3 redenen waarom koffie het beste drankje ooit is!

In het verleden hebben we uitgebreid besproken waarom je meer koffie zou moeten drinken. In dit artikel gaan we kijken naar 3 redenen waarom koffie het beste drankje is dat de wereld ooit gezien heeft!

 

Reden 1: Van koffie word je slimmer

koffie einstein voor en naKoffie beïnvloed de hersenen en maakt je slimmer op verschillende manieren; de twee meest opmerkelijke zijn door middel van adrenaline en dopamine. Koffie verhoogt je adrenalinegehalte. Adrenaline staat erom bekend je lichaam in een vlucht of vecht modus te zetten wat zich kan vertalen in een verhoogde alertheid op je omgeving. Gecombineerd met de voordelen van dopamine, welke we zometeen bespreken, kan dit een uitgesproken effect op je hersenen hebben om elke situatie aan te kunnen. Koffie verhoogt je dopaminegehalte. Dopamine maakt je slimmer omdat het werkt als een hersen receptor. Receptors zijn verantwoordelijk voor het doorgeven van informatie en kunnen je actieve geheugen en leercapaciteiten helpen verbeteren. Dus je hebt niet alleen een verhoogde alertheid vanwege de adrenaline, je hebt ook een verhoogde opname capaciteit voor informatie en om meer te leren tijdens die ervaringen. Hoeveel andere drankjes kunnen claimen dat ze je daadwerkelijk slimmer maken?

Bonus Reden: Koffie maakt gelukkiger

Dopamine is ook een factor in het verbeteren van je stemming in het algemeen. Wanneer dopamine wordt vrijgegeven, heeft dit een effect op het beloningscentrum in je hersenen en zodoende verbetert je stemming. Dit kan ook de drang om meer koffie te drinken verhogen – m.a.w. verslaving – maar gezien alle voordelen die koffie te bieden heeft, weet ik niet of dat zo slecht is! Uiteraard word je van koffie een beter persoon.

 

Reden 2: Koffie houdt je gezond

In een ander artikel, Meer dan 100 feiten over Koffie, bespraken we een aantal ziekten die door koffie consumptie voorkomen kunnen worden. De meest opmerkelijke waren een aantal verschillende types kankers, hersenziekten zoals Parkinson, diabetes en hart- en vaatziekten. Koffie helpt niet alleen deze ziekten te voorkomen, maar het houdt je ook gezond. Het kan je helpen spierpijn te verminderen tijdens het sporten en kan je extra adrenaline en tegelijkertijd je stofwisseling een boost geven.

 

Reden 3: Koffie smaakt beter (biedt meer smaak)

koffie smaakt beterAfhankelijk van je smaakvoorkeur kan dit wel of niet waar zijn, maar één ding is zeker, koffie biedt meer variatie in smaak, wat je mathematische kansen op het vinden van een smaak waar je helemaal verliefd op wordt, verhoogt. Koffie heeft zo veel verschillende smaken dat het haast niet te bevatten is. Koffie heeft meer dan 800 aromatische noten. Om je een idee te geven van hoeveel dat is, wijn bevat ongeveer 200 aromatische noten. Koffie domineert de drankenindustrie vanwege zijn mogelijkheid om te verrassen en je tong geïnteresseerd te houden. Dat is waarom ik het zo verschrikkelijk vind als mensen mij vertellen dat ze suiker en melk in hun zwarte koffie doen. Zwarte koffie zonder toevoegingen geeft je een haast oneindige hoeveelheid mogelijkheden in smaakcombinaties en iedereen kan het leren om van koffie te houden in zijn meest pure vorm.

 

Waarom is koffie voor jou het beste drankje ooit?

1 Reactie
  1. Nou mijn man heeft altijd koffie gedronken maar heeft toch de ziekte v parkinson

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo