Bodum Bistro review

De Bodum Bistro koffiemolen kopen?

Olieachtige koffiebonen betekenen vaak het einde van goedkope koffiemolens. Het zijn lastige, plakkerige dingen die een hoop statische energie creëren en ervoor zorgen dat de koffiemolen verstopt raakt.

Maak kennis met de Bodum Bistro koffiemolen. Dit apparaat werd specifiek gemaakt om deze problemen te voorkomen, zodat je door kan blijven gaan met koffiebonen malen, ongeacht je voorkeuren. In deze Bodum Bistro review zal je ontdekken of dit de juiste koffiemolen voor jou is.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Bodum Bistro

Positief:
  • Antistatische materialen houden zowel de binnen- als buitenkant schoon
  • Het moderne ontwerp is zowel mooi als praktisch
  • Alle instellingen bieden een consistente maling
Negatief:
  • Een redelijk kleine hoeveelheid aan malingsinstellingen
  • Basis besturingen zonder handige functies

 

Samengevat

bodum bistro review koffiemolen

De Bodum Bistro koffiemolen is bedoeld budget koffieliefhebbers die net de wereld van op maat gemaakte koffie betreden. Zijn veertien malingsinstelligen zijn nauwkeuriger dan de meeste koffiemolens voor een vergelijkbare prijs en je kan elke keer een consistente maling verwachten.

De Bistro is gemaakt van speciale materialen die voorkomen dat hij statisch wordt. Deze unieke functie zorgt ervoor dat de Bistro niet verstopt raakt door oude koffie en verlaagt de reinigingstijd significant.

Zijn soepele, moderne ontwerp en kleine afmetingen maken hem een welkome aanvulling voor zelfs de kleinste keuken en zijn betaalbare prijskaartje zorgen ervoor dat hij zelfs binnen de meest beperkte budgetten valt.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Dingen die je moet overwegen voordat je een koffiemolen voor beginners koopt

De Bistro is een instap koffiemolen en er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je in deze wereld duikt. Deze soort koffiemolens zullen je niet een enorme hoeveelheid opties geven en sommige zijn mogelijk net zo goed als handmatige koffiemolens. Je moet niet verwachten dat je een hoop handige functies krijgt (als je die al krijgt), omdat deze koffiemolens ontwikkeld zijn om simpel te zijn.bodum bistro review koffiemolen

Hiermee proberen we niet je droom te verpesten om de beste koffie thuis te bereiden voor je familie en vrienden, maar we zijn gewoon eerlijk. Deze koffiemolens hebben gelimiteerde functies, omdat ze goedkoop en toegankelijk zijn.

Ze zijn het beste voor een beginner of iemand die de kunst van koffiebonen malen nog onder de knie probeert te krijgen. Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een koffiemolen:

  • Prijs (uiteraard)
  • Consistentie van de maling
  • Duurzaamheid van het product

 

Uitgebreid

De Bistro is het nieuwste model van Bodum gericht op thuis koffiebonen malen voor beginners en is een perfecte aanvulling op de automatische overgietmachine van het bedrijf. De belangrijkste eigenschap die hem beroemd maakt, is de antistatische aard.

bodum bistro review koffiemolen

Vergelijk prijzen nu bij:

De statischvrije materialen voorkomen dat koffie vast komt te zitten tussen de maalschijven en zodoende verstoppingen veroorzaakt. Een aantrekkelijke bijwerking hiervan, is dat je deze koffiemolen bijna nooit uit elkaar hoeft te halen en te reinigen.

Hij biedt relatief weinig malingsinstellingen vergeleken met duurdere modellen, maar de kwaliteit van de maling is net zo goed als de beste koffiemolens. Wat je selecteert is wat je krijgt, een eigenschap die lastig om te vinden is bij goedkope koffiemolens met maalschijven.

Daarnaast ziet hij er minder uit als een lelijk goedkoop keukenapparaat en meer als een apparaat die je in een luxe café of restaurant ziet. Dit alleen al zal je mogelijk overhalen om hem vol in het zicht op je aanrecht te plaatsen.

Deze koffiemolen is geweldig voor de beginner met een beperkt budget die graag de wereld van handmatige koffiebereiding wil betreden. Voor de kwaliteit die je krijgt is de Bistro echt een koopje.

 

Een prijs die lastig verslagen kan worden

Beste Bodum Bistro Review

Bij koffiemolens voor beginners is een lage prijs de meest unieke functie. Maar de Bodum Bistro bevindt zich op een prijspunt die meestal weggelegd is voor koffiemolens die je beter kan vermijden.

Je kan makkelijk een van de machines kopen zonder boven de €100 uit te komen. Voor de kwaliteit die je krijgt (waar we zo dieper op in zullen gaan), zal de prijs er mogelijk voor zorgen dat je meteen twee koopt. Elke nieuwkomer zal vinden dat de Bistro een geweldige deal biedt, zelfs na een jaar uitgebreid gebruik.

 

Volledig antistatisch

bodum bistro review koffiemolen

Het meest unieke en beste aspect van de Bodum Bistro, is dat hij nagenoeg antistatisch is. Dit klinkt misschien onbeduidend, maar geloof ons maar dat dit iets is waar je niet te licht over moet denken.

Olieachtige koffiebonen zijn een van de grootste vijanden van koffiemolens met maalschijven. Net als kryptoniet bij Superman, kunnen olieachtige bonen ervoor zorgen dat je koffiemolen niet meer werkt. Koffiedeeltjes zullen vast blijven zitten tussen je maalschijven en na verloop van tijd ervoor zorgen dat deze vast komen te zitten.

Om deze reden moeten veel koffiemolens constant gereinigd worden. Sommige modellen hoeven maar een keer per maand schoongemaakt te worden, terwijl andere na elk gebruik onderhoud nodig hebben. De Bistro hoeft echter bijna nooit gereinigd te worden en dit komt omdat hij antistatisch ontworpen is.

Veel ervaren gebruikers die hun koffie handmatig bereiden vinden dit mogelijk moeilijk om te geloven (wij ook), maar de koffie valt simpelweg door de maalschijven heen. Gebruik de Bistro veelvuldig gedurende drie maanden en de maalschijven zullen net zo schoon zijn als de eerste week.

Deze antistatische schoonheid heeft ook een ander belangrijk doel: een schone koffiemolen is eentje die het lang uit zal houden. Vermalen koffie en oliën die ophopen bij de bewegende onderdelen zullen geleidelijk aan slijten. De Bodum Bistro zal het langer uithouden dan de meeste koffiemolens, omdat deze ophoping simpelweg voorkomen wordt.

bodum bistro review koffiemolenEen setje plastic spaken zorgen voor een goede aantrekking om de koffie soepel door de maalschijven en in de opvangbak daaronder te laten stromen, welke (verrassing) ook antistatisch is. De opvangbak voor de koffie is gemaakt van borosilicaatglas, wat naast als iets uit de ruimte klinkt, ook antistatisch is. Heb je ooit een sci-fi gezien waarbij de personages een antistatisch lab betreden, waarbij ze die opgeblazen, witte, volledig lichaamspakken moeten dragen? Al het glas in dat lab is gemaakt van borosilicaatglas. Alleen dat feit zal je al het idee geven dat je een geweldig apparaat gebruikt.

Naast dat de binnenkant vrij van rotzooi is, zal de buitenkant rondom je koffiemolen ook vrij van rotzooi zijn. Door statische energie gaat koffie ‘springen’ wanneer je dit probeert te gieten. In de koffietaal betekent ‘antistatisch’ ‘antispons’, omdat je koffie rustig in je koffiezetapparaat zal stromen.

 

Een interessant ontwerp

Een ding waar Bodum om bekend staat, is hun slimme ontwerpen. Al hun producten zijn zowel funky als chique, maar niet overdreven. Ze zijn modern met een speelse minimalistische flair.

bodum bistro review koffiemolen
Vergelijk prijzen:

De behuizing van de koffiemolen is gemaakt van speciaal plastic dat zowel krasbestendig als soepel om aan te raken is, zonder te glanzen. De behuizing zelf heeft een strak profiel met een ietwat organische vorm. De trechter is gemaakt van krasbestendig transparant plastic en strekt uit als een transparante kegel vanaf de bovenkant van de behuizing.

Zoals we eerder al aangaven is het compartiment voor de vermalen bonen gemaakt van borosilicaatglas, maar in het midden wordt deze omringd door een silicone band, welke het Bodum merk trots weergeeft. Deze band zit zo strak onder de tuit waar de vermalen koffie uitkomt, dat hij er uitziet als een onderdeel van de machine.

Aan de zijkant en de voorkant vind je heldere rode besturingen terug die er duidelijk uit springen ten opzichte van de rest van het ontwerp. Je kan kiezen tussen een matte zwarte behuizing of kiezen tussen limoengroen of bleekrood.

De Bodum Bistro is ook kleiner dan vele andere koffiemolens en zal makkelijk op de meeste aanrechten passen, ongeacht hoe vol die al zijn. Ondanks zijn kleine afmetingen is het echter een mooie aanvulling die nieuw leven zal blazen in je keuken.

 

Een maling die mee kan komen met de beste

Deze koffiemolen heeft misschien niet zoveel malingsinstellingen als andere modellen, maar hij presteert uitstekend met wat hij wel heeft. Veel koffiemolens voor consumenten bieden een vaak een hoop verschillende instellingen voor de maling, maar de consistentie van die maling wordt vervolgens over het hoofd gezien. Het is dus mogelijk dat je fijne deeltjes krijgt in een grove maling voor French press of cafetière koffie of erg grove deeltjes in een maling voor espresso.bodum bistro review koffiemolen

Het hebben van een consistente maling is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste maling. Een inconsistente maling creëert een onbekende variabel, wat betekent dat je in de ochtend een geweldig kopje koffie kan hebben en vervolgens in de avond een erg slechte. En als je hier geen verstand van hebt, dan zal je lange tijd gissen naar de reden en mogelijk zelfs je koffiemolen niet meer gebruiken.

De Bodum Bistro biedt ‘maar’ veertien verschillende malingen, maar voert deze perfect uit. Je maling voor French press koffie zal niet door de zeef glippen. Je maling voor overgiet koffie zal de stromingssnelheid niet negatief beïnvloeden. Je espresso maling zal niet ophopen en zodoende je timing verpesten. Wanneer je aan de draaiknop draait, dan kan je keer op keer verwachten dat je elke keer krijgt wat je selecteert.


 

Alternatieven

Wij bekijken graag alle opties wanneer we iets kopen, ook al hebben we al een aantal favorieten. Mogelijk ben je niet zoals ons, maar er zijn zeker een aantal andere koffiemolens die het ook waard zijn om te bekijken in deze Bodum Bistro review. Dit zijn de Capresso Infinity, Baratza Encore en Hario Skerton.

 

 Capresso Infinity

Capresso InfinityDe Capresso Infinity is nog een geweldig model voor personen met een beperkt budget. De trechter biedt ruimte voor 250 gram en de motor draait de maalschijven met een lage snelheid van 500 rpm om je koffiebonen koel te houden. Hij heeft maar twee malingsinstellingen meer dan de Bistro en de kwaliteit van de maling is vergelijkbaar. De lage hoeveelheid omwentelingen per minuut helpen ook om statische opbouw te voorkomen, maar hij is hier niet zo effectief in als de Bodum Bistro. Hij is iets duurder en ziet er meer ‘gewoon’ uit.

 

Baratza Encore

Baratza EncoreVervolgens is er de Encore van Baratza, wat een gerenommeerde naam in de koffie industrie is. Met een uitstraling vergelijkbaar met de Capresso Infinity zal deze koffiemolen geen prijs in een schoonheidswedstrijd winnen. Hij is duurder dan de Infinity, maar heeft meer dan twee keer zoveel instellingen en zelfs een nog lagere hoeveelheid omwentelingen per minuut. Bij alle 40 instellingen van de Encore kan je een nauwkeurige en consistente maling verwachten. De kwaliteit van de maling is vergelijkbaar met de Bodum Bistro, maar je kan je maling meer afstemmen op je persoonlijke smaak.

 

Hario Skerton

Hario Skerton

Tot slot is de Hario Skerton misschien een vreemde alternatief om toe te voegen, aangezien het een handmatige en niet een elektrische koffiemolen is. Maar juist daarom is hij vele malen goedkoper dan de anderen. Hij maakt gebruik van keramische maalschijven, welke van nature antistatisch zijn en daarnaast ook veel meer hittebestendig dan stalen maalschijven. Dit is een van de beste handmatige koffiemolens op de markt en is net zo nauwkeurig als vele kwalitatieve elektrische modellen en biedt net zoveel instellingen als de Infinity. Het grootste minpunt is uiteraard dat je voor je koffie moet werken, maar hij is geweldig als je op zoek bent naar een manier om je biceps te laten zien.

 


 

Conclusie van deze Bodum Bistro reviewbodum bistro review koffiemolen

Voor de duurzaamheid van je koffiemolen is schoonheid erg belangrijk. De Bistro is een machine die dit probleem bij de bron aanpakt en vertrouwt niet op valse hoop door reinigingstips aan de handleiding toe te voegen.

De antistatische materialen die gebruikt worden bij de Bistro voorkomen dat afval ophoopt en de vermalen koffie stroomt onophoudend in het compartiment onderaan de machine, zodat je minder tijd hoeft te spenderen aan onderhoud en de levensduur van de koffiemolen verlengd wordt. De antistatische materialen zullen er ook voor zorgen dat je koffie nergens naartoe gaat dan je koffiemachine.

We hopen dat deze Bodum Bistro review je geholpen heeft om een weloverwogen keuze te maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

7 Totale Score
Gebruiksvriendelijke koffiemolen

De antistatische eigenschappen van deze koffiemolen, maakt dat hij zeer gebruiksvriendelijk is en daardoor uitermate geschikt voor beginners. Daarnaast is het een aantrekkelijk uitziende koffiemolen die door de kleurvariaties in elke keuken past.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo