Gaggia Naviglio review

Handmatige espressomachines geven je over het algemeen de beste resultaten, maar ze kunnen erg tijdrovend zijn. Volledig geautomatiseerde koffiebonenmachines doen alles voor je, maar verwijderen je echter compleet van het proces van koffie maken. Een goed alternatief is een koffiebonenmachine zoals de Gaggia Naviglio, aangezien deze automatisch de koffiebonen vermaalt voor een espresso, maar een handmatige melkschuimer heeft, zodat je nog sommige drankjes op een meer handmatige en creatieve manier kan maken. Daarnaast zijn dit soort machines ook een stuk goedkoper dan de volledig automatische. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk of deze koffiebonenmachine het aanschaffen waard is. Je zal het ontdekken in deze Gaggia Naviglio review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gaggia Naviglio review:

Bouwkwaliteit

Alhoewel de Naviglio een instapmodel koffiebonenmachine van Gaggia is en gemaakt is van plastic, is hij nog steeds erg goed gemaakt en voelt hij erg robuust aan. We moeten toegeven dat het niet de mooiste machine is en hij is vooral praktisch, maar hij is niet overdreven en klein genoeg om op een plek op te bergen waar hij niet opvalt. Je hebt toegang tot alle belangrijke dingen aan de voorkant van de machine, waaronder de afvalbak voor gebruikte koffiebonen en het waterbassin dat je eruit kan trekken. Je kan ook een filter toevoegen aan het waterbassin en dat raden we zeker aan om kalkaanslag te voorkomen, maar deze wordt niet meegeleverd in de doos.

 

Koffie maken

Dit is een van de makkelijkste machines om koffie te maken. Ten eerste doe je de koffiebonen in de vermaler aan de bovenkant, welke groot genoeg is voor een normale zak met koffiebonen per keer. Vervolgens moet je het waterbassin vullen met water. Daarna hoef je alleen maar te wachten totdat de koffiemachine opgewarmd is nadat je hem aan hebt gezet.

Nu hoef je alleen nog maar te beslissen welke soort koffie je wilt en er zijn knoppen voor een espresso shot en een langere koffie. Als je twee drankjes wilt, dan hoef je alleen maar op de knop voor twee knopjes te drukken. Daarna vermaalt de Naviglio de bonen en begint hij met het gieten van de koffie in het kopje. Onze eerste shot espresso kon ons niet echt bekoren, maar er zijn een aantal aanpassingen die je kan maken, waaronder het aanpassen van de vermaler en de sterkte van de koffie. Als je de vermaler op een fijnere instelling zet, dan is de koffie sterker en meer bitter. Een grove instelling zorgt ervoor dat het water makkelijker door kan stromen, wat voor een zwakker en meer waterig kopje zorgt. Voor ons was een fijnere instelling het beste. Je moet echter de meegeleverde gereedschap gebruiken om deze aanpassingen te maken, wat anders is dan de meeste koffiebonenmachines die een ingebouwde draaiknop hebben om dit aan te passen. Het meest vervelende van apart gereedschap, is dat je het ergens op moet bergen waar je het niet kwijtraakt. Aan de voorkant kan je ook de sterkte van je koffie handmatig instellen. Voor ons en de bonen die we gebruikte was optie twee het beste, maar je moet hier even mee experimenteren om de beste instelling voor jou te vinden.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Gaggia Naviglio Review

Met de instellingen zoals wij ze wilde was de shot met espresso erg goed. De temperatuur was 68C, wat precies goed is. Een dikke, romige crema lag op de top, met de shot zelf donker en intens. We kregen de volle smaak van de testbonen, alhoewel we een beetje kwaliteit mistte, maar je moet twee keer zoveel betalen voor een espresso die echt een stuk beter is. Een lange koffie werd ook prima gegoten en de temperatuur was ook prima. Als je vindt dat Naviglio niet lang genoeg giet met de ‘long’ knop, dan kan je dit aanpassen zodat hij langer blijft gieten of je kan heet water gebruiken wat uit de stomer komt.

 

Melkdrankjes

Als je melk wilt schuimen en andere soorten drankjes wilt maken, dan moet je de handmatige stomer gebruiken. Aangezien deze machine een enkele koker heeft, duurt het even voordat de Naviglio de temperatuur voor stomen heeft bereikt. Er zijn ook geen hendels of knoppen om de stomer te besturen, dus de stoom wordt met een constante snelheid aangevoerd. Het vergde een beetje oefening met dit systeem om de melk zo te krijgen als wij wilde, maar met een thermometer in de kan kregen we snel de rijke en schuimige melk die we wilde. De kwaliteit van latte die we hiermee konden maken was zeker weten zeer goed.

 

Onderhoud

Gelukkig is de Gaggia Naviglio niet een vervelende machine om te gebruiken en maar een klein beetje water wordt afgegoten wanneer je de machine aan en uit zet. Afgezien van dit moet je de afvalbak voor de koffiebonen en de druppelbak af en toe leegmaken. We raden aan om ze regelmatig goed schoon te maken, zodat je schimmel voorkomt. Met de duidelijke instructies in de handleiding kan je ook de gehele brouw unit uit de machine halen en dit is iets wat je ongeveer een keer per maand moet doen. Tot slot moet je ook ontkalken wanneer het lichtje hiervan begint te branden en dat kan je doen met de simpele instructies, ontkalkingsmiddel en de ontkalk modus.

Goedkoopste Gaggia Naviglio Review

Conclusie Gaggia Naviglio review

Met een prijs van zo’n €475 is de Gaggia Naviglio een machine die lastig verslagen kan worden. De dichtstbijzijnde concurrent is de Gaggia Brera, welke erg vergelijkbaar in gebruik en kwaliteit van espresso is. Het verschil is echter dat de Brera een machine is met een dubbele koker, dus je kan direct beginnen met stomen. Is dat €150 extra waard? Volgens ons niet.

De Naviglio heeft een aantrekkelijke prijs, maakt een erg goede espresso en is makkelijk om te gebruiken, waardoor er uitstekende waarde voor je geld wordt geboden. Je kan uiteraard koffiebonenmachines vinden die beter zijn en meer configuratie opties hebben, maar deze zijn ook een stuk duurder.

We hopen dat je genoten hebt van deze Gaggia Naviglio review. Wat is volgens jou de beste koffiebonenmachine? Laat het hieronder weten!

Vergelijk prijzen nu bij:

9 Totale Score
Een espressomachine die lastig verslagen kan worden

De Naviglio heeft een aantrekkelijke prijs, maakt een erg goede espresso en is makkelijk om te gebruiken, waardoor er uitstekende waarde voor je geld wordt geboden.

Tags:

2 Opmerkingen
  1. Prima apparaat. Alleen jammer, dat het standby lichtje blijft knipperen.

  2. Ik vind dat ook heel irritant en onnodig.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo