5 rare dingen die mensen in hun koffie doen

Op zoek naar manieren om je koffie in de ochtend wat interessanter te maken? Je bent niet de enige. Mensen voegen al jaren bizarre ingrediënten aan hun drankjes toe. In dit artikel zullen we de raarste koffie mengsels met je doornemen die je mogelijk ook wel eens zou willen proberen.

 

Boter

Alhoewel de gedachte van boter in je koffie dompelen mogelijk raar is voor sommige personen, is het een relatief populaire gewoonte. Dit ontstond allemaal toen Dave Asprey met zijn Bulletproof koffie aan kwam zetten.

Bulletproof koffie ontstond toen Asprey een heerlijk kopje jak boter thee aangeboden kreeg toen hij aan het wandelen was in Tibet. Spoel door naar vandaag en zijn koffie met boter infusie is zowel in winkels als online beschikbaar. Maar waarom boter? Er wordt al lange tijd gedacht dat kwalitatieve gras gevoede boter je lichaam en geest versterkt en Asprey neemt die claim nog iets verder. Hij beweerd dat door de boter te mengen met zogenaamde ‘upgraded koffie’ (koffiebonen die schijnbaar minder mycotoxinen bevatten) dit extra gezondheidsvoordelen biedt en ook gewichtsverlies bevordert.

Sommige personen gebruiken nu boter koffie als een vervanging voor hun ontbijt (de vet in de boter zou je urenlang een vol gevoel moeten geven, terwijl de koffie je mentale helderheid moet verbeteren). Het werd zelfs populair bij atleten en sport professionals.

Ondanks de populariteit vinden een hoop experts dat de claims van Asprey op z’n best dubieus zijn. Vooral de mythe van de zogenaamde upgraded koffie is al verscheidene keren ontkracht. En we vragen ons af, is het niet gewoon lekkerder om je koffie te drinken met een heerlijk sneetje volkoren brood met boter?

 

Eiwit

De traditie van het mengen van gemalen koffie met eiwitten is ontstaan in Scandinavië, waar het Lutheran Church koffie genoemd wordt. Dit komt niet omdat er iets religieus is aan eiwitten, maar simpelweg omdat je in een keer grote hoeveelheden kan maken, perfect voor een grote groep op zondag.

Dus waarom eiwit toevoegen? Nou, schijnbaar maakt het de koffie reiner door een sterkere scheiding tussen de gemalen koffie en water. Voilà, een meer ‘zuivere’ koffie met een mooie geelachtige kleur, een dosis vetvrije eiwitten en een erg unieke smaak.

Koffie met ei

 

Zout

Als je ooit het slachtoffer bent geweest van de klassieke grap van het vervangen van suiker door zout, dan heb je mogelijk een slechte herinnering aan zoutige drankjes of voedsel. Je wilt vast niet die herinnering opnieuw ervaren, maar de waarheid is dat een snuifje zout de smaak van je koffie kan verbeteren door de bitterheid te balanceren. Voorstanders van zout in koffie zullen aangeven dat het vooral goed werkt bij ijs lattes, waar een beetje zout de zoetheid naar boven brengt.

Veel personen zeggen dat het een traditie is die ontstond bij de marine van de VS, waar de koffie erg slecht is. Tom Clancy vermeldt het zelfs in zijn romans. De zout maakte schijnbaar de erg sterke koffie van de marine meer draagbaar om te drinken en herstelde ook de elektrolyten bij de matrozen, aangezien ze erg veel zweette tijdens hun werkzaamheden. Andere personen wijzen mogelijk naar de lange traditie van het drinken van zoute koffie in Ethiopië.

Waar het ook vandaan komt, de smaak is zeker interessant.

 

Haver

Probeer dit op je eigen risico. Deze variant wordt alleen maar lekker gevonden door een specifiek soort persoon. We hebben wel van mensen gehoord die hun pap met een koffiesmaak mengen en alhoewel wij er geen fan van zijn, begrijpen we het wel. Echter rauwe haver in je kopje koffie strooien is totaal nieuw voor ons.

Het idee is dat de hitte van de koffie de haver kookt, waardoor het een ontbijt en koffie in een wordt. Als je dapper genoeg bent om het te proberen, dan kan je zelfs proberen om wat kaneel of suiker toe te voegen. Het is een populaire methode onder wandelaars, backpackers en iedereen die zo min mogelijk afwas wil doen. Maar is de afwas doen nu echt zo erg?

 

Kokosolie

Kokosnoot is niet zo raar om in je koffie te doen voor een unieke smaak. Kokosnoot is zelfs een populaire latte siroop in cafés wereldwijd. Maar olie? Wordt kokosolie niet gebruikt in conditioner en scrubs? Misschien in curry?

Maar afgezien dat het een veel voorkomend ingrediënt is in zowel schoonheidsproducten en Oosterse gerechten, kan kokosolie je koffie lekkerder maken met een betere smaak en verscheidene gezondheidsvoordelen. Dat is in ieder geval wat de voorstanders zeggen. Als je minder calorieën in wilt nemen of regelmatig op de weegschaal staan, dan raden ze een lepel kokosolie aan in je koffie om je metabolisme te versnellen, je immuunsysteem een boost te geven en je een meer energiek gevoel te geven. Volgens ons heeft kokosolie echter wel 90% verzadigde vetten…

Kopje koffie

Nou dat waren ze. Vijf koffie toevoegingen die perfect zijn voor personen die op zoek zijn naar wat meer avontuur in hun kopje. Heb je ervaring met deze bovenstaande ingrediënten of voeg jij iets anders vreemds aan je koffie toe? Laat het ons hieronder weten!

1 Reactie
  1. Ik doe vaak een beetje zwarte peper in mijn koffie. Hmmm kan daar erg vsv genieten

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo