Saeco PicoBaristo review

Een erg interessante toevoeging aan onze reviews van koffiemachines is de Saeco PicoBaristo. Met een prijs die iets hoger is dan €500 valt hij duidelijk in het middenklasse tot lagere segment van volledig automatische espressomachines. We kunnen nu al zeggen dat dit een geweldig apparaat is, niet alleen visueel, maar ook op het gebied van functies. Qua productserie van Saeco valt hij qua prijs tussen de Incanto en GranBaristo. Het verschil tussen deze modellen zullen we verderop bespreken in deze Saeco PicoBaristo review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Saeco PicoBaristo review:

Een solide en kwalitatieve volledig automatische espressomachine

De Saeco PicoBaristo is een prachtige, kleine en betrouwbare volledig automatische koffiemachine. Ook erg belangrijk is echter dat hij makkelijk om te gebruiken en schoon te maken is. De Saeco PicoBaristo is beschikbaar in verschillende modellen, maar deze zijn bijna allemaal identiek afgezien van de behuizing en het melksysteem. Je hebt de keuze om te kiezen tussen een plastic behuizing in een pianozwarte of zilveren metalen imitatie kleur. Er is ook een echt roestvrijstalen model, welke erg elegant is. Voor het opschuimen van melk is een variant met een cappuccinatore en drie andere met volledig automatische systemen en een ingebouwde melkopschuimkan.

 

Overzicht en conclusie van de Saeco PicoBaristo

Saeco PicoBaristo ReviewDe compacte Saeco PicoBaristo kan alles doen wat een volledig automatische koffiemachine kan. Met de haptische knoppen aan de linker- en rechterkant van het display in het midden en bovenop de machine, is hij erg makkelijk om te gebruiken en ook intuïtief. Bijna alle modellen afgezien van een hebben een automatisch melkopschuimsysteem met een melkopschuimkan, welke je aan de voorkant kan bevestigen. In hetzelfde deel als het melk vind je ook de functie voor heet water terug. De PicoBaristo is in onze ogen meer comfortabel om te gebruiken en flexibeler dan andere modellen van Saeco. In plaats van een malingssysteem met zes instellingen is een handmatige molen geïnstalleerd welke tien malingsinstellingen biedt. De duurste variant van deze machine, de GranBaristo, heeft maar vijf malingsinstellingen, maar waarschijnlijk is de kwaliteit van de molen anders.

Zelfs met de basisinstellingen bereidt de Saeco PicoBaristo erg goede espresso- en melkdrankjes. Een klein minpunt, is dat er soms wat water uit het melkopschuimsysteem komt. Dit is echter niet voldoende om de smaak van je drankjes te verpesten. De belangrijkste drankjes kan je nauwkeurig programmeren, zoals de sterkte en hoeveelheid van elk drankje. De PicoBaristo biedt echter niet verschillende profielen voor meerdere gebruikers. Als je deze functie nodig hebt, dan kan je het beste kiezen voor de GranBaristo, welke uitgerust is met zes verschillende gebruikersprofielen. Het ontwerp van deze koffiemachine is erg mooi, ongeacht welk model je kiest. De machine is erg compact en met de melkopschuimkan aan de voorkant bespaar je een hoop ruimte op het aanrecht. Tot slot is de machine ook erg goed gebouwd en niets voelt goedkoper aan dan wat je ervoor betaalt. Als je op zoek bent naar een goede koffiemachine in het lagere tot midden segment, dan kan dit een erg goede keuze zijn.

Voordelen

Voordelen:
 • Goede functie en koffiebereiding
 • Prachtig, compact ontwerp
 • Keuze tussen plastic (zwart/zilver) en roestvrijstalen behuizing
 • Niet erg luidruchtig
 • Automatische melkopschuimer
 • Intuïtief gebruik
 • Toen malingsinstellingen
 • Onderdelen kunnen ontkoppeld worden
 • Veel verschillende instellingen, waaronder temperatuur
Nadelen:
 • Geen individuele gebruikersprofielen
 • Een klein beetje water in het melksysteem
 • Glanzende behuizing is gevoelig voor vlekken

Vergelijk prijzen nu bij:

8 Totale Score
Een geweldig machine

De PicoBaristo is in onze ogen meer comfortabel om te gebruiken en flexibeler dan andere modellen van Saeco.

Tags:

1 Reactie
 1. De Pico Baristo zet heerlijke koffie. Bij melkgebruik: Inderdaad eerst wat water uit de melkkan verdunt de koffie. Door het grote waterfilter vaak snel weer bijvullen. Bij het malen: De bonen trillen niet naar het maalwerk waardoor je steeds de bonen naar het maalwerk moet toeschuiven. Ook is het reservoir ietwat klein uitgevoerd. Irritant en een duidelijke misser van de ontwerper, wat bij zo een apparaat niet mag voorkomen.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo