10 alternatieven voor koffie om alert te blijven

Alternatieven voor koffie? Echt ze bestaan!

Als je maar een beetje bent zoals ik, dan weet je hoe maandagochtenden eruit zien vóór koffie. Gewoon verschrikkelijkalternatieven voor koffieDe laatste tijd ben ik echter bezig om mijn koffie inname drastisch te beperken nadat ik me realiseerde dat ik voor 10 uur ‘s ochtends een soort op koffie slurpende zombie was geworden. Waar ik echter achter kwam, is dat het heel wel degelijk mogelijk is om de ochtend zonder koffie goed te beginnen (niet te geloven hé) en dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen om het gat te vullen dat ontstaat als je je dagelijkse cafeïne shot moet missen.

Hier zijn mijn alternatieven voor koffie. Sommigen vreemd, sommigen normaal – maar geen één met cafeïne!

 

1) Hydrateer:

alternatieven voor koffieNiets kikkert me meer op dan een groot glas water ’s ochtends.
Het is zelfs bewezen dat het drinken van een glas water je hersenen tot 14% sneller laat werken.

Voldoende en regelmatig water drinken is het meest gezonde dat je voor je lichaam kunt doen. Je voelt jezelf veel energiekere omdat jouw vochtbalans dan de hele dag door op peil blijft. Het is ook een verfrissend alternatief voor koffie en maakt dat je metabolisme al werkt lang voordat je op kantoor komt.

 

2) Ga naar YouTube:

koffie alternatiefAls je in een dip zit, ga naar YouTube en kijk wat stand-up comedy.

Het is een vorm van comedy waarin één komiek een reeks kortere of langere grappig bedoelde anekdotes vertelt. Ook losse grappen (‘oneliners’ ) zijn vaak onderdeel van een set stand-up comedy.

Onderzoekers van de Universiteit van Warwick ontdekten dat bij werknemers die wat stand-up comedy filmpjes bekeken hun productiviteit met 12% omhoog ging!

 

3) Eet wat lekkers maar gezonds:

koffie alternatievenEen groot deel de kwaliteit van je leven wordt bepaald door de hoeveelheid energie die je dagelijks hebt. Een groot deel je humeur wordt bepaald door je energieniveau en bepaalt hoeveel je voor elkaar kunt krijgen.

Met het eten van een banaan krijg je 100 calorieën aan goedheid binnen, het zal je opkikkeren en bij de tijd houden. En geen grammetje cafeïne te zien!

 

4) Ga wandelen:

alternatieven voor koffie wandelenAls je moe bent of geen zin hebt, kan een wandeling waarbij je flink doorstapt wat broodnodige energie in je dag pompen.

Zelf als het maar een klein eindje is in de lunchpauze om wat frisse lucht te krijgen, krijgt je productiviteit een flinke boost.

Bovendien is wandelen een ideale manier om weer in conditie te komen als je een tijd niets sportiefs gedaan hebt. Misschien is wandelen wel een van de beste alternatieven voor koffie.

 

5) Luister naar je favoriete liedje:

alternatieven voor koffie wandelenAls ik er ooit even doorheen zit op mijn werk, dan word ik altijd opgepept en wakker als ik naar mijn favoriete liedje luister.

Muziek leidt af van pijn en vermoeidheid, verbetert je stemming, verhoogt je uithoudingsvermogen, vermindert de waargenomen inspanning en kan zelfs je metabole efficiëntie bevorderen.

Dus zet snel een muziekje op!

 

6) Doe wat jumping jacks:

alternatieven voor koffieAlternatieven voor koffie. Hier volgt er een die je bloed doet stromen en je wordt er zeker alerter van.

Jumping Jack is een klassieke oefening die een geweldige manier is om zowat elke spier in je lichaam, met inbegrip van je hart te activeren.

Ik doe het niet vaak omdat ik er niet als een idioot uit wil zien, maar als je niet bang bent om een paar jumping jacks te doen midden op kantoor, waarom niet?

 

7) Trek aan je oorlellen:

koffie alternatievenDrie eenvoudige acupressuur technieken kunnen je een energie boost te geven en ze zijn niet moeilijk te doen. Een van die technieken is het naar beneden trekken van je oorlellen.

Beetje vreemd geef ik toe maar als je aan je oorlellen trekt word je daar blijkbaar alerter van.

Ik heb een klein experiment uitgevoerd en helaas moest ik concluderen dat het bij mij niet werkt…maar probeer het zelf zou ik zeggen!

 

8) Eet wat chocola:

koffie alternatiefDIT is misschien een beetje bedrog omdat pure chocola een klein beetje cafeïne bevat.

Het is echter bewezen dat pure chocola geestelijke alertheid bevordert.

Chocola zorgt er ook voor dat de hersenen endorfines en Serotonine aanmaakt waardoor je je blij voelt!

Eindelijk een goed excuus om chocola te eten.

 

9) Zet de airco aan:

alternatieven voor koffieTijdens de zomer versnelt luchtbeweging  de verdamping van vocht uit de huid om ons lichaam koel te houden. Airconditioners houden de lucht binnen een kamer in beweging.

Er is niets ergers dan een heet en benauwd kantoor.
Blijf alerter door je kantoor koel te houden.

Niet té koud echter – je hoeft jezelf of je collega’s nu ook weer niet te martelen om wakker te blijven!

 

10) Een plens koud water:

alternatieven voor koffieNu kom ik toe aan de laatste uit de lijst alternatieven voor koffie. Eenvoudig maar erg effectief!
Was je gezicht met koud water wanneer je slaperig begint te worden. Je voelt je gegarandeerd meteen opgefrist. De lijst van alternatieven voor koffie houdt natuurlijk niet op bij tien.

Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een slaapje tussendoor, of het eten van nootjes die rijk zijn aan eiwitten, zoals amandelen of cashewnoten.

 

 

Heb je zelf nog goede ideeën voor alternatieven voor koffie? Ik hoor graag van je!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo