Inbouw koffiemachine kopen tips

Wist je dat je een koffiemachine kan integreren in je keuken en tegelijkertijd een mooi en efficiënt apparaat hebt om je koffie te maken? Een inbouw koffiemachine is een apparaat dat ingebouwd wordt als een element van iets anders. Over het algemeen wordt een koffiemachine toegevoegd aan een keukenmodule, op dezelfde manier als een oven of magnetron. Een inbouw koffiemachine is een module die niet gemaakt is om op zichzelf staand te gebruiken, maar als vast en permanent geïnstalleerd, een onderdeel van een geïntegreerd systeem.

Een inbouw of geïntegreerde koffiemachine wordt vaak geassocieerd met automatische koffiemachines of espressomachines (afhankelijk van hun functie). Over het algemeen kan je meerdere soorten koffie maken met een inbouw koffiemachine, wat hem onderscheid van traditionele espressomachines.

Als je een inbouw koffiemachine wilt, dan zijn er een aantal vereisten met betrekking tot het installatieproces die je zou moeten overwegen. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de verschillende keuzes, koffiesmaken en typische gebruikers van inbouwde koffiemachines. We zullen dit artikel daarnaast afsluiten met enkele van de beste inbouw koffiemachines.

Vergelijk prijzen bij:

 

Waar kan ik een inbouw koffiemachine installeren?

Voordat je overweegt om een inbouw koffiemachine te kopen, zou je eerst zeker moeten weten dat er een goede plek is waar je dit apparaat kan laten installeren. Zoals we hierboven al vermeld hebben, moet de machine geïntegreerd worden in een keukenmodule, net als bij een magnetron.

Daarom moet er dus ruimte zijn in de keukenmodule waar de koffiemachine geïnstalleerd wordt. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om de machine ergens anders te installeren. Zo kan hij bijvoorbeeld onderdeel zijn van een werkplek, in cafés of in lounge ruimtes. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de koffiemachine in de buurt van de primaire watervoorziening geïnstalleerd moet worden. Daarom kan je een inbouw koffiemachine niet overal installeren. Als je dit apparaat in een kantooromgeving installeert, dan moet er een watervoorziening en keukenmodule aanwezig zijn.

Inbouw Koffiemachine tips

 

 

Waarom moet ik een inbouw koffiemachine kopen?

Dit soort apparaten kunnen de ultieme koffie ervaring bieden. Naast het feit dat iemand een koffiedrankje van de hoogste kwaliteit kan maken, kan een inbouw koffiemachine je ook een soort van barista ervaring geven. Daarnaast kan deze machine ook alle behoeftes verzadigen, waaronder koffiedrankjes gebaseerd op melk met een geweldige schuimlaag.

Inbouw Koffiemachine tipsDeze koffiemachines zijn geweldig met hun gebruik en design. Voor de meeste gebruikers is het erg belangrijk dat een koffiemachine makkelijk te gebruiken is. Veel inbouw koffiemachines kunnen met een enkele druk van een knop al een lekker bakje koffie maken. Dit maakt ze makkelijk te gebruiken zonder dat je verstand hoeft te hebben van geavanceerde koffie zet technieken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een manuele melkschuim feature in plaats van volautomatisch. Dit maakt de machine echter minder gebruiksvriendelijk.

Het ontwerp van inbouw koffiemachines is stijlvol en elegant. Het oppervlakte van deze apparaten is vaak glad en glanzend, wat inhoudt dat ze in de meeste keukens, cafés en kantooromgevingen passen. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te onderhouden en schoon te maken, wat een voordeel kan zijn in onze stressvolle dagelijkse levens.

Vergelijk prijzen bij:

 

Wat voor soort koffiedrankjes kan ik kiezen?

Geïntegreerde koffiemachines kunnen een grote verscheidenheid aan drankjes serveren. Van een traditionele espresso tot moderne specialiteiten, zoals cappuccino en macchiato. Uiteraard hangt de verscheidenheid van de drankjes af van de gewenste features van de machine en de prijs. Zo kan men bijvoorbeeld met de duurste inbouw koffieapparaten verschillende soorten koffiebonen tegelijk gebruiken. Dit betekent dat de gebruiker de juiste soort koffiebonen kan gebruiken voor elk soort drankje.

Bij sommige inbouw koffiemachines is het ook mogelijk om direct een grote hoeveelheid koffie te brouwen.. Deze functie is handig als je koffie voor vergaderingen of meerdere collega’s moet maken.

Inbouw Koffiemachine kopen

 

Typische locatie voor een inbouw koffiemachine

Over het algemeen worden deze apparaten gebruikt door bedrijven die hun eigen kamers en keukens hebben. De reden voor dit is dat deze koffieapparaten vaak extra ruimte en een constante watertoevoer nodig hebben. Daarnaast worden ingebouwde koffieapparaten vaak in omgevingen gebruikt met verschillende voorkeuren, behoeften en wensen voor koffie. Ook hebben deze ingebouwde machines een grote capaciteit, wat ze een geschikte oplossing maakt voor locaties waar veel koffie gedronken wordt. Alhoewel ingebouwde koffiemachines relatief duur zijn, kan zo’n investering voor een voordeel op de lange termijn zorgen.

 

Service en onderhoud

Een inbouw koffiemachine kan je makkelijk onderhouden en schoonmaken. Deze meeste units in deze klasse hebben verwijderbare brouwunits en waterbassins. Daarnaast wordt de meerderheid van deze koffiemachines geleverd met een LED display, welke aangeeft wanneer de bonencontainer of het waterbassin leeg is. De meeste fabrikanten van inbouw koffieapparaten bieden 24 uur klantenservice om te kunnen garanderen dat hun klanten de apparatuur altijd vlekkeloos kunnen gebruiken. Het is sterk aanbevolen dat je de schoonmaakrichtlijnen van de fabrikant opvolgt in verband met de garantie.

beste Inbouw Koffiemachine kopen

 

Hou deze inbouw koffiemachines in het oog

Electrolux EBA: Deze inbouw koffiemachine biedt schone, rechte roestvrij stalen lijnen wat perfect in een moderne keuken past. Hij levert een grote verscheidenheid aan drankjes en de mogelijkheid om deze met de druk op een knop te maken. Het is werkelijk een intuïtieve en stijlvolle machine.

Gaggenau : Deze volautomatische espressomachine heeft briljante gepersonaliseerde features. Je kan er verscheidene drankjes mee maken en op precies de juiste temperatuur. De tap voor heet water kan koffie en thee snel en makkelijk maken. Het schitterende lichtsysteem kan de gemoedstoestand en smaak reflecteren en bonen worden precies gemalen zoals jij dat wilt. Al met al een zeer kwalitatieve inbouw koffiemachine.

Teka: Steeds betere technologieën maken alles mogelijk voor mensen. Het bereiden van voedsel, thee en koffie kan nu erg makkelijk gedaan worden. Deze espressomachine heeft licht indicators en kan koffie maken met de aanpasbare vermaler. Zodoende kan je je koffie precies aan je wensen aanpassen.

Beste Inbouw KoffiemachineAEG Electrolux: Dit is een volledig geïntegreerde machine die je meteen heerlijke koffie geeft. De besturing van deze geweldige machine is van te voren geprogrammeerd en je kan de soort koffie selecteren die je vereist. Deze machine kan eindeloos veel espresso’s en cappuccino’s maken. Als je wilt kan je ook thee maken en voor meerdere personen een drankje maken is ook geen probleem, want je kan tot wel 6 kopjes per keer maken.

Miele CVA: Bij deze inbouw koffiemachine wordt gebruikt gemaakt van capsules. Deze koffiemachine is krasbestendig, heeft een verborgen handgreep en biedt een perfecte koffie. Het besturingspaneel is makkelijk te gebruiken en met het touchscreen kan je de instellingen aanpassen, zodat je een drankje krijgt die perfect bij je wensen en behoeften past. Tot slot kan je tot 4 kopjes tegelijk zetten en dit kunnen ook verschillende drankjes zijn.

 

 

Conclusie

We hopen dat je nu een beetje een idee hebt waar je op moet letten wanneer je een inbouw koffiemachine gaat kopen. Vergelijk de verschillende opties goed en laat je daarnaast ook goed informeren over de functies, zodat je een machine kan kopen die perfect bij je wensen en behoeften past.

Vergelijk prijzen bij:

3 Opmerkingen
  1. Ik vind een inbouw koffiemachine er altijd mooi en strak uitzien, echter ik ben altijd bang dat op een gegeven moment deze kapot gaat. Hoe zit het met het vervangen van het apparaat, of onderdelen hiervan?
    Vr. groeten,
    Vivian de Lange

  2. Wij hebben al ongeveer 7 jaar een Siemens inbouw espresso apparaat. De eerste hebben we 5 jaar gehad zonder problemen. De tweede een CT636LES1 is een ramp,bij het ontkalken loopt de machine steeds vast. Er is al een keer of 5 een monteur bijgeweest, en doet deze wat rommelen met het apparaat en dan gaat hij weer. Het apparaat is in ons geval in Duitsland gekocht. Maar het is dezelfde machine als in Nederland wordt verkocht. Mijn advies is geen Siemens kopen want de service is erg slecht. Deze week hebben wij te horen gekregen van Siemens dat ze in een keer geen gerantie meer geven. Dus bezint eer gij begint zou ik maar zeggen.

  3. Wat een mooie apparaat! Ik denk wel dat er een aardig prijskaartje aanhangt…

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo