Wat gebeurt er met je lichaam na het drinken van koffie

Voor de meeste van ons is koffie meer dan een drankje: het is een onmisbaar onderdeel van ons ochtendritueel, iets waar we niet zonder kunnen. Of je nu geniet van de stilte vroeg in de ochtend of dineren met familie, vrienden of bedrijfspartners, het drinken van een warm, geurig kopje koffie is altijd een goed idee.

Bij Vivakoffie hebben we besloten om te kijken wat er tot een paar uur na het consumeren van je heerlijke kopje koffie met je lichaam gebeurt. Ben je er klaar voor? Sommige dingen die we ontdekt hebben zijn aardig verrassend.

 

Wat gebeurt met je lichaam nadat je koffie hebt gedronken?

  • De eerste 10 minuten: De cafeïne komt in je bloedstroom. Je hartslag en bloeddruk beginnen te stijgen.
  • Na 20 minutenJe begint je meer alert en gefocust te voelen. Je vindt het makkelijker om geïnformeerde beslissingen te nemen en problemen aan te pakken. Daarnaast kan cafeïne je helpen om een minder moe gevoel te hebben door te verbinden met de adenosine-receptoren van je hersenen.
  • Na 30 minuten: Je begint met de productie van meer adrenaline. Dit kan leiden tot een iets scherper zicht, omdat je pupillen iets groter worden.
  • Na 40 minuten: De hoeveelheid serotonine in je lichaam begint te stijgen. Dit verbetert het functioneren van de motorneuronen, wat op zijn beurt de spierkracht vergroot.
  • Na 4 uurKoffie kan de vrijlating van cellen door je lichaam versnellen. Wanneer dit gebeurt begint je lichaam vetten af te breken, zelfs als je niet beweegt. Ook stimuleert en vergroot cafeïne de productie van maagzuren.
  • Na 6 uur: De cafeïne in koffie veroorzaakt een diuretisch effect. Naast water verliest je lichaam ook een aantal essentiële vitaminen en mineralen. Dit kan tot een lichte verstoring van calcium metabolisme leiden.

 

Conclusie

Dat gebeurt er met je lichaam nadat je koffie hebt gedronken. Zijn sommige bevindingen verrassend voor je? Deel je mening hieronder!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo