TOP 10 duurste koffie in de wereld.

Koffie wordt beschouwd als een van de meest rustgevende soorten drank. Het is erg populair bij mensen van alle leeftijden, vooral bij degenen die een energie-boost nodig hebben. Koffie is ook een van de meest voorkomende producten die verschillende landen over de hele wereld produceren. Tegenwoordig is koffie verkrijgbaar in vele verschillende variëteiten, met variaties op het gebied van kwaliteit, smaak en aroma. Echter, deze kwaliteiten zijn niet de enige die ze van elkaar onderscheiden; er is ook nog de prijs die je moet betalen om van de koffie te genieten.

Als u een koffiedrinker en –liefhebber bent, zal het goed zijn om iets te weten over de duurste koffie ter wereld. Als je dacht dat je huidige koffiemerk al duur is, denk dan opnieuw. De goedkoopste van de koffie in deze opsomming heeft al een prijs van $ 24 per pond (+/- 500 gram).
Hier is een overzicht van de 10 duurste koffiesoorten ter wereld.

10. Koffie Yauco Selecto AA (Puerto Rico) – $24/pond.

Yauco Selecto AA koffie duursteDe Koffie Yauco Selecto AA wordt geteeld in de Yauco regio van Puerto Rico. Het is een exquise koffie die $ 24 per pond kost. Zijn milde maar heerlijke smaak is iets waar liefhebbers van koffie van over de hele wereld van houden, voornamelijk diegenen die het geld ervoor hebben. De populariteit van deze koffie is enorm gegroeid en hij is nu ook verkrijgbaar voor mensen die niet in Puerto Rico wonen.

 

9. Starbucks Rwanda Blue Bourbon (Gatare/Karengera, Rwanda) – $24/pond.

Starbucks Rwanda Blue Bourbon koffie duursteDe Starbucks Rwanda Blue Bourbon is een soort koffie die gevonden kan worden in Gatare en Karengara, regio’s van Rwanda. Starbucks introduceerde dit toen het bedrijf in het jaar 2004 de koffieschoonmaakinstallaties in Rwanda bezocht. Tegenwoordig cultiveren koffieboeren de Blue Bourbon koffieplant als een van hun belangrijkste producten. Het is niet zo duur als de andere soorten koffie op deze lijst, maar het toch prijzig voor $ 24 per pond.

 

8. Hawaiian Kona Koffie (Hawaii) – $34/pond.

Hawaiin Kona koffieDe Hawaiin Kona koffie is de naam voor de commerciële koffie die wordt verbouwd en geteeld op de hellingen van Mauna Loa en Hualalai, gelegen in de Zuidelijke en Noordelijke Konadistricten van het eiland Hawaï. Alleen koffie die afkomstig is van deze districten kan worden aangeduid als ‘Kona’. De Hawaiian Kona koffie staat bekend om haar rustgevende smaak, waar je van kunt genieten voor $ 34 per pond.

 

7. Los Planes (Citala, El Salvador) – $40/pond.

Los Planes dure koffieLos Planes is een soort koffie die wordt geteeld in Citala, El Salvador. In 2006 kreeg het bij de Cup of Excellence de tweede plaats, terwijl de eerste plaats werd verdiend door de El Injerto koffie, die $50 waard is. Voor $ 40 per pond is het vrij duur, maar het is zeker iets dat je idee over hoe koffie moet worden gemaakt kan veranderen.

 

 

6. Blue Mountain (Wallenford Estate, Jamaica) – $49/pond.

Blue Mountain duurste koffieBlue Mountain koffie, wordt, zoals de naam al zegt, geteeld in de Blue Mountains van Jamaica. De beste soort van deze koffie staat bekend om de afwezigheid van bitterheid en de milde smaak. De koffie heeft in de laatste decennia een goede reputatie opgebouwd, waardoor het nu een van de meest gezochte, maar ook erg dure, koffies ter wereld is. Meer dan 80% van deze koffie wordt naar Japan geëxporteerd. Als je $49 per pond kan uitgeven, zorg er dan voor dat je Blue Mountain uitprobeert.

 

5. Fazenda Santa Ines (Minas Gerais, Brazilië) – $50/pond.

Fazenda Santa Ines KoffieVoor een prijs van rond de $ 50 per pond, is de Fazenda Santa Ines Koffie zeker een van de duurste koffieproducten in de hele wereld. Het is een product uit Minas Gerais in Brazilië, waar het wordt geteeld, gekweekt en gegroeid. De productie in de Fazenda Santa Ines-boerderij is indrukwekkend, evenals de koffie die nog steeds op een traditionele manier wordt gekweekt. Er is geen enkel geautomatiseerd proces bij betrokken. Als mensen worden gevraagd te beschrijven hoe het smaakt, zullen de meesten uit zichzelf zeggen dat het doet denken aan de zoetheid van bessen en karamel.

 

4. El Injerto (Huehuetenango, Guatemala) – $50/pond.

EL INJERTO duurste koffieDe El Injerto koffie is afkomstig uit Huehuetenango in Guatemala. In 2006 heeft deze koffie de Cup of Excellence hoofdprijs mee naar huis genomen. De El Injerto koffie, ondanks dat het slechts op de 4e plek van deze lijst staat, heeft nog steeds een heel hoog prijskaartje. Je kunt het kopen voor een minimum van $ 50 per pond.

 

3. St. Helena Coffee Company’s Island (St. Helena) – $79/pond.

St. Helena coffeeOp het eiland St. Helena, dat op ongeveer 1900 kilometer van de kust van Afrika ligt, wordt de St. Helena-koffie geteeld en geproduceerd. De populariteit is te danken aan Napoleon Bonaparte, die de koffie heeft geprezen en zaden heeft gezaaid op het eiland. Als je het kunt veroorloven om ongeveer $ 79 per pond voor uw kopje koffie te besteden, ga je gang en probeer de St. Helena-koffie.

 

2. Hacienda La Esmeralda (Boquete, Panama) – $104/pond.

hacienda la esmeralda dure koffieDe Hacienda La Esmeralda koffie wordt geteeld in Boquete, Panama. Mensen van over de hele wereld genieten van deze koffie vanwege zijn unieke smaak. Het wordt voornamelijk geteeld in de schaduw van oude guavebomen. Als je de Hacienda La Esmeralda-koffie wilt proberen, moet je bereid zijn om minimaal $ 104 per pond te betalen.

 

1. Duurste koffie: Luwak Koffie (Indonesië) – $160/pond.

duurste koffie Kopi LuwakKoffie Luwak, ook vaak aangeduid als civetkoffie, verdient het om op nummer één op deze lijst van de top tien van duurste koffie ter wereld te staan, niet alleen vanwege van zijn extreem dure prijskaartje, maar ook vanwege de ongewone productiemethode. Dit type koffie wordt geproduceerd uit de koffiebonen die door een civetkat zijn gegeten. De koffiebonen moeten eerst door het spijsverteringskanaal van deze dieren heen voordat de koffie wordt geproduceerd. Deze extreem dure koffie, die $ 160 per pond kost, heeft een extreme populariteit over de hele wereld. In de Verenigde Staten kan je koffiebars vinden die civetkoffie verkopen. Zo vreemd als je het kan vinden, je kan geen duurdere koffie kopen dan Luwak koffie.

 

De duurste koffie maal je met de beste koffiemolen.
Bekijk onze TOP 10 hier.

Op zoek naar een geschikt koffieapparaat? Bekijk onze:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo