Francis Francis X1 review

De Francis Francis X1 is een koffiemachine die alleen gebruikt kan worden met vermalen koffie. Het bedrijf belooft dat de machine een erg snelle espresso en ook romige cappuccino’s bereidt. In deze Francis Francis X1 review zullen we uittesten hoe dit koffiezetapparaat presteert.

 

Francis Francis X1 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Maakt snel espresso’s
Negatief:
  • Kwaliteit van de espresso is minder indrukwekkend dan andere modellen

De strakke X1 van Francis Francis is een van de snelste machines voor het bereiden van een enkele of dubbele espresso, maar de kwaliteit is niet zo indrukwekkend als de andere modellen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Crema verdwijnt te snel

Beste Francis Francis X1 ReviewOnze expert stelde vast dat de laag crema (de kenmerk van een goede espresso) te snel verdween en dat de smaak ietwat metaalachtig en dun was. Al met al vond hij dat het bereide drankje espresso stijl, dichtheid en fermheid miste. De cappuccino die we bereid hadden was ook niet geweldig en paste zeker niet bij het geweldig luxe exterieur van de machine. We vonden het moeilijk om genoeg schuim te creëren.

 

Erg snelle kopjes koffie met de Francis Francis X1

De filterhouder van de X1 vergrendelt soepel op zijn plek en het is makkelijk om deze met een hand te bevestigen, maar hij kan alleen maar vermalen koffie gebruiken. Hij is erg snel en het duurt maar 20 seconden om een enkele espresso of 28 seconden voor een dubbele espresso en de hoeveelheid is nagenoeg gelijk.

 

Stoompijp die je aanstuurt met draaiwiel

De stoompijp stuur je aan met een groot draaiwiel aan de rechterkant van de machine, dus deze taak is iets makkelijker voor rechtshandige gebruikers. Het verwijderbare waterreservoir kan je makkelijk verwijderen en onder kraan vullen, maar hier heb je wel twee handen voor nodig. De lekbak kan je makkelijk uitschuiven, maar valt vervolgens vaak naar beneden, waardoor je de inhoud vaak morst als deze te vol zit. Zoals gezegd kan je alleen maar vermalen koffie gebruiken. Naast zwart is hij ook beschikbaar in amandel, lichtblauw, geel en roestvrij staal.

 

Conclusie van deze Francis Francis X1 review

Alhoewel de machine er erg stijlvol uitziet, kan de espresso en cappuccino die gecreëerd wordt door de machine dit niet aanvullen. Er zijn betere espressomachines beschikbaar in deze prijsklasse, ook al zien deze er lang niet zo goed uit als de Francis Francis X1 en zijn deze ook niet zo snel in de bereiding.

 

LEES OOK:
7.5 Totale Score
Er zijn betere espressomachines

Alhoewel de machine er erg stijlvol uitziet, kan de espresso en cappuccino die gecreëerd wordt door de machine dit niet aanvullen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo