Siemens EQ.3 review

De Siemens EQ.3 is een modern en geavanceerde koffiemachine. Slimme technologieën halen het allerbeste uit de koffiebonen. Het is een echt luxeapparaat, dat aan de hoogste standaarden voldoet. Dit apparaat wordt aangeboden als espressomachine, maar kan ook andere soorten koffie maken en is voorzien van een geheel nieuw en innovatief melkopschuimsysteem, waarmee het een heerlijke cappucino of latte maakt; de makers hebben zo veel vertrouwen in de resultaten van dit systeem, dat je zelfs kan kiezen voor een glas warme melk. De belangrijkste onderscheidende features van dit koffieapparaat zijn dan ook deze nieuwe melkopschuimer, het constante behouden van de ideale zettemperatuur, en automatische reinigingsprogramma’s die je een hoop moeite kunnen besparen.

In deze Siemens EQ.3 review leer je meer over het design en de features van dit apparaat, ook lees je over het gebruikersgemak, de functies en keuzes die je als gebruiker krijgt. We nemen dit apparaat op zeer diverse vlakken onder de loep, om daarmee tot een conclusie te komen over deze espressomachine; je komt te weten of het zijn geld waard is, en of het wel of niet aan te raden is om het product te kopen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Voor – en nadelen

Voordelen:
 • Soort koffie, sterkte en maalgraad eenvoudig instelbaar
 • Hygiënisch in gebruik met een spoelbeurt na elke koffie.
 • Kopjeswarmer aanwezig.
 • Uniek melkopschuimsysteem
 • Eenvoudig te bedienen via het LCD paneel
 • Vrij klein apparaat
 • Te reinigen onderdelen zijn makkelijk los te halen
Nadelen:
 • Spoelbeurt bezorgt wel een minimale wachttijd na elke koffie.
 • Melkpijpje moet na ieder kopje koffie afgenomen worden
 • persoonlijke koffierecepten opslaan in het geheugen is niet mogelijk

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Siemens EQ.3 review:

Design en prestaties.

Siemens EQ3 reviewStijlvol, strak en ideaal in elke omgeving! De Siemens EQ.3 espressomachine lijkt wel een kameleon onder de espressomachines! Door zijn solide uitstraling past hij in elke keuken en zijn minimalistische uitzicht zorgen er voor dat hij zich aanpast aan elke omgeving.

De behuizing is opgebouwd uit roestvrij staal (RVS), in de kleuren hoogglans zwart en metaalgrijs. Tijdloos design dus!

Het bedieningspaneel is werkelijk een droom in gebruik! Overzichtelijke programmakeuze, handige knopjes, subtiele verlichting… Deze Siemens EQ3 heeft het allemaal!

 

Perfecte temperatuur, geen droom meer!

Dit model is eveneens voorzien van een SensoFlow doorstroomverwarming, dewelke ervoor zorgt dat er steeds een maximale opname van aroma is door de constante en ideale zet-temperatuur! Een kopje koffie op de perfecte temperatuur!

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Perfecte koffie. Of Latte Macchiato. Of espresso. Of…

Siemens EQ.3 S500 review kopen

Het maalwerk zelf is ook goed doordacht. De maalschijf zelf bestaat uit keramiek, zodat een zeer lange levensduur verzekerd is!

Verder beschikt het toestel over een one Touch-Function. Met een druk op de knop zet je de perfecte espresso, café crème, cappuccino of latte macchiato. Zonder gedoe, zonder instellingen! Razendsnel en overheerlijk!

Met zijn antislip- bodem heeft dit toestel een stabiele basis waardoor het niet verschuift bij trillingen.

Wat ons meteen opviel was dat er geen beperking was in keuze van koffiemok! Zelfs 15 cm hoge Latte Macchiato glazen passen onder de verstelbare melkschuimer!

Siemens EQ3 S500 review koffiemachineDit maakte de Siemens EQ.3 meteen zeer geliefd op ons kantoor, want geef toe: Een Latte Machiatto uit een klein koffiemokje smaakt naar niets!

Standaard heb je keuze uit 5 verschillende programma’s, die je dan ook nog afzonderlijk kan instellen naar je wensen door onder meer de maalgraad in te stellen.

Het toestel beschikt ook over een automatische ontkalker en een kopjeswarmer. Vooral die laatste werd door onze collega’s al uitvoerig getest! Je koffie wordt gezet in een verwarmd kopje, dus je kan uitgebreid genieten van je koffie- ervaring zonder dat je meteen een koude koffie hebt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Onderhoud

Ook in onderhoud is dit toestel een ware droom! Het apparaat beschikt over een automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma. De enige vereiste is dat je nauwgezet de instructies opvolgt en je koffiemachine is in en handomdraai weel gebruiksklaar! De zetgroep en melkschuimer zijn volledig uitneembaar zodat deze eenvoudig te reinigen zijn.

De zetgroep reinig je makkelijk onder de kraan, maar de melkschuimer kan perfect mee de vaatwasser in!

Let op, het is wel belangrijk om de espressomachine goed te onderhouden. Kalk en andere zaken kunnen het toestel schade toebrengen, de werking hinderen en de levensduur verkorten. Reinig daarom steeds dit toestel wanneer deze hier een melding van geeft. Je zal optimaal kunnen genieten van dit espressomachine en de levensduur verlengen!

En vooral… Het is geen moeite, dit onderhoud. Dus waarom zou je uitstellen?

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Even technisch doorlichten.

Ter vervollediging van onze Siemens EQ3 review, geef ik graag nog even de technische details mee.

espressomachine Siemens EQ3 S500 displayMet zijn afmetingen van(B x H x D) 24,7 x 37,8 x 42 cm en gewicht van 8.5 kilogram is deze espressomachine te integreren op de meeste locaties! Bovendoen zorgt het vermogen van 1300W en de pompdruk van 15bar, voor genoeg kracht om de beste espresso’s op tafel te toveren!

Ook de capaciteit van het bonenreservoir en het waterreservoir is niet onaardig: 250 gr voor het bonenreservoir en 1.4 liter voor het waterreservoir!

Dit toestel beschikt over verschillende high-class opties zoals het SensoFlow System, CoffeeDirect en Aroma-Plus. Zo kan je, naast een standaard koffie de meest uiteenlopende zaken creëren zoals espresso, Latte Macchiato enzomeer! Voor ieder wat wils! Combineer deze zaken met de instelbare maalgraad en instelbare koffiesterkte en je krijgt een koffie op maat!

Verder bezit deze espressomachine ook nog de gebruikelijke zaken zoals een degelijk ontkalkings- en reinigingsprogramma, automatische spoelcyclus en automatische uitschakeling.

Je zet, ook zoals gebruikelijk, tot 2 kopjes per zetbeurt.

Naar onze mening: een zeer veelzijdig toestel!

 

Accessoires:

Uiteraard is voor dit toestel een ruim aanbod aan accessoires verkrijgbaar. Ik geef je even een klein overzichtje mee.

 • Ontkalkers: Een goede ontkalker is natuurlijk het halve werk van uw ontkalkingsproces. Niet enkel verlengt het de levensduur van uw toestel, maar ook de werking zal zo optimaal zijn. Wij gebruiken Durgol ontkalker en deze werkt prima! Uiteraard zijn er nog andere merken die perfect werken, je informeert je best even bij een gespecialiseerde vakhandel.
 • Waterfilters: Zo goed als onmisbaar in dit toestel! Doe je toestel een plezier en investeer in een goede waterfilter die op gezette tijden vervangen wordt. Dit zal de levensduur en koffiesmaak ten goede komen!
 • Overige accessoires: Er is nog een heel scala aan accessoires verkrijgbaar. Zo denk ik aan cacaostrooiers, koffiemokken, melkkannen en melkopschuimers. Dit zijn items die wij niet echt nodig achten op kantoor, maar voor de echte barista onder ons, zijn deze items onmisbaar! Ook altijd fijn om cadeau te geven aan een fervent koffiedrinker overigens!

 

Waar kan je de Siemens EQ.3 kopen?

Met zijn adviesprijs, zit dit praktische toestel in een goede prijs – kwaliteitsverhouding. Het is ook altijd goed om alle voordelen en nadelen naast de prijs te plaatsen. Bij dit toestel zie je dan meteen dat dit een eerlijke prijs is voor een eerlijk toestel!

Je kan de Siemens EQ3 aankopen via de meeste vakhandels, maar ook online kan je deze eenvoudig bestellen. Onderstaande link brengt je meteen naar de beste webshop:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie Siemens EQ.3 review

Wij waren aangenaam verrast door de functies en mogelijkheden van dit toestel. Hij is eenvoudig in gebruik en onder de motorkap heeft deze espressomachine een hoop interessante functies die een eenvoudig kopje koffie doen transformeren in een ware cafeïne- ervaring!

Vooral de mogelijkheid om eenvoudig de meest uiteenlopende koffievarianten op tafel te toveren viel hier in de smaak, en niet enkel bij mijn collega’s!

Bedankt voor het lezen van onze Siemens EQ.3 review, We hopen dat jullie er voldoende informatie mee kreeg om te beseffen dat dit toestel een onmisbaar item is in je dagelijkse leven. Voor al wie van koffie houdt!

LEES OOK: Onze beste koffiezetapparaat kopen gids + TOP 10

9 Totale Score
Moderne en luxueus espressomachine

De Siemens EQ.3 is een modern en geavanceerde espressomachine. Slimme technologieën halen het allerbeste uit de koffiebonen. Het is een echt luxeapparaat, dat aan de hoogste standaarden voldoet. Dit apparaat kan verschillende soorten koffie maken en is voorzien van een geheel nieuw en innovatief melkopschuimsysteem, waarmee het een heerlijke cappucino of latte maakt

11 Opmerkingen
 1. Ik heb deze EQ-3 nu een paar dagen in huis, maar wat een genot van een machine. De koffie is heerlijk, het schoonmaken makkelijk…. Tja wat wil je nog meer… Zeer tevreden met dit apparaat!!😀😀😀

 2. Tot op heden niet tevreden over de “opschuim kwaliteit”. Mogelijk doe ik iets fout. Iemand een advise?

  • vreselijk hie rook en klacht wordt niet adequaat verholpen

  • Voor het opschuimen is het heel belangrijk dat het opschuim pijpje heel goed schoon is. Uit elkaar halen en met name de kunstof binnen kant moet schoon zijn. Aan het uiteinde zitten kleine gaatje, zodra daar maar iets van melk resten in achter blijven werkt het schuimen niet goed

 3. vreselijke apparaat, heb meer kans op een prijs bij het rad van fortuin dan dat er kans is dat de melkopschuimer het doet. Iedere keer een verrassing wel of geen schuim. Dit ondanks na elk gebruik reinigen van het melkpijpje en regelmatig doorprikken van het stoomgaatje. Apparaat is pas 7 maanden oud al een keer teruggeweest voor reparatie maar klacht is niet verholpen. Regelrechte miskoop

 4. Wij hebben deze machine nu een aantal weken en zijn heel tevreden over de koffie en de opschuimkwaliteit. Vorige week hebben we het apparaat ontkalkt. Dat vond ik nog best een hoop werk. Nu, nog geen week later, krijgen we weer een melding dat er ontkalkt moet worden. Ook vinden we dat de melding ‘Bakjes legen’ erg vaak komt, terwijl de opvangbak voor het water nauwelijks vol raakt (ik zet er meestal een beker onder, als het apparaat gaat spoelen wordt het water dus opgevangen) en het bakje waar de koffieprut in valt is meestal ook nog niet vol. Hebben jullie deze ervaringen ook? Of zou er iets in de afstelling verkeerd zitten?

 5. Deze machine eind November gekocht en werkte in het begin goed.
  5 December 2017 eerste meer naar siemens waterbak geef leeg maar is vol.
  Door Siemens gemaakt maar wel een week zonder koffiemachine.
  Vorrige week zaterdag weer melding van de waterbak dat je die moeten vullen met water maar deze was vol ook wilde ik het apparaat ontkalken maar ook deze sencor deet het niet. Contact gehad met Siemens zaterdag we komen het apparaat ophalen
  Ja wanneer vandaan was de eerste mogelijk dag tussen 8.00 en 10.00 uur nu is het 13.40 uur en nog steeds niet opgehaald.
  Weer gebeld met Siemens maar die kindness er niets aan doen..
  Machine is al week stuk en gaat zeker nog een week duren.
  Volgens mij is het miskoop, had dit niet van Siemens verwacht deze afhandeling
  De heft van de tijd is het nu stuk of onderweg

 6. Machine al twee stuk in zes weken tijd

 7. sinds de aankoop veel prolemen met het waterfilter. Op de voorgeschreven wijze gespoeld en geplaatst maar het display blijft aangeven dat het filtes vervangen moet worden. Daarnaast geeft de machine geen schuim bij de cappuchino. Wat je ook doet, spoelen, schoonmaken, clean, hij geet nagenoeg geen schuim. Al voor reparatie weggeweest maar dat heeft niet geholpen. Dan krijg je een briefje met verwijzing naar de handleiding.
  Voor ons geen succes.

 8. veel problemen met de melkschuim voor de cappuchinu en waterfilter. Apparaat is al een keer weggeweest vor reparatie. Maar komt zonder herstel weer retour. Met daarbij een briefje en onleesbare foto.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo