Je eerste koffiebrander kopen? Gebruik deze tips

Vele jaren geleden ben ik zelf begonnen met koffie branden. Sindsdien heb ik verschillende koffiebranders en methodes gebruikt. Ik zal eerlijk toegeven dat ik niet constant op de hoogte ben gebleven van de nieuwe apparaten die uitgekomen zijn. Ik heb echter wel geleerd wat de belangrijkste factoren zijn wanneer je je eerste koffiebrander kopen wilt. In dit artikel zal ik ze allemaal toelichten, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

 

Binnen, buiten of ergens daartussen?

Eerste koffiebrander kopen tipsDe belangrijkste factor bij de keuze voor een brander is het beantwoorden van de vraag: Waar wil je je koffie branden?

Sommige koffiebranders werken binnen. Veel of de meeste kunnen beter opgezet worden in een garage, patio of veranda. De reden hiervoor is dat gebrande koffie rook produceert. Meer rook dan wanneer je eten kookt. Koffie laat ook een dunne papierachtige laag vrij tijdens het branden, wat je alleen maar meer schoonmaakwerk geeft.

Hoe donkerder je je koffie brandt of hoe meer je brandt. hoe meer ik je aanbeveel om niet binnen te branden. Uitzondering hierop zijn keukens met een erg goede ventilatie. De meeste koffiebranders voor thuis hebben ook een soort van filters om de ‘schil’ op te vangen. Ze maken het rook ook op verschillende manieren schoner. Een popcornmachine werkt niet.

Het nadeel van buiten branden, is dat wanneer je in een koude omgeving woont, je manier zal moeten bedenken om je brander warm genoeg te houden zonder brandgevaar te creëren.

LEES OOK: Hoe zelf je koffie branden?

 

Hoeveelheid geluid

Koffiebranders kunnen redelijk stil of extreem luidruchtig zijn. Lawaai kan een probleem zijn voor je eerste brander, omdat je leert luisteren naar de eerste en tweede scheur. Hoe stiller de brander, hoe makkelijker het zal zijn om het scheuren te horen. Over het algemeen zijn trommelbranders stiller dan luchtbranders. Ze kosten meestal ook meer, maar gaan ook langer mee.

 

Prijs

Huishoudelijke koffiebranders kunnen zo goedkoop zijn als een ovenplaat of zoveel als je maar wilt uitgeven. Het branden van koffie is een intensief proces. Verwacht niet dat je brander zo lang mee gaat als je koffiepot. Bijna de helft van de branders die ik heb gehad zijn kort voor of na het verstrijken van de garantie overleden. Als de machine die je koopt 2 jaar garantie heeft, verwacht dan een gebruiksduur van 2 jaar of net iets meer. Begin met het sparen voor je volgende machine zodra je de eerste uit de doos haalt.

 

Hoeveel kan in een keer gebrand worden?

De maximale hoeveelheid die een koffiebrander in een keer kan branden verschilt per model. Sommige modellen branden te weinig voor sommige huishoudens. Alhoewel er niks verkeerd is aan klein beginnen, wil je ook niet een hoop geld uitgeven aan iets kleins dat je zeker weten zal ontgroeien.

 

Conclusie

Zodra je deze vier vragen beantwoord hebt kan je voor jezelf een lijst maken met de beste koffiebranders die aan je wensen en behoeften voldoen. Ik hoop dat dit heeft geholpen. Weten hoeveel geld je wilt uitgeven, hoe gevoelig je bent voor geluid, hoeveel koffie je huishouden consumeert en of je toegang hebt tot een veranda of patio met een stopcontact zal je helpen om je eerste koffiebrander uit te kiezen.

LEES OOK: Hoe kies je de beste koffiebrander?

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo