van de Silvia uiteenloopt van 90 tot 100 graden Celsius, zou je voor de perfect shotjes hem eens moeten uitproberen met 93 graden.

Op het internet vind je allemaal artikelen terug die meer vertellen over hoe je met de temperatuur van de Silvia moet spelen, dus dit gebied is een beetje subjectief, maar wij vonden dat 93 graden de perfecte temperatuur was voor een goede espresso.

Wij vinden het gevoel en de functionaliteit van schakelaars ten opzichte van knoppen die je bij andere koffiemachines krijgt erg fijn, maar wederom is dit grotendeels een kwestie van voorkeur.

Het waterbassin heeft een capaciteit van 2,5 liter en je kan hem ook verwijderen, zodat je hem makkelijk bij kan vullen, ongeacht of dit voor, tijdens of na het gebruik van de machine is.

Met een professionele constructie en redelijk recht toe, recht aan gebruik, is de Rancilio Silvia een werkpaard die een verrukkelijke koffie kan maken zonder al te veel gedoe.

 

Welke accessoires worden meegeleverd?

De Rancilio Silvia is een all-inclusive espressomachine, dus alles dat je nodig hebt om te beginnen met het trekken van de perfecte smaakvolle shotjes espresso is aanwezig zodra je de doos opent. Het enige wat je nodig hebt is gemalen koffie en je bent klaar om te beginnen.

 

Andere dingen die je zou moeten weten?

Rancilio Silvia ReviewWe willen zeker niet vergeten om te vermelden dat deze machine goed gebouwd en elegant is. De Silvia heeft een ijzeren frame voor stevigheid en ook een zwart geverfde stalen ondersteuningsframe en een satijn afgewerkte roestvrij stalen behuizing en besturingspaneel. De Silvia is in andere woorden zeker niet een breekbare machine en hij ziet er op praktisch elk aanrecht geweldig uit.

Nog een belangrijk punt die we aan willen geven, is dat de kopjeshouder en druppelbak beide makkelijk om te verwijderen en schoon te maken zijn.

 

 

Conclusie van deze Rancilio Silvia review

De Rancilio Silvia biedt je aardig veel luxe voor het geld en het is een van de meest duurzame en betrouwbare professionele machines die we gezien hebben die beschikbaar is voor thuisgebruik. Als je klaar bent om te genieten van een consistente verrukkelijke koffie van een machine die gebouwd is om het lang uit te houden, dan zou je zeker de Rancilio Silvia moeten overwegen.

Vergelijk prijzen nu bij:

8.5 Totale Score
Duurzame en betrouwbare pistonmachine

De Rancilio Silvia biedt je aardig veel luxe voor het geld en het is een van de meest duurzame en betrouwbare professionele machines die we gezien hebben die beschikbaar is voor thuisgebruik. Als je klaar bent om te genieten van een consistente verrukkelijke koffie van een machine die gebouwd is om het lang uit te houden, dan zou je zeker de Rancilio Silvia moeten overwegen.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo