Hoe maak je een kokos latte

Kokos latte zelf maken?

Wie houdt er niet van kokosnoot? In de afgelopen jaren heeft de kokosnoot de culinaire wereld echt veroverd. En terecht… het is heerlijk. Je kunt kokosolie, melk, water, extract, frieten, chips en noem het maar op krijgen. Je zou kunnen denken dat alles al geprobeerd is met kokosnoot. Maar als je dat denkt, heb je het mis. We staan op het punt om een frisse, nieuwe invalshoek met je te delen, die je hunkering naar kokosnoot ongetwijfeld zal bevredigen.

We introduceren de kokoslatte. Een heerlijk drankje om thuis te maken op een koude winterdag of een koele herfstochtend – of echt op elk moment dat je zin hebt in een kokosnoot met een cafeïnekick – deze zal je smaakpapillen zeker een tintelend gevoel geven.


Overzicht

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Totale bereidingstijd: 15 minuten
  • Calorieën: 225 kcal

Ingrediënten

  • 1-2 shots espresso (of sterke koffie)
  • 120-180 ml melk
  • Kokossuiker (plus meer voor garnering)
  • Kokosstroop
  • Geroosterde kokosnoot
  • Garde
  • Steelpan
  • Glazen pot met deksel

Bereiding

  1. Bereid de espresso of sterke koffie
  2. Voeg 1 tot 2 eetlepels van de kokosstroop toe aan de koffie
  3. Schuim of klop de melk op en voeg deze toe aan het mengsel
  4. Als garnering kan je een beetje kokossuiker en kokosvlokken over je schuim strooien

 

Uitgebreide bereiding van de latte en stroop

We hebben de lijst met dingen die je nodig hebt opgedeeld in twee delen. Eerst vertellen we je hoe je de stroop moet maken. Als dat eenmaal geregeld is, doorlopen we de stappen om de perfecte kokoslatte te maken.

Het hele recept maakt 1 latte. Het stroopgedeelte van het recept is echter voldoende voor 12-24 latte’s. Dus als je eenmaal je stroop hebt gemaakt, heb je genoeg voor een flinke hoeveelheid latte’s.

Ben je er klaar voor? Laten we beginnen. Als je eenmaal je ingrediënten bij elkaar hebt getrokken, zet je de spullen opzij voor de latte. Daar komen we na de stroop op terug.

kokoslatte maken recept

Wat je nodig hebt voor de stroop

  • Kwart kopje kokosmelk
  • Half kopje kokossuiker
  • Kwart kopje water
  • Garde
  • Steelpan
  • Glazen pot met deksel

Instructies voor de stroop

  1. Begin met het toevoegen van water, kokosmelk en kokossuiker in je steelpan.
  2. Klop het brouwsel op middelhoog vuur tot de suiker oplost en het mengsel begint te bubbelen. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
  3. Giet de afgekoelde vloeistof in de glazen pot en doe de deksel erop. Bewaar de pot tussen latte’s door in de koelkast.

Nu je je stroop hebt gemaakt en veilig opgeborgen in de koelkast, is het tijd om je koffiezetapparatuur uit de kast te halen.


 

Instructies voor het maken van de kokoslatte

1

Bereid je koffie

Je hebt hier een paar opties. In het ideale geval heb je thuis een espressomachine. Zo ja, zet hem dan aan en bereid twee shots.

Maar als je geen espressomachine hebt, raak dan niet in paniek. Je kunt altijd een ‘bijna espresso’ maken met behulp van een mokkapot of zelfs gewoon een hele sterke koffie met een cafetière of een Chemex. Het is dan technisch gezien geen latte meer, maar komt aardig dicht in de buurt.

 

2

Voeg de kokosstroop toe

Voeg 1 tot 2 eetlepels van je favoriete nieuwe kokosstroop toe aan je koffie. Hoeveel is afhankelijk van je voorkeur, omdat de hoeveelheid die je toevoegt zowel de zoetheid als de concentratie van de kokossmaak zal beïnvloeden.

Tip: Zoals bij veel recepten kan je het het beste rustig aan doen. Vooral als dit de eerste keer voor je is. Begin met een eetlepel stroop en voeg meer toe tot je de perfecte hoeveelheid hebt gevonden.

 

3

Klop de melk op

Als je die espressomachine hebt, geweldig. Schuim die melk dan op. Zo niet, dan giet je de melk gewoon in een steelpan op middelhoog vuur en klop het stevig en constant terwijl het opwarmt. Deze methode is een beetje arbeidsintensief, maar uiteindelijk heb je mooie opgeschuimde melk.

Tip: Latte’s zijn geen cappuccino’s (zoals je ongetwijfeld weet). De laatste vereist nogal wat schuim, maar melk voor een latte hoeft niet super dik te zijn. Schuim de melk gewoon op tot deze dik genoeg is om licht aan de rand van de pan te kleven wanneer je het een beetje rond slingert.

 

4

Giet de melk

Dit kan zo eenvoudig zijn als het toevoegen van de melk aan het koffie/kokosstroop mengsel. Maar als je je baristavaardigheden op de proef wilt stellen, kun je jezelf uitdagen met wat latte art.

 

5

Voeg garnering toe (optioneel)

Als je een fan bent van garnering, zijn er een paar die je kunt toevoegen, vooral als je dit drankje aan anderen serveert. Een optie is om een beetje kokossuiker over je latteschuim te strooien. Een andere optie is om wat kokosvlokken toe te voegen. Of… voeg beide toe!

Tip: Als je kokosvlokken wilt toevoegen, overweeg dan eerst om ze te roosteren!

Een laatste suggestie is om een paar kleine cocktailparaplu’s te kopen om je kokoslatte een echte tropische flare te geven!


 

Conclusie

kokoslatte recepten tipsAlhoewel kokos de laatste jaren op allerlei manieren is gebruikt, is het gebruik ervan in een latte iets unieks, speciaals en ronduit lekker.

Als je het ermee eens bent, reageer dan en laat het ons weten. Stel andere ook op de hoogte over dit kokosrecept dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

 

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo