Miele CM 7500 review

De Miele CM 7500 kopen?

De Miele CM 7500 is misschien duur, maar rechtvaardigt zijn kosten door het bieden van koffie en melk met een hoge kwaliteit en de druk op één knop.

Met automatische hoogteverstelling van de tuit en ingebouwde ontkalking is de CM 7500 één van de eenvoudigste koffievolautomaten om te onderhouden. Een ietwat onhandige interface en een vreemde trechter voor gemalen koffie doen een kleine beetje afbreuk aan de voor de rest geweldige koffiemachine.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Miele CM 7500

Positief:
  • Smart tuit past automatisch de hoogte aan
  • Eenvoudig onderhoud
  • Uitstekende koffie- en melkdranken
  • Ziet er geweldig uit
Negatief:
  • Pictogrammen zijn moeilijk te begrijpen
  • Ietwat onhandig om te programmeren

 

Belangrijkste kenmerken


 

Ontwerp en bouw

Het is moeilijk om iets dat vierkant is aantrekkelijk te maken, maar de Miele CM 7500 krijgt het voor elkaar. Het zou eerlijker zijn om deze koffiemachine rechthoekig te noemen. Zijn gewaagde lijnen, glanzend kunststof en heldere chroom afwerking, zorgen ervoor dat hij er op elk gebied uitziet als een hoogwaardige koffiemachine.

miele cm 7500 koffie volautomaat
Prijzen vergelijken:

Met afmetingen van 397 x 311 x 311 x 445 mm, is de Miele CM 7500 een vrij grote koffievolautomaat. Je hebt dus aardig wat ruimte nodig op je aanrecht om hem te plaatsen. De voorkant heeft een groot LCD-touchscreen, dat al je drankjes en instellingen weergeeft. Aan de voorzijde bevinden zich alleen de fysieke aan/uit- en terugknoppen bevinden zich op de voorkant.

Er is ook enorm veel op de details gelet. De melkslang kan aan beide zijden van de schenktuit worden gemonteerd. Het uiteinde kan in de lekbak worden gestoken wanneer je hem niet gebruikt. Miele levert ook een thermische melkkan mee. Deze houdt de melk goed koel wanneer je deze uit de koelkast haalt.

De tuit is gemotoriseerd en beweegt automatisch in positie, wat erg handig is. Er is echter een onderhoudsmodus om de uitloop naar beneden te laten vallen voor reiniging. De tuit kan voldoende afgesteld worden om ruimte te bieden voor bijna alles. Alleen de grootste latte glazen passen niet.


 

Kenmerken

Bovenop de Miele CM 7500 zit een groot bonenreservoir, met een capaciteit voor 500 g bonen. Dat zijn ongeveer twee normale zakken koffie. Dit zou zelfs voor de huishoudens met de grootste koffieliefhebbers genoeg moeten zijn. Het touchscreen heeft speciale knoppen voor de recepten die de machine kan produceren. Je hebt deze keuze uit 14 verschillende, van ristretto, espresso en long black, tot cappuccino en flat white. Daarnaast zijn er opties voor het doseren van heet water, hete melk en melkschuim.

Bij alle koffie-opties heb je de keuze uit een dubbele shot (extra koffie wordt tijdens het bereidingsproces toegevoegd) of twee drankjes (je bereidt er twee tegelijk). Dat is een subtiel verschil. Het betekent echter dat je voor een dubbele espresso een vergelijkbaar volume krijgt als in een café, in plaats van een overlopend kopje.

miele cm 7500 review volautomaat koffie

Voor theeliefhebbers zijn er programma’s om heet water voor thee te gieten. Er zijn opties voor groene thee, zwarte thee, kruidenthee en fruitthee. Alle opties worden met een temperatuur van 80ºC of 90ºC gegoten. Met de duidelijke labels is het echter makkelijk om de juiste optie te kiezen.

De populairste koffiedranken (espresso, cappuccino en ga zo maar door) worden via pictogrammen weergegeven. Deze zijn mogelijk lastig om te ontcijferen en het duurt even om eraan te wennen. We tikte de eerste keer bijvoorbeeld op ristretto, terwijl we dachten dat dit een espresso was. Andere opties hebben een simpele tekst, wat makkelijker om te lezen is.

Alle opties kunnen worden overschreven, zodat je de recepten kunt aanpassen aan je eigen smaak. Er zijn opties om de koffiesterkte en de watertemperatuur aan te passen. Wees voorzichtig met het instellen van het volume, want je kunt niet alleen een dosering in ml instellen, maar ook beginnen met het bereiden van een drankje. Je moet op de knop Opslaan tikken als je de juiste hoeveelheid hebt.

miele cm 7500 koffie volautomaat

Daarnaast biedt de Miele CM 7500 ruimte voor 10 profielen. Zodoende kan elk lid van je huis zijn eigen selectie van favoriete recepten kiezen. Het is een leuke extra en geweldig om dit niveau van maatwerk te zien. In het zijpaneel van de machine kan je de koffiemolen verstellen. Zodoende kan je kiezen voor grover of fijner gemalen koffie. Je kunt ook gemalen koffie gebruiken, hoewel dit een beetje omslachtig is. Je moet het zijdeurtje openen, de koffielepel erbij pakken en deze vullen met koffie. Het is echter een functie die je waarschijnlijk niet al te vaak zult gebruiken en het is het beste om voor koffiebonen te kiezen.


 

Espressokwaliteit

Bij deze prijs verwachten we niets anders dan geweldige resultaten van de CM 7500 en we waren niet teleurgesteld. De koffie had een temperatuur van 64ºC, wat perfect is voor espresso. De donkere kleur en de geoliede, gepolijste crema kwamen heel dicht in de buurt van wat je zou bereiken met een hoogwaardige handmatige machine. De crema bleef ook maar een paar minuten zitten, zoals het hoort.

miele 7500 kopverwarmer en touchscreen

Het resultaat was een soepele shot om te drinken, met de uitgesproken zuurgraad en het sterke volheid die doordrong in de nasmaak. Als je van koffie houdt en wilt dat de fijnere smaken van je koffie naar voren komen, dan is de Miele CM 7500 een machine die dit kan bieden.


 

Kwaliteit van de melkdranken

Melk opschuimen en gieten is een kunstvorm, en het is niet iets waar alle automatische machines goed in zijn. De Miele CM 7500 heeft daar geen last van. Bij het bereiden van een cappuccino werd de koffiemachine opgewarmd en werd eerst de gestoomde melk gegoten, alvorens de shot espresso toegevoegd werd.

volautomatische koffieautomaat miele cm 7500

Alle volautomaten zijn slecht in het mengen van koffie en melk, maar het is niets dat een beetje roeren niet op kan lossen. Je kan duidelijk zien dat de drank automatisch is bereid. De twee vlekken van de koffie waar de espresso door de melk werd gegoten is namelijk goed zichtbaar.

Afgezien van dat (en het zijn problemen waar alle koffievolautomaten last van hebben) moeten we zeggen dat de Miele CM 7500 uitstekend werk heeft verricht. De melk was briljant gestoomd, met fijn getextureerde vloeistof en microbellen. De resulterende drank had de zijdezachte melkkop, met de gladde koffie daarna. Voor hoogwaardige melkdranken zonder enige moeite is de Miele CM 7500 momenteel de beste machine.


 

Onderhoud

Het onderhouden van een koffievolautomaat kan soms een beetje lastig zijn, maar Miele probeert het makkelijk te maken. Om te beginnen accepteert de CM 7500 een ontkalkingscapsule, die je in de achterkant van de machine plaatst. Een automatisch ontkalkingsprogramma doet vervolgens het harde werk voor je. Automatisch spoelen helpt ook om de CM 7500 schoon te houden. Wanneer je een melkdrank hebt gemaakt, start een reinigingsprogramma dat stoom door de melkslang laat lopen, zodat alles schoon en gezuiverd blijft.

miele cm 7500 koffie volautomaat

Wanneer de machine het aangeeft, moet je de espressoreinigingstabletten gebruiken om de Miele CM 7500 in topconditie te houden. Ook moet je de lekbak en afvalbak met gebruikte koffie legen. Eén keer per dag wordt aanbevolen om de CM 7500 in topconditie te houden. Dit wordt makkelijk gemaakt doordat de lekbak een intern deksel heeft. Hierdoor kan je makkelijk naar de gootsteen lopen zonder te morsen. Gelukkig zijn de lekbak en accessoires vaatwasmachinebestendig, waardoor ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Eenmaal per week moet de bereidingunit worden verwijderd en gespoeld en de ruimte eronder worden gereinigd.


 

Is de Miele CM 7500 het overwegen waard?

Het is mogelijk één van de duurste koffievolautomaten, maar de Miele CM 7500 rechtvaardigt zijn prijs. Topkwaliteit koffie, eenvoudig onderhoud en automatische ontkalking dragen bij aan zijn charme. Voeg daar de geweldige bouwkwaliteit en afwerking aan toe en het is duidelijk waar je voor betaalt.

miele cm 7500 koffie volautomaat

De ietwat onhandige interface en moeilijk te lezen pictogrammen voorkomen dat het een perfecte koffiemachine is. Dit zijn echter eigenaardigheden waaraan je zult wennen. De Melitta Caffeo Barista TS Smart produceert koffie dat bijna net zo goed is en voor minder. Ook heeft hij een bonenreservoir voor twee verschillende soorten bonen. De bouwkwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid zijn echter minder goed dan de Miele.


 

Conclusiemiele cm 7500 koffie volautomaat

Als je koffie met een hoge kwaliteit wilt uit een geweldig uitziende koffiemachine, dan is de Miele CM 7500 de juiste keuze.

Prijzen vergelijken:

8.5 Totale Score
Premium volautomaat

De Miele CM 7500 is zeker niet goedkoop. Maar daarvoor krijg je een premium volautomaat voor terug die bijzonder goede koffiedranken maakt en er hypemodern uitziet.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo