10 feiten over koffie die je nog niet wist

De volgende keer dat je bij je favoriete koffiewinkeltje zit en je iemand leuks ziet, kun je deze tien interessante koffie feiten gebruiken om het ijs te breken:

  1. Koffie wordt als afrodisiacum gezien. Dit is omdat het een hoge dosis cafeïne bevat en er andere alkaloïden inzitten. Studies hebben aangetoond dat koffie het uithoudingsvermogen en de lengte van intieme sessies kan verhogen.
  2. Koffie is al een deel van de Arabische cultuur voor duizenden jaren. Toch werd het in de westerse wereld pas een deel van de cultuur in 1500. Daarvoor geloofden priesters dat koffie een drankje van de duivel was. Paus Clement VIII beëindigde deze mythe door een slokje van een kopje koffie te drinken en gaf koffie toen zijn zegen.
  3. De officieel koffie dag van Japan is op 1 Oktober.
  4. Één enkele hectare van koffie bomen kan tienduizend kilo koffiebessen opleveren. Als ze eenmaal gemaald of gepeld zijn is er nog ongeveer tweeduizend kilo koffiebonen over.
  5. Negenenveertig van de vijftig Amerikaanse staten oogst geen koffie. De enige staat die koffie oogst is Hawaii. Daar aan toegevoegd is het enige Amerikaanse grondgebied dat koffie oogst Puerto Rico.
  6. Duitsland is de op één na grootste koffie gebruiker in de wereld. Drieënveertig procent van de Duitsers voegt iets zoets aan hun koffie toe, terwijl slechts zevenentwintig procent van de Amerikanen (de grootse koffie gebruikers) iets zoets aan hun koffie toevoegen.
  7. Het Engelse woord ‘coffee’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘Coffea’. Dat is in het Latijns de naam voor bomensoort.
  8. Elk land van de drieënvijftig landen die koffie oogst is gelegen aan de evenaar, tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring.
  9. Mensen die hun koffie kopen bij drive-through zaken net voor hun werk besteden gemiddeld vijfenveertig uren per jaar aan het wachten in de rij voor hun koffie.
  10. Petroleum is het enige product dat meer wordt verhandeld dan koffie. De hoeveelheid koffie over de hele wereld is ongeveer zes miljoen ton.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo