Goede koffie voor deze prijs, hoewel de crema te schuimig is
- Goede prijs/kwaliteit
- Makkelijk in gebruik en relatief eenvoudig in onderhoud
- Heerlijke espresso/cappuccino
- Waterreservoir is handig uitneembaar
- Ook geschikt voor het gebruik met ESE-servingpads
- De machine is erg licht, als je de piston aan wilt drukken moet je hem vasthouden
- Metaal-ogend gedeelte bestaat wel uit kunststof, maar voor deze prijs acceptabel
- Bij veelvuldig gebruik moet je het waterreservoir vaker bijvullen
Vergelijk goed de prijzen bij |
Philips Saeco Poemia review
De Philips Saeco Poemia is een van de instapmodellen espressomachines van fabrikant Philips. Hij is ontworpen om er vrolijk uit te zien, met de keuze uit rood, zwart of zilveren modellen. Alle onderdelen zijn van een goede kwaliteit plastic, dus het apparaat ziet er niet goedkoop uit. Als je een mooier ontwerp en betere kwaliteit zoekt, kun je gaan voor de
Als je een mooier ontwerp en betere kwaliteit zoekt, kun je gaan voor de Gaggia Gran Prestige. Dit is hetzelfde apparaat (Seaco is eigenaar van Gaggia), maar met een metalen afwerking.
Ondanks dat de Philips Saeco Poemia redelijk goedkoop is, zijn we te spreken over het design en hoe alles netjes opgeborgen kan worden.
Neem de bovenklep af en je hebt toegang tot de water container van 1 liter. Deze kun je ter plekke vullen of met de handgreep uitnemen om te vullen. Hiernaast vind je een filterhouder, zodat je de gemalen koffie of ESE espresso pads filter opzij kunt zetten, afhankelijk van welke je op dat moment gebruikt. Er is ook plaats voor de maatbeker. Dit alles betekent dat het geheel netjes blijft, met de filterhouder als enige aanwezige onderdeel.
Alles is netjes opgeruimd in de Philips Saeco Poemia, er is geen rommel!
Het gebruik van de machine is gemakkelijk.
Het enige wat je hoeft te doen is hem aan zetten met de schakelaar aan de achterkant en de machine warmt op tot de juiste temperatuur. Er gaat een lampje branden wanneer hij klaar is. Terwijl de machine bezig is, kun je kopjes op de houder aan de voorkant zetten om ze voor te verwarmen.
We hebben onze espresso shots gemaakt met gemalen koffie (bekijk onze pagina Beste Koffiemolen Kopen als je nog een koffiemolen zoekt) die we in de in de filterhouder hebben gegoten. De gebruiksaanwijzing geeft niet aan of de koffie moet worden aangestampt, maar het is een goed idee om de platte achterkant van de maatlepel te gebruiken om het af te vlakken in het filter – bij ons gaf dit een beter resultaat.
Vervolgens moet je de filterhouder in de juiste positie klikken. Het ontwerp is hier wat vreemd, want de filterhouder is gemonteerd op een lichte veer. Als je het handvat los laat, beweegt hij iets naar links. Dit maakt het moeilijker om de tuiten in de juiste positie te zetten als je twee kopjes tegelijk wilt vullen.
Er is slechts 75 millimeter ruimte onder de filterhouder, waardoor onze test mok er niet onder paste. Het kan zijn dat je wat kleinere mokken of espresso kopjes moet aanschaffen, en het daarna overgieten in een grotere kop voor grotere drankjes zoals een Amerciano.
Met alles op zijn plaats hoef je alleen nog de knop aan de voorkant naar links te draaien en de pomp slaat aan. De filterhouder bevat een filter onder druk, wat ontworpen is om een extra romige cremalaag te produceren – en onze kopjes waren inderdaad afgetopt met een extra dikke .
De onder druk staande filterhouder geeft een extra dikke cremalaag, maar deze is wat schuimig.
Op het eerste gezicht ziet de cremalaag er goed uit, maar na meer onderzoek zijn er een paar minpunten. Ten eerste is de kleur niet helemaal goed en is het schuim niet zo donker als we zouden willen. Ten tweede is het erg schuimig en heeft het niet het zachte en olieachtige wat we verwachten van een espresso.
De smaak van de koffie was goed, maar niet precies wat we hadden verwacht. Het was erg vlak en miste een vleugje bitterheid. We kunnen ons voorstellen dat heel wat mensen de voorkeur geven aan deze smaak, maar het is niet echt wat wij wilden. De temperatuur van de laatste espresso was 55 graden, wat betekent dat het gelijk drinkbaar is, maar wel tegen koud aan.
Hierna hebben we een latte gemaakt door de knop naar de stoom positie te draaien. Hierdoor wordt de Poemia verder opgewarmd. Er gaat een lampje branden als hij klaar is, en dan kun je het stoompijpje gebroken om de melk op te schuimen.
Met de stoom-modus en het lange stoompijpje van de Philips Saeco Poemia maak je een stevig schuim
Het is een goed formaat stoompijpje, en de controle over de stoom betekent dat we er snel in slaagden onze melk te verwarmen, met een geweldige combinatie van melk en schuim. Het schuim was stevig en smaakte erg goed.
Naast het opschuimen van melk met het stoompijpje, kun je ook de warm water pomp aan zetten en het kraantje gebruiken om heet water te tappen. De Poemia voert niet automatisch het hete water af wanneer je omschakelt van stoom naar heet water, dus je moet dit handmatig doen voor je een nieuwe espresso maakt om verbrande koffie te voorkomen.
De koffiemachine is geschikt voor het zetten van 1 of 2 kopjes espresso en is voorzien van een zwenkbaar stoom- en heet- waterpijpje.
Hoewel de koffie die de Philips Saeco Poemia produceert een beetje te glad is, is dit een goed resultaat voor deze prijs, en met een uitstekende stoomfunctie.
Je moet bijna het dubbele uitgeven aan de De’Longhi Scultura om een veel beter resultaat te krijgen.
Als je meer geeft om het uiterlijk kun je de met metaal afgewerkte Gaggia Gran Prestuge kiezen.
Dit is in wezen dezelfde machine voor zo’n € 50,- meer.
Als je geld wilt besparen is de Poemia de betere keus
Wij hopen dat je onze Philips Saeco Poemia review nuttig vond. Meer handige reviews vind je hier bij onze koffiezetapparaten reviews.
Vergelijk goed de prijzen bij |
Lees ook: |
ik zou graag weten wat de philips saeco poemia kost
Waardeloos apparaat. Heb er twee geprobeerd en geen van de twee komt koffie uit. Alleen het waterpijpje doet het. Wanneer ik hem aanzet, komt er vanzelf water uit het pijpje. Dan kan ik aan elke knop gaan draaien maar blijft water uit het pijpje komen. Alleen de aan/uit knop werkt dan nog.