Doeltreffend koffievlekken verwijderen met deze 10 tips

Een van de meest vervelende dingen die kan gebeuren is wanneer je je favoriete koffiedrankje morst en deze vervolgens een zichtbare vlek op je shirt achterlaat. Je denkt dat je de dag goed begint met je dagelijkse dosis cafeïne, maar het gaat allemaal fout wanneer dit onaangename probleem plaatsvindt. Je kan een ander shirt aantrekken als je haast hebt en proberen om de vlekken later te verwijderen. Als je echter al op weg bent naar school of in een conferentiezaal bent om je baas te ontmoeten, dan moet je een aantal handige dingen weten om de rommel direct op te ruimen. Het goede nieuws is dat door jaren ervaring mensen geleerd hebben hoe ze koffievlekken verwijderen moeten, door verschillende methodes en makkelijk verkrijgbare ingrediënten te gebruiken. Om deze methodes te leren is iets dat ontdekt moet worden door koffieliefhebbers die onnodige vlekken willen verwijderen.

Onthoud echter dat zoals bij alle vlekken de kans om ze te verwijderen hoger is wanneer je er zo snel mogelijk iets aan probeert te doen.

 

Hoe ga je nu koffievlekken verwijderen?

1. Zout doet wonderen

Als je in een restaurant of lunch vergadering of op elke plek waar je maar aan tafelzout kan komen bent, sprenkel het dan in grote hoeveelheden over de koffievlek, zodat het in het textiel trekt. Laat het een minuut of twee inwerken en gebruik dan een papieren doekje of zakdoek om het af te vegen. Dit zal de zichtbaarheid van de vlek verminderen. Daarnaast wordt ook voorkomen dat de vlek zich uitbreid over je waardevolle shirt.

 

2. Witte azijn is een stinkend maar effectief schoonmaakmiddel

Pas op voor de geur, maar dit schoonmaakmiddel is een effectieve toevoeging aan je wasbeurt om vlekken te verwijderen. Dep met een handdoek of zakdoek die je vochtig hebt gemaakt met witte azijn op de vlekken. Laat de kleren voor grotere vlekken een nacht weken in een oplossing met 3 delen witte azijn en 1 deel water voordat je deze wast.

 

3. Sodawater

Als je geen witte azijn hebt, dan is sodawater ook extreem effectief voor het verwijderen van vlekken. Giet het sodawater op de koffievlekken en wrijf constant totdat de vlek weg is.

 

4. Baking soda (bakpoeder) is een allround schoonmaakmiddel

Als je thuis of op een plek bent waar baking soda is, dan zijn je problemen voorbij. Die vlek zal niet blijven zitten. Maak je shirt nat met een koude, vochtige handdoek of zakdoek. Sprenkel vervolgens baking soda over de hele vlek of vlekken. Laat het trekken en wrijf het schoon met een droge doek. Alhoewel het de vlek niet volledig uit je shirt zal halen, wordt deze wel verzacht, waardoor het makkelijker is om deze thuis uit te wassen.

 

5. Babypoeder is blijkbaar toch ook voor volwassenen

Doe simpelweg wat babypoeder op de koffievlek en laat het een paar minuten inwerken. Daarna kan je de poeder en vlek er afvegen met een zachte borstel, handdoek of papieren doekje.

 

6. Vlekkenverwijderaar-stift zijn gemaakt voor vlekken

Voor personen die vaak knoeien is een vlekkenverwijderaar-stift in je auto, huis, kantoor of handtas hebben een van de slimste manieren om ongewenste vlekken op je mooie kleren te voorkomen, vooral op dagen wanneer je er perfect uit moet zien. Door simpelweg de instructies op te volgen die meegeleverd worden met de pen, kan je meestal de vlekken met minder problemen verwijderen.

 

7. Babydoekjes

Je kan makkelijk babydoekjes gebruiken om de koffievlekken op je kleren er af te vegen. Het absorbeert de vloeistof op de vlek. Dit kan het beste gedaan worden als de koffievlek vers en nog steeds vochtig is.

Hoe Koffievlekken Verwijderen

 

8. Eigeel

Dit is een verrassing, maar verscheidene personen beweren dat eigeel koffievlekken kan verwijderen. Begin met het kloppen van het eigeel. Wrijf het vervolgens op de vlek met badstof of een spons gedurende een minuut. Spoel het af met water en de vlek zou moeten verdwijnen.

 

9. Laat koud water op de shirt stromen aan de andere kant van de vlek

Water aan de tegenovergestelde kant van de vlek laten stromen zal helpen om de koffievlekken uit je shirt te duwen, in plaats van ze er verder in te drukken.

 

10. Alcohol wrijven

Giet wat ontsmettingsalcohol op de vlekken en wrijf het er met een vochtige doek in.

Tags:

2 Opmerkingen
  1. wat een handige tips. Bedankt!

  2. Heeft er nog iemand een tip over ingedroogde koffievlekken?

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo