Koffie met boter trend? Waarom iedereen het opeens doet?

Er is een nieuwe trend gaande die de manier waarop je je koffie drinkt voor altijd zou kunnen veranderen. In plaats van de gebruikelijke room en suiker doen mensen nu boter in hun koffie, en het is geweldig.

Voor de meeste mensen is koffie met boter een idioot – als niet gevaarlijk – idee, maar niet alle boters zijn slecht voor je. In dit geval is er maar één soort boter die je in je koffie zou moeten stoppen: grasboter. Kerrygold ongezouten is waarschijnlijk degene die je het meest in winkels aan zult treffen.

 

Maar waarom grasboter?

De meeste koeien worden gevoerd met graan of soja. Het is goedkoop en vult, maar koeien eten het normaal gesproken niet – ze kunnen het niet eens goed verteren – en hun melk bevat vetten die je niet in je lichaam wilt hebben. Koeien die gras hebben gegeten produceren daarentegen melk en vlees van de hoogste kwaliteit, en de boter die van deze melk gemaakt wordt is net zo goed. Hier zijn vijf redenen om vanaf nu deze boter in je koffie te doen (en het in het algemeen te gebruiken):

  1. Alleen grasboter heeft de juiste vetten die cholesterol reguleren in plaats van het vermeerderen. Grasboter heeft de beste verhouding van omega-6 en omega3 vetzuren (wat lichaamsvet vermindert) en een goede bron is van vitamine K, Beide verminderen volgens onderzoek het risico op hartziekten.
  2. Het levert gezonde vetten voor je brein en lichaam om celwanden (membranen) en hormonen te creëren. Het korte vetzuur butyraat, waarvan ooit werd gedacht dat het slecht voor je was, wordt in verband gebracht met het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten, hogere energieduur en is ook ontstekingsremmend, waarmee hartziekten verder worden voorkomen
  3. Het drinken van boter in de ochtend zet je lichaam in de routine om de hele dag vet te verbranden, wat helpt om in het algemeen slanker te worden. Geconjugeerd linolzuur (CLA), dat in grasboter wordt gevonden, vermindert de massa van lichaamsvet vooral bij mensen met overgewicht.
  4. “Bulletproof” koffie geeft je niet alleen energie, maar verbetert ook de cognitieve functies, wat je letterlijk kunt voelen voor een uur of zes – en wat daarna niet voelbaar inzakt. Gecombineerd met meer gezonde vetten uit kokosolie zal deze drank je helpen om ketonen te produceren, die worden gemaakt wanneer je lichaam energie haalt uit vet in plaats van uit koolhydraten.
  5. Twee eetlepels boter in je koffie is alles dat je nodig hebt om je ontbijt als geheel te vervangen, wat dit een snel alternatief maakt voor mensen die druk bezig zijn. Door je lichaam essentiële vetten en calorieën te geven, presteer je beter dan met een bron van koolhydraten zoals havermout.

koffie met boterWanneer je koffie met boter mengt, krijg je een heerlijk romige drank waarvan je de energie letterlijk kunt voelen. Maar waarom daar stoppen? Als je de beste boter in je koffie stopt, kun je maar beter van alles het beste nemen. Volgens bio-hacker en ondernemer Dave Asprey, die deze populaire mix bedacht, kan de kwaliteit van je koffiebonen een merkbaar verschil maken en kan de toevoeging van MCT-olie je brein een enorme boost geven in de ochtend. Wanneer je koffie dat niet meer voor je doet, is dit een recept dat je moet proberen.

LEES OOK: 5 rare dingen die mensen in hun koffie doen

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo