7 gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie

Er zijn personen die er naar uit kijken om ’s ochtends wakker te worden, zodat ze hun favoriete drankje kunnen drinken. Een heet kopje verrukkelijke koffie. Veel mensen denken dat het voordeel van koffie alleen maar meer wakker voelen, met meer energie en focus of concentratie is. Wat ze niet weten is dat het drinken van koffie ook hartstikke goed voor je gezondheid kan zijn. Hieronder zullen we een kijkje nemen naar de primaire gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie, welke allemaal wetenschappelijk bewezen.

 

De gezondheidsvoordelen van koffie. De onderzoeken die bewijzen dat koffie gezond is:

 

Koffie drinken kan je energie geven en je zelfs slimmer maken

Koffieliefhebbers zullen je kunnen vertellen dat ze na het drinken van koffie meer energie hebben en soms zelfs slimmer voelden. De wetenschap heeft dat nu bewezen. Uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat koffie mensen helpt om minder vermoeid en meer energiek te voelen, wat komt door de cafeïne in koffie. Verscheidene gestuurde testen laten ook zien dat koffie verschillende functies in de hersenen bevordert. Dit zijn onder andere de algemene cognitieve functie, energiewaarden, reactietijden, focus of concentratie, de mogelijkheid om te werken en een goed humeur.

 

Koffie kan mensen ook helpen om gewicht te verliezen

Er is een reden waarom de meeste vetbrandende supplementen cafeïne bevatten. Cafeïne is een stof die de vetverbranding verbetert en verscheidene onderzoeken hebben al laten zien dat het metabolisme een boost krijgt. De onderzoeken lieten zien dat de cafeïne het vetverbrandingsproces met 10 – 30 procent verbeterde.

 

Koffie bevat belangrijke voedingsstoffen

Koffiebonen bevatten vele voedingsstoffen, zoals: vitamine B en B5, magnesium, mangaan, kalium, niacine en ook krachtige antioxidanten.

 

Verlaagt het risico op Type II diabetes

Er zijn wereldwijd veel personen die type II diabetes hebben en dit aantal stijgt steeds meer en begint langzaam aan een pandemie te worden. Alhoewel het nog niet duidelijk is waarom koffiedrinkers een kleinere kans op type II diabetes hebben, hebben onderzoeken gedemonstreerd dat personen die koffie drinken een 20-50 procent lager risico hebben. En elk dagelijks kopje gedronken koffie leidt tot een 7 procent verlaging van het risico op type II diabetes.

 

Koffie kan je mogelijk beschermen tegen Alzheimer en dementie

Alzheimer is een veel voorkomende neurodegeneratieve ziekte. Er zijn verscheidene onderzoeken die laten zien dat personen die koffie drinken een 65% lager risico op Alzheimer hebben.

Koffie is gezond

 

Cafeïne beschermt de lever

De meeste personen weten dat de lever een belangrijk orgaan is. Dit orgaan is ook verantwoordelijk voor andere belangrijke functies in het menselijk lichaam. Veel leverziektes zouden kunnen leiden tot aandoeningen zoals cirrose, waarbij de lever voornamelijk vervangen is door littekenweefsel. Onderzoeken hebben laten zien dat het drinken van koffie beschermt tegen cirrose. Koffiedrinkers die minimaal vier kopjes per dag drinken hebben een 80 procent lager risico op cirrose. Cafeïne verlaagd mogelijk ook leververvetting.

 

Koffie zou depressieve gemoedstoestanden kunnen eindigen en je blijer maken

Depressie is een erg slechte mentale stoornis die kan leiden tot een ernstige verlaging van het kwaliteit van leven. Er zijn onderzoeken die lieten zien dat personen die dagelijks een paar kopjes koffie per dag dronken, een lager risico op zelfmoordneigingen en depressie hadden. Als je je depressief voelt of een slecht humeur hebt, waarom drink je dan niet een paar kopjes koffie om te zien of het waar is.

Tags:

1 Reactie
  1. Jarenlang lees ik overal dat koffie ongezond is , en dan lees ik nu ineens weer dit!!!! Ik weet niet meer wat ik moet geloven!!!!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo