Wat zijn de beste Italiaanse koffiemachine merken?

Italianen weten echt hoe ze van hun koffie moeten genieten en ze hebben een selectie van geweldige koffiedrankjes gemaakt. Ze hebben ook een aantal van de beste koffiemachines op de markt gecreëerd.

Met bekende bedrijven zoals La Cimbali, Gaggia, Elektra en meer, die wonderlijke, kunstvolle en handige machines maken voor commercieel en thuisgebruik, heb je voldoende uitstekende keuzes wanneer je klaar bent om te investeren in een prachtige koffiemachine voor thuis of in je café.

De beste koffie in de wereld komt uit Italië, dus het lijkt ons meer dan logisch dat wanneer je geweldige Italiaanse koffie wilt maken, je zou moeten beginnen met authentieke Italiaanse apparatuur.

Vandaag de dag kan je net als in het verleden de beste bedrijven die kwalitatieve koffie- en espressomachines maken vinden in Italië. Italiaanse machines zijn erg bekend vanwege hun traditionele stijl, klassieke goede uitstraling en uitstekende constructie.

Een authentieke Italiaanse koffiemachine is een geweldig apparaat om over te praten, een levenslange investering en een kunstobject voor je keuken. In dit artikel zullen we een aantal van de beste Italiaanse koffie- en espressomachine makers introduceren en bespreken. Lees snel verder om meer te ontdekken!

 

De meest bekende Italiaanse koffiemachine merken

Gaggia

Gaggia espressomachine

Koffiemachines die door het Milanese bedrijf Gaggia gemaakt worden zijn erg kwalitatief. Het bedrijf is al meer dan een eeuw actief op de markt en wordt ieder jaar beter. Ze bieden een grote verscheidenheid aan koffiemachines die erg mooi zijn.

Van kleine koffiepoten voor op het fornuis tot grote commerciële machines, elk aanbod van dit bedrijf biedt kwalitatieve features. Gaggia zal ongetwijfeld een koffiemachine voor je hebben, ongeacht van welk budget je hebt.

 

La Cimbali

cimbali

Dit is nog een bedrijf die al meer dan een eeuw koffiemachines maakt en dit is nog meer bewijs dat Italianen hun koffie zetten serieus nemen. Net als Gaggia is La Cimbali een bedrijf uit Milaan, welke kwalitatieve espresso- en koffiemachines maakt. In tegenstelling tot Gaggia heeft dit bedrijf de laatste jaren meer een moderne aanpak aangehouden.

Hun focus ligt meer op commerciële machines dan huishoudelijke apparaten en alhoewel hun aanbod redelijk prijzig is, zullen bedrijven die investeren in La Cimbali koffiemachine apparatuur hun investering op de lange termijn zeker terug verdienen.

 

Elektra

Elektra koffiemachine

Het Elektra bedrijf is sinds 1947 actief op de markt. Ze produceren kwalitatieve koffiemachines die absoluut geweldig om naar te kijken zijn. Het bedrijf biedt verscheidene soorten:

  • Bar Division machines zijn ontwikkeld voor commercieel gebruik
  • Casa Division machines zijn ontwikkeld voor thuisgebruik

Als je een café opent, dan is het kopen van een Elektra commerciële machine een goede keuze. Voor thuisgebruik is de compacte Nivola W Compact espressomachine een genot om te gebruiken en hij ziet er geweldig uit. Met zijn eigen melkopschuimer maakt deze machine het erg makkelijk om kwalitatieve cappuccino’s en espresso’s in je eigen keuken te maken.

Nog een populaire en erg goed gemaakte Elektra machine is de Micro Casa Leva S1. Deze machine is prachtig ontwikkelt en produceert erg indrukwekkende en krachtige espresso’s.

 

Lavazza

Lavazza espressomachineLavazza komt oorspronkelijk uit Turijn. Het is een goed ontwikkeld bedrijf met een sterke traditionele oorsprong en een oog op de toekomst. Naast erg traditionele koffiemachines biedt het bedrijf ook erg kwalitatieve, relatief goedkope espressomachines voor thuisgebruik, welke gebruik maken van standaard gemalen koffie.

Het bedrijf produceert ook espressomachines die gebruik maken van handige koffie cups. Het Lavazza pod model is erg handig, omdat je per keer tientallen cups kan laden, zodat je de cup houder niet elke keer hoeft te legen na het maken van een kopje koffie.

De exclusieve Lavazza Modo Mio koffiemachine produceert Italiaanse espresso snel en makkelijk. De machine heeft een druk van 15 bar en verscheidene opschuimer accessoires. Hij heeft ook stoom en heet water mogelijkheden. Deze budgetvriendelijke machine heeft weinig of zelfs geen onderhoud nodig.

 

illyItalian

illyItalian machine

En unieke naam in de Italiaanse koffiemachine industrie is ‘illyItalian’. De ongebruikelijke naam van het bedrijf is echter niet de enige feature die er uitspringt. Dit goed gevestigde en populaire bedrijf produceert betaalbare, authentieke Italiaanse koffiemachines en deze zijn zowel beschikbaar in traditionele als moderne designs.

Ze combineren vaak het beste van het verleden en de toekomst om een intrigerende, aantrekkelijke en superieure lijn van Italiaanse espressomachines te maken.

Voor de serie gecreëerd door Francis Francis, is de Iperespresso erg indrukwekkend. Deze machines bieden zowel stoom en heet water mogelijkheden en verscheidene accessoires voor het opschuimen van melk. Uiteraard zijn er ook meer eenvoudige functies toegevoegd. Je kan speciaal ontwikkelde ‘illy capsules’ gebruiken om een grote verscheidenheid aan drankjes te maken.

Of je nu de voorkeur geeft aan een traditionele of moderne uitstraling, illy heeft ongetwijfeld een model die bij je smaken past. Van klassiek tot futuristisch, dit bedrijf biedt een verscheidenheid aan Italiaanse koffiemachines welke hoge prestaties en een geweldige uitstraling hebben.

Hun machines worden exclusief voor hen gemaakt door een aantal van de beste ontwikkelaars in de wereld (waaronder Gaggia). Zo heeft hun Y3 door Francis Francis een zeer futuristische uitstraling en een drukpomp die 19 bar biedt. Hij is snel en makkelijk om te gebruiken en produceert exceptionele koffie.

 

Bialetti

Bialetti

De Bialetti Moka Express en Bialetti Brikka zijn echte Italiaanse klassiekers en ze zijn een simpele en betaalbare toevoeging voor elke keuken. Dit simpele fornuis wonder werd door Alfonso Bialetti in het begin van de 20e eeuw ontwikkelt.

Deze kleine, simpele aluminium of roestvrij stalen pot maakt een krachtig kop koffie die in de buurt komt van een espresso, maar niet net zo sterk is.

Het gestroomlijnde, eenvoudige, drievoudige design is nagenoeg onverwoestbaar. Met maar een klein beetje onderhoud, kan een Bialetti koffiepot met het L’Omino logo (kleine mijnheer met een snor) een eenmalige aankoop voor je hele leven zijn. Voor het maken van enkele kopjes sterke, authentieke Italiaanse koffie, is dit klassieke design ongeëvenaard.

 

Geniet thuis van authentieke Italiaanse koffie

Het is makkelijk om te zien dat er een hoop goede redenen zijn waarom de Italiaanse koffie cultuur wereldwijd gerespecteerd wordt. Italianen hebben de kunst van koffie drinken al honderden jaren geperfectioneerd, dus het is geen wonder dat mensen wereldwijd bereidt zijn om een hoop geld neer te leggen voor een echte Italiaanse cappuccino, caffè macchiato en espresso.

Wanneer je investeert in een kwalitatieve koffiemachine, dan kan je jaren (of zelfs tientallen jaren) uitstekende service en een geweldige smaak verwachten. Je authentieke koffiemachine zal mogelijk zelfs een erfstuk zijn wanneer je hem goed onderhoud.

Verspil je geld niet aan koffie in een café of een goedkope koffiemachine die snel kapot zal gaan en alleen maar ruimte in beslag zal nemen. Spendeer je koffie euro’s weloverwogen aan een authentieke Italiaanse koffiemachine.

1 Reactie
  1. Wat een super leuke en leerzaam artikel! Ik ben ook altijd in een eeuwige zoektocht naar de lekkerste bonen, dus dit artikel is heel behulpzaam! Ik heb zelf ook laatst hele lekkere koffie ontdekt. Dit is de koffie van Aroma club. Misschien een handige tip voor iemand!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo