Maak thuis de beste koffie ter wereld met een Espresso Machine

Denk je eens in om wakker te worden met een vers, professioneel kopje koffie, zonder daarvoor uit huis te gaan. Dit is wat een eigen espresso machine je kan bieden, maar het is belangrijk dat je zeker weet dat je de juiste koopt en weet hoe je er mee om moet gaan.

Goede apparatuur nodig

Espresso is een stroperige, van oorsprong Italiaanse, koffie specialiteit. Cafe eigenaren zullen je vertellen dat het maken van een espresso die je laat watertanden, net zo is als het tappen van het perfecte biertje. Je hebt er geduld en oefening voor nodig, en het ziet er makkelijker uit dan het is. Goede apparatuur kan je helpen bij het makkelijker zetten van een espresso.

Bekijk hier onze beste espressomachine TOP 10 >>>

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten espressomachines die allemaal anders werken.

  • Als je authenticiteit belangrijk vindt, en je hebt sterke armen, dan is een piston espressomachine wellicht wat voor jou. Het ontwerp voor dit volledig handmatig bestuurde espresso apparaat dateert uit 1938. Tegenwoordig worden ze voornamelijk verkocht voor decoratie.
  • Er zijn verschillende soorten half-automatische espresso machines. In alle gevallen wordt het water aangevoerd door een pomp, maar het malen, voorbereiden en toevoegen van de koffie moet handmatig gebeuren. Ze kunnen moeilijk te vinden zijn, omdat automatische of super-automatische machines steeds populairder worden.
  • Automatische espresso appraten lijken erg op de half-automatische uitvoeringen, maar de temperatuur en hoeveelheid water wordt dan ook automatisch gecontroleerd.
  • Super-automatische espresso apparaten zijn alleen voor de top van de markt bedoeld. Je hoeft er eigenlijk alleen koffiebonen in te doen. Sommigen kunnen ook melk opschuimen, of filter koffie zetten. Echter vinden sommige koffie liefhebbers dat de super-automatische machines maar espresso van een lage kwaliteit zetten.

De prijs voor een espresso machine ligt tussen de 50 tot meer dan 2000 euro. De duurste zijn pomp-gestuurd, en worden over het algemeen alleen in de horeca gebruikt. Als deze wilt aanschaffen, is het zeer belangrijk om een betrouwbare leverancier te vinden. Dankzij het internet zijn espresso apparaten voor thuisgebruik steeds makkelijker te verkrijgen, zelfs van niet-gespecialiseerde websites.

De grootste vooruitgang die het Internet op dit gebied heeft gebracht is de toename in klanten waarderingen van espresso machines. Het helpt je om je keuze te maken gebaseerd op ervaringen van anderen, in plaats van een verkooppraatje van een verkoper.

Bonen kwaliteit

Zodra je een espressomachine hebt aangeschaft, moet je de beste kwaliteit bonen erbij komen. Als je geen goede bonen koopt dan kan je ook niet de espresso machine de schuld geven! Vaak kunnen leveranciers van espresso apparaten ook de koffiebonen leveren, ook merken die je niet in de supermarkt kunt verkrijgen.

Een espresso machine is een ideale investering of een geschenk voor iemand die idolaat van koffie is. Je moet er wel tijd en moeite voor over hebben om een perfecte kop espresso te zetten. Doe je dit, en kies je het espresso apparaat met zorg uit, dan ben je op weg naar een heerlijk koffie avontuur!

 

Bekijk hier onze beste espressomachine TOP 10 >>>

1 Reactie

Laat een reactie achter