Krups EA9010 review

Wanneer een automatische espressomachine geleverd wordt met zijn eigen glazen, dan weet je dat je een serieuze machine koopt. De Krups EA9010 is zo’n product. Hij maakt koffie zonder problemen en kan zelfs zichzelf schoonmaken. Het was alleen wel fijn geweest als hij een beetje stiller was geweest en meer drankjes kon zetten voordat hij onderhouden moet worden. Je lees alles over deze machine in onze Krups EA9010 review.

Krups EA9010 – Plus- en minpunten in een oogopslag

Voordelen:
  • Gebruiksgemak
  • Een hoop opties
  • Maakt zichzelf schoon
  • Elegante melkschuim optie
Nadelen:
  • Duur (€1.149)
  • Luidruchtig
  • Sommige drankjes nemen aardig wat tijd in beslag
  • Bepaalde opties zijn niet intuïtief

Vergelijk prijzen bij:

 

Krups EA9010 review

 

Krups EA9010 – Uiterlijk en gevoel

Als je de Krups EA9010 voor de eerste keer ziet zal je onder de indruk zijn. Je weet direct dat hij een goed kopje koffie zal zetten en dat doet hij ook (daar meer later over). De zilveren en zwarte kleurcombinatie is zowel strak en mannelijk. Al zal je er wel snel vingerafdrukken op zien. Alles in de unit is goed verborgen. Zo is het stoom mondstuk bijvoorbeeld verborgen in de machine en komt deze automatisch naar beneden om de melkschuim te stomen. Daarna gaat hij weer automatisch terug en maakt hij zichzelf schoon. Daarnaast is er ook een koffieschepje die perfect in de unit past. Deze zit net boven het linker bakje waar de schoonmaakvloeistof en het bakje waar de koffiedik opgevangen wordt. Het schepje heeft zelfs een kleine borstel aan het einde om de machine schoon te houden. Je zal meer dan genoeg van deze kleine details vinden in de Krups EA9010.

Bovenop de machine zit een grote bak waar zo’n 280 gram hele bonen in gedaan kunnen worden. Er is een kleinere sectie waar je gemalen koffie in kan doen. Het is overduidelijk waar de gemalen koffie in moet, maar hoe je dit bakje opent niet. Als je gemalen koffie wilt gebruiken moet je een specifieke koffie in het menu selecteren en vervolgens op de knop met het schepje drukken. Het luikje zal dan openen en dan kan je de koffie er in scheppen. Naast dat het niet echt intuïtief is, kan je gemalen koffie alleen maar gebruiken voor een handvol keuzes. Deze optie biedt ook een manier om cafeïnevrije en cafeïnehoudende koffie te maken, zonder dat je teveel na hoeft te denken waar cafeïnevrij in moet.

Een van de mooiste dingen aan het ontwerp van de Krups EA9010, is dat het minimalistisch is. Hij heeft een dubbele tuit waar de koffie uitkomt en die je aan kan passen, zodat je kopjes van verschillende afmetingen eronder kan plaatsen. Als je het bakje voor de druppels er helemaal uithaalt, kan je zelfs een lang glas eronder plaatsen. Het waterbassin past perfect achter het rechter paneel. Naast de koffieschep knop, is er een aan/uit knop en een kleuren touchscreen. Alhoewel het niet een backlit scherm is, hadden we over het algemeen geen problemen om het display te lezen. Maar nu we dat gezegd hebben, moet je mogelijk wel nadenken waar je hem neerzet, aangezien sommige donkere teksten moeilijker te lezen zijn bij een bepaalde lichtinval.

Afgezien van gemalen koffie bak, is het gebruiken van deze koffiemachine recht toe, recht aan. Dit is te danken aan de makkelijke gebruikersinterface van het menu. Je selecteert in principe welk drankje je wilt, hoe sterk (één tot drie bonen), hoeveel je wilt en hij begint het voor je te maken. Het was alleen wel handig geweest om een terug knop te hebben. In sommige gevallen was het lastig om uit het menu te komen, zoals bij de zelfschoonmaak opties.

Krups EA9010 kopen

LEES OOK: Volautomatische espressomachine kopen gids

 

Krups EA9010 – Features en gebruik

De Krups EA9010 instellen neemt maar een paar minuten in beslag. Hij is groot (38,1 x 29,5 x 39.4 centimeter), dus mogelijk heb je wat extra hulp nodig om hem uit de doos te halen. Het eerste wat je in moet stellen is de taal (16 keuzes), je land uitkiezen, datum en tijd instellen en de eenheidsvolume uitkiezen (ounce of milliliter). Daarna kan je het bassin vullen en koffie beginnen te maken met de twee meegeleverde glazen. Er zijn ook een hoop andere dingen die je kan doen.

De vele items die in het welkomstpakket zitten bestaan onder andere uit een Claris waterfiltersysteem, een antikalk kit en een teststokje om de hardheid van het water te bepalen. Dit alles is bedoeld om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke water voor je heerlijke koffie hebt. Ook zit er een plastic cilindervormig item in het pakket. Deze tool gebruik je om de waterfilter vast te maken. We vonden dat deze makkelijk te gebruiken was en hadden het filter dus binnen geen tijd in het waterbassin geplaatst.

Net als de Jure Giga 5 is dit ook een zelfreinigende machine en hij wordt graag vaak schoongemaakt. Na het maken van ongeveer 10 kopjes zal de machine al om een schoonmaakbeurt vragen. Als je te ver in het reinigingsmenu bent kan je hier alleen maar uitkomen door de machine uit te zetten voordat hij begint te reinigen. Hij vertelde ons echter op het juiste moment wanneer we de koffiedik- en druppelbak moesten legen, wat we zeer op prijs stelden.

Als je je afvraagt wat de Krups EA9010 onderscheidt van de andere dure automatische espresso en cappuccino machines, dan kunnen we je vertellen dat dit de tweestaps schuim technologie is. Dat zeggen ze in ieder geval in alle marketing literatuur. En we kunnen bevestigen dat dit geen leugen is en dat het een van de redenen is waarom hij cappuccino’s van restaurant kwaliteit maakt. Nog een bonus is dat de melk in het kopje voorverwarmd wordt, wat weer een accessoire minder is die je schoon hoeft te maken.

Het is een uitgebreid proces om een cappuccino te maken, maar de machine doet al het werk en houd je constant op de hoogte. Het enige wat je hoeft te doen is een cappuccino te selecteren in het menu, de afmeting kiezen (klein, medium, groot), de hoeveelheid melk die vereist is in de machine gieten en het kopje onder het mondstuk plaatsen. Druk op Ok en het stoom mondstuk komt naar beneden en verwarmt en schuimt de melk in het kopje. De gemalen espresso wordt in het kopje gegoten via de twee tuiten. Het hele proces duurt ongeveer net zolang als dat je een cappuccino bestelt bij een praatgrage serveerster in een restaurant.

Er zijn 17 koffierecepten waar je uit kan kiezen en alhoewel de meeste van deze maar één kopje tegelijk kunnen maken, zijn er ook paar opties waarbij je twee kopjes kan maken. Je moet echter wel klaar staan om het gevulde kopje te verwisselen met een lege. De standaard drankjes die de Krups EA9010 kan maken zijn onder andere heet water, hete melk en schuim, latte, cappuccino, ristretto, espresso en koffie. Er zijn ook Zwarte Specials waaronder lungo, doppio, long black, Americano, red eye en ochtend koffie. Er zijn ook een aantal Witte Specials, zoals koffie verkeerd en flat white. Dus er is geen gebrek aan keuzes, De kleine icoontjes bij het drankje moeten aangeven wat in het drankje gaat, maar ze zijn soms moeilijk om te ontcijferen.

Als je niet elke ochtend deze opties wilt bekijken, is het goed om te weten dat je ook je favorieten in kan stellen. Er is een favorieten menu optie waar je je naam in kan vullen met een keypad, een kleur uit kan kiezen en maximaal acht drankjes op kan slaan. Dit is vooral handig als de Krups EA9010 door veel verschillende personen gebruikt wordt. Op die manier hoef je niet elke keer je voorkeuren in te stellen wanneer je een kopje koffie wilt maken. Helaas kunnen de Zwart en Wit Specials niet opgeslagen worden, dus als je een van deze wilt hebben moet je elke keer alles instellen.

Beste Krups EA9010

LEES OOK: Beste espressomachine TOP 10

 

Krups EA9010 – Prestaties en smaak

Al met al waren we erg onder de indruk van hoe de koffie smaakte. De smaak van standaard bonen werd zelfs magisch versterkt. Het grootste minpunt van de Krups EA9010 is al het geluid dat hij maakt om een kopje koffie te zetten. Afhankelijk van welke functie de machine uitvoert, deed het geluid ons af en toe denken aan het geluid van onweer. Om te testen hoe luid hij was, maakte we een kopje cappuccino en tijdens het vermalen van koffiebonen registreerde we 80,7 decibel, wat vergelijkbaar met een alarm is.

Soort

Temperatuur

Tijd

Hoeveelheid

Kopjes

Smaak

Koffie 70,7 1 min 6 sec 148 ml 1 Sterk
Cappuccino 73,6 2 min 5 sec 177 ml 1 Gebalanceerd/perfecte schuim
Café Latte 69,1 1 min 56 sec 198 ml (Medium) 1 Sterk en goed gebalanceerd
Espresso 66,5 51 sec  53 ml 1 Sterk
Zwarte Special:
Lungo
69,8 56 sec 68 ml 1 Erg sterk
Witte Special:
Koffie verkeerd
61,1 2 min 12 sec 169 ml 2 Gebalanceerd

 

Tijdens onze testen maten we ook de temperatuur, hoe lang het duurde om te maken en de algehele smaak. Volgens de National Coffee Association zou koffie een temperatuur tussen de 82 en 85 graden Celsius moeten zijn. Voor sommige personen is dat nog steeds te heet om te drinken, zo werd bijvoorbeeld tijdens de McDonalds rechtszaak besloten dat 79 graden Celsius een veilige temperatuur is. Op het gebied van smaak keken we naar hoe een koffie van een professionele barista zou smaken. Als je van sterke koffie en wollige cappuccino houdt, dan is de Krups EA9010 perfect.

Goedkoopste Krups EA9010

 

Conclusie Krups EA9010 review

Er zijn een hoop positieve dingen die we kunnen zeggen over de Krups EA9010 en het belangrijkste is dat hij erg goede koffie maakt. Alhoewel de gebruikersinterface niet altijd makkelijk is, is het systeem redelijk recht toe, recht aan en makkelijk om te gebruiken. Het zou alleen fijn geweest zijn als het vermalen van de bonen niet zo luid was. Als je op zoek bent naar een automatische espressomachine die er net zo goed uit ziet als de koffie die hij zet, dan zal de Krups EA9010 je niet teleurstellen. Met een prijs van zo’n €1.150 is hij echter niet goedkoop. We hopen dat je genoten hebt van deze Krups EA9010 review.

Vergelijk prijzen bij:

 

8 Totale Score
Maakt goed koffie

Er zijn een hoop positieve dingen die we kunnen zeggen over de Krups EA9010 en het belangrijkste is dat hij erg goede koffie maakt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo