5 leugens over koffie die nog steeds verteld worden

Dit zijn de vijf leugens die we nog regelmatig horen over koffie.

Koffie veroorzaakt slapeloosheid

Cafeïne lost sneller op dan je mogelijk denkt. Binnen 4-6 uur zal het niet meer in je lichaam aanwezig zijn. Dus geef koffie niet de schuld dat je ’s avonds niet kan slapen, tenzij je het uiteraard net voor het slapen gaan drinkt.

Koffie veroorzaakt ziektes

Dit klopt helemaal niet. Koffie heeft juist enorm veel voordelen:

  • Verlaagt het risico op Parkinson
  • Helpt het lange termijn geheugen
  • Vermindert het risico op verschillende soorten kanker
  • Vermindert het risico op Type 2 diabetes
  • En nog veel meer…

Je raakt gestrest door koffie

Het tegenovergestelde is juist waar. Koffie maakt je juist gelukkiger. Een onderzoek heeft laten zien dat mensen die 4 kopjes koffie of meer per dag drinken, een kleinere kans op depressie hebben. Daarnaast hadden personen die 2-4 kopjes per dag dronken ook minder zelfmoordneigingen.

Koffie maakt je nuchter

Het drinken van koffie zal je kater niet minder erg maken, maar koffie kan wel je lever die door de alcohol beschadigt is herstellen. 4 kopjes koffie per dag verlaagt het risico op een levercirrose met 65%. Hoe meer, hoe beter dus.

Je kan verslaaft raken aan koffie

Ontwenningsverschijnselen van cafeïne zijn slaperigheid en hoofdpijn, maar koffie bedreigt nooit je sociale of fysieke gezondheid zoals drugs dat doet.

Koffie is juist verslaafd aan jou en heeft jou nodig. Blijf die lekkere kopjes koffie drinken en geniet van een gezond en gelukkig leven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo