Hoe je de beste koffiezetter koopt.

Onderzoek in Groot-Brittannië heeft uitgewezen dat 27% van de mensen die oploskoffie drinken liever verse koffie van een koffiezetapparaat drinken en dat de verkoop van zowel thuis- als commerciële koffiezetters nog steeds toeneemt. Een goeie kop koffie is door het hele land big business aan het worden, met op elke hoek van de straat een koffiehuis, maar je kan net zo goed thuis of op kantoor een heerlijke kop koffie zetten, zonder de extreem hoge prijzen te hoeven betalen die in de merkcafé’s gerekend worden.

 

Waarom je een koffiezetter moet kopen?

beste koffiezetter tassimoDe meeste mensen zijn het eens dat verse koffie van een koffiemachine veel beter smaakt dan oploskoffie en smaak is een belangrijke factor bij het kopen van een koffiezetter. Sommigen worden afgeschrikt door de hoge prijzen van de hypermoderne koffiezetapparaten, maar je moet niet vergeten dat koffiezetters gekocht kunnen worden voor relatief weinig geld, zeker online, en dat het kopen van een koffiezetter geen aankoop is maar een investering.

De € 4 die je ongeveer moet betalen voor een kop koffie in een koffiehuis lijkt niet zo duur, maar als je er elke dag één koopt op weg naar je werk, loopt het al gauw op. Een koffiezetter voor thuis of op kantoor kan je een hoop geld besparen. Op een kantoor zijn koffieapparaten een ultieme vorm van gemak. Koffiezetapparaten die op elk moment van de dag in hoge aantallen een degelijke kop koffie kunnen zetten, en meerdere koppen tegelijkertijd, zijn perfect voor een omgeving waar veel mensen op hetzelfde moment behoefte hebben aan een bak troost. Koffiezetapparaten worden daarom ook gezien als het ultieme statussymbool zowel thuis als op kantoor, die niets anders willen dan het achterlaten van een fijne smaak en tevreden klant.

 

Een koffiezetter kiezen

Een koffiezetapparaat kiezen kan in eerste instantie een overweldigende ervaring lijken aangezien er zoveel te koop zijn, maar eigenlijk is het heel eenvoudig om op speciale criteria een paar kanshebbers te selecteren. Bijvoorbeeld, als hij voor op kantoor is, is een koffiezetapparaat voor een thuissituatie al uitgesloten, en als u er één zoekt voor een kleine keuken thuis, zijn de grote koffiemachines met verse gebrande bonen waarschijnlijk niet echt geschikt.

> Onze koffiezetapparaat TOP 10 maakt je keuze gemakkelijker >

 

Het type koffiezet

Het eerste waar je over moet nadenken is welk type koffiezetter je nodig hebt, gebaseerd op het beoogde gebruik. Welke soort koffie is nodig? Eenvoudige, ouderwetse filterkoffie of iets exotischer en gevarieerd? Wordt het een langzaam werkende koffiezet voor luie ochtenden of een snel doorlopend apparaat.

Thuis

Thuis-koffiezetters zijn alleen geschikt voor thuissituaties. Deze apparaten zijn gewoonlijk redelijk eenvoudig en hebben een mindere capaciteit dan commerciële machines, maar ze zijn daarom ook niet zo duur.

 

Commercieel

Commerciële machines zijn ideaal voor kantoren, al zijn ze wel duurder dan thuisapparaten. Ze leveren meer capaciteit, hebben meer functies en zijn sneller dan thuisapparaten.

 

Pad

Kofiepadmachines zijn een dure doch geraffineerde optie, die je meestal ziet in kantoren. Individuele pads gebruiken houdt in dat meer mensen met gemak van hun favoriete merk kunnen genieten, zonder  dat ze rekening hoeven te houden met de voorkeur van anderen.
   >> Bekijk hier onze koffiepadmachine TOP 10

 

Verse koffiebonen

Machines met verse koffiebonen zijn geschikt voor grote kantoren en hebben een ingebouwde koffiemaler waarmee koffie gemaakt wordt van de voorgesorteerde koffiebonen. Deze zou tot een vollere en diepere smaak leiden.

 

Espresso/Cappuccino

De espressomachines komen zowel voor in de thuismarkt als de commerciële markt en zijn er met melkstomers om het perfecte romige melk- of schuimlaagje te maken.
    >> Ontdek hier onze espressomachine beste koop

 

Percolator

Percolators zijn één van de eenvoudigere koffiezetters en ze zijn misschien de simpelste manier als je wil omschakelen van oploskoffie naar verse. De koffie wordt gefilterd en loopt in een schenkpot.

 

Cafétiere/French Press

Cafétieres of French Presses zijn nog een voorbeeld van een eenvoudige koffiemakers die heet water op gemalen koffie schenkt, na even wachten druk je het filter naar beneden en zo komen de aroma’s vrij en wordt het water van het maalsel gescheiden. Ze kunnen ook gebruikt worden met koud water om ijskoffie te maken.

 Nespresso U machine on a kitchen bench

Koffiemachine functies

Het volgende aspect waar je aan moet denken zijn de functies. Hiermee bedoelen we niet het uiterlijk van de machine maar de aanvullende gadgets die ervoor zorgen dat de machine die dingen kan doen die de eenvoudige machines niet kunnen. De functies zijn belangrijk als je een koffiezetter zoekt die een speciaal type koffie maakt.

Melkschuimer

Een ingebouwde melkschuimer zorgt ervoor dat hete melk bij elke soort koffie gevoegd wordt zonder dat het eerst apart opgewarmd hoeft te worden. Deze moet je echter wel regelmatig, bij voorkeur handmatig, schoonmaken zodat er geen laag bezinksel achterblijft.

 

Cappuccino Schuimer

Deze gaat nog een stap verder, deze verwarmt de melk tot een soort schuim waarmee de karakteristieke schuimlaag aan cappuccino’s wordt toegevoegd. Dit is vrij moeilijk op een andere manier te verkrijgen.

 

Bonenmaler

Met een ingebouwde bonenmaler worden geroosterde bonen gebruikt zodat een aparte of elektrische maler onnodig is. Het gebruik van bonen levert volgens velen een puurdere, vollere koffie op.

 

Tijdschakelaar

Vaker voorkomend bij machines voor thuis, met een tijdschakelaar kun je het koffiezetten de avond tevoren voorbereiden waarna de koffie automatisch op de ingestelde tijd wordt gezet, nog vóór de wekker af is gegaan.

 

Zelf-reinigend

Een zeer handige eigenschap in zowel machines voor thuis als commerciéle machines. Het is ideaal voor mensen met weinig tijd, of die eenvoudigweg niet van schoonmaken houden, al moeten melkschuimers waarschijnlijk nog wel handmatig schoongemaakt  worden.

 

Opbergen

Sommige machines, vooral koffiepadmachines, kunnen voorzien zijn van een ingebouwde opbergruimte voor pads, suiker, kopjes en bestek. Het is een mix van comfort en gemak in de keuken.

 

Filtermachine

Een filtermachine is geschikt voor mensen die de meest eenvoudige vorm van koffiezetten prefereren. Het is vaak een goede optie tijdens perioden als je weinig tijd hebt of voor degenen die geen pretenties hebben als het op koffie aankomt.

 

Meerdere kopjes tegelijk

Veelvuldig voorkomend in machines voor thuis, zorgt deze eigenschap ervoor dat er twee of meer kopjes tegelijk kunnen worden gezet, perfect voor wanneer er veel koffie nodig is zoals tijdens vergaderingen of als er gasten komen.

 

Koffiemachine capaciteit

De capaciteit van een koffiemachine is een belangrijke overweging voor zowel thuis als op kantoor. Machines die meer aankunnen zijn over het algemeen duurder en in een thuissituatie krijg je waarschijnlijk geen waarde voor je geld. Aan de andere kant, bij een koffiezetter voor op kantoor moet je goed opletten of hij het aantal benodigde kopjes koffie aankan om risico’s van schade en verlopen garantie te verminderen.

5-10 of minder

Perfect voor de thuissituatie waar een paar kopjes nodig zijn voor je naar je werk gaat. Vooral geschikt voor één- of tweehuishoudens.

5-10

Veel van de 5-10 kopjesmachines zijn vaak voor thuis. Deze zijn geschikt voor mensen die  overdag veel thuis zijn of voor grote gezinnen.

10-15

Er zijn een aantal lage-capaciteit machines voor commercieel gebruik op de markt, geschikt voor kleine bedrijven met ongeveer 10 medewerkers die ongeveer één of twee kopjes koffie per dag drinken.

15 of meer

Grotere bedrijven zouden zeker geen machine moeten overwegen met een capaciteit van minder dan 15 kopjes per dag. Overmatig gebruik van een machine kan eerder leiden tot schade.

 

Koffiezet accessoires kiezen

Eigenaren van een nieuwe koffiezetter moeten ervoor zorgen dat ze de juiste ingrediënten in huis hebben zodat ze onmiddellijk kunnen beginnen met heerlijke dranken te maken. Gemalen koffie is nodig voor percolators, cafétieres, French Presses en eenvoudige koffiezetapparaten, terwijl koffiebonen nodig zijn voor koffiebonenmachines. Als je bonen wilt gebruiken maar je hebt niet de juiste machine hiervoor, heb je of een handmatige maler of een elektrische nodig. Een kom om melk te verwarmen is handig zijn als je een cappuccino wilt maken als je geen cappuccinomachine hebt. Koffiefilters zijn nodig voor percolators en filtermachines. Vergeet natuurlijk ook de kopjes, melk, suiker en een koekje niet voor de perfecte koffiebreak.

 

Conclusie

Koffiezetapparaten zijn de niet te missen keukenaccessoire geworden, zowel thuis als op kantoor, en ze zetten niet alleen heerlijke dranken maar zijn ook één van de betere dingen in het leven. Koffiezetters kunnen gebruikt worden voor luie zondagmorgens met een krant erbij of voor grote aantallen snelle kopjes voor zakengasten. Of het nu een simpele French Press is of een meer geavanceerde koffiebonenmachine of een alles-in-één machine, een koffiezetter is een waardevolle investering voor alle koffiedrinkers.

> Bekijk hier onze beste koffiezetapparaat TOP 10 >

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo