Koffiepads: Voor de Luie Koffiedrinker

Een Koffiepadmachine is een koffiezetapparaat dat gebruikt wordt om direct, wanneer we maar willen, koffie te zetten. Er zijn veel bedrijven die koffiepadmachines produceren, die nu in de supermarkt te vinden zijn. Een voorbeeld van dit soort bedrijven zijn De’Longhi, Melitta, Phillips, Senseo, Magimix en nog veel meer. Al dit soort machines komen in verschillende maten. Ze hebben ook de eigenschap om na gebruik te druppen. Verschillende producenten van koffiepadmachines zijn er over aan het denken om snel nieuwe en beter smakende koffiepads op de markt te brengen.

Iedereen kan zijn eigen koffiepads gemakkelijk thuis maken

Sommige mensen houden niet van hun gewone koffiepadmachine en sommigen hebben niet hun eigen machine. Hier is een goede oplossing voor al die mensen die van koffiedrinken houden. Ze kunnen nu hun eigen koffiepad thuis maken. Iedereen kan deze koffiepads maken met het eigen keukengereedschap. Hier zijn de dingen die je nodig hebt om je eigen koffiepads thuis te maken:

 • Een roestvrijstalen maatlepel,
 • glazen pot
 • en een filter.

Hier is een korte uitleg hoe je thuis koffiepads kan maken.

 1. Het eerste dat je nodig hebt is een roestvrij stalen maatschep die in de padhouder van het koffiezetapparaat moet passen.
 2. Vervolgens moet je een potje zoeken die precies in de maatschep past.
 3. Daarna moet je een koffiefilter vinden waar je 5 keer koffie mee kan serveren. Het potje moet daarna in het schepje van de padhouder geplaatst worden. De koffiepad zal beter lukken als alles past.
 4. Nu moet je het koffiefilter pakken en het gelijk verdelen over het uiteinde van het potje.
 5. Het filterpapier moet je in het centrum van het potje plaatsen.
 6. Nu moet je het potje omkeren en het in de maatschep plaatsen.
 7. Daarna moet je het potje verwijderen en het gebolde filter in de maatschep achter laten.
 8. Hierna moet je gewoon twee theelepels gemalen koffie in het papieren filter stoppen. Een gemiddelde koffiezetter gebruikt maatschepjes waar 7 gram koffie in kan.
 9. Schud het filter lichtjes om de koffie gelijk over de onderkant van het filter in het potje te verspreiden. Op deze manier kan de gemalen koffie helemaal bedekt worden.
 10. Uiteindelijk is de koffiepad klaar. Je moet alleen onthouden dat je na elke keer koffiezetten de padhouder schoonmaakt, zodat niks de gaten van de pad blokkeert.

 

Geen zin om zelf je koffiepads te maken?
Bekijk hier onze beste koffiepadmachine TOP 10.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo