Saeco Xelsis SM7685 review

Echt perfecte koffie zetten, thuis in je eigen keuken, is de droom van elke coffeelover. Met deze Saeco Xelsis koffiemachine wordt het mogelijk om de perfecte koffie thuis in je eigen keuken te bereiden. En daar is dan maar één druk op de knop voor nodig. Slimme technologieën halen het allerbeste uit de koffiebonen. Het is een echt luxe apparaat, dat aan de hoogste standaarden voldoet. Neem de controle en bepaal volledig zelf hoe jij je koffie wilt drinken. Van milde macchiato tot pittige ristretto, het kan allemaal met deze geavanceerde & veelzijdige volautomatische espressomachine. Ook is het mogelijk om precies aan te geven hoe heet de koffie geserveerd moet worden. Beleef perfect melkschuim, precies in de hoeveelheid die jij het lekkerst vindt. Het apparaat zet twee koppen koffie tegelijkertijd, heel handig als je samen even wilt genieten. Door het latteduo-systeem kan dit zelfs ook met melkvarianten. Zo maak je in een handomdraai twee heerlijke cappucino’s of latte macchiato’s. Heb jij je perfecte koffie ontdekt? Sla de instellingen dan op in de uitgebreide gebruikersprofielen, wat je ook kunt aanmaken voor 7 ander personen. Wat dit apparaat verder nog allemaal kan lees je in deze Saeco Xelsis SM7685 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Saeco Xelsis SM7685 review

Voordelen:
 • 15 soorten koffie, sterkte en maalgraad eenvoudig instelbaar
 • Uniek melkopschuimsysteem, je kiest zelfs de dikte van de schuimlaag
 • Met één druk op de knop zet je twee perfecte koppen koffie tegelijkertijd.
 • Je zet duizenden kopjes koffie zonder dat je de machine hoeft te ontkalken, heel handig.
 • De machine onderhouden is relatief eenvoudig door het automatische reinigingssysteem.
 • Je kan warm water tappen om bvb thee te maken
 • Er zijn 8 profielen beschikbaar waarin je voor jezelf en andere personen alle voorkeuren kunt opslaan.
Nadelen:
 • De het melkreservoir staat los van de machine waardoor het geheel wat meer plaats inneemt.
 • Het apparaat is iets duurder dan zijn concurrenten, maar maakt dit gelukkig helemaal goed.

Een echt luxe apparaat, dat aan de hoogste standaarden voldoet

 

Design en presentatie

review Saeco Xelsis SM7685Dit barista apparaat is een prachtige espressomachine die niet misstaat in elke moderne of klassieke keuken. De metalen voorkant geeft de Saeco Xelsis SM7685 een heel strak uiterlijk. Het interactieve display is prachtig weergegeven en intuïtief in gebruik. Aan de bovenkant van de machine is het reservoir voor de koffiebonen doorzichtig, waardoor je direct zin krijgt in een kop koffie. Het apparaat is compact met een afmeting van 28,3 cm x 39.3 cm x 48,9 cm. Los van de praktische en lekkere kant, is dit apparaat dus ook nog eens heel mooi. Het oog wil ook wat!

 

Het aanraakscherm

touchscreen Saeco Xelsis SM7685De Saeco Xelsis SM 7685 is voorzien van een LCD-scherm met een touch functie om de verschillende soorten koffie te kiezen en om de andere functies van het apparaat te bedienen. Door de unieke Coffee Equalizer werkt het systeem intuïtief en eenvoudig en is het voor iedereen mogelijk om zelf te kiezen voor de beste koffie. Dus ook als je niet heel handig bent met technische snufjes kun je goed overweg met dit apparaat. Naast het instellen van de perfecte koffie kun je via het scherm het apparaat ook in een handomdraai reinigen.

 

Perfecte koffie in vele varianten

Ben je dol op lekker veel variatie in je dagelijkse kopje koffie, dan wil je vast heel snel een Saeco Xelsis SM7685 kopen. Met dit koffieapparaat is het mogelijk om 15 verschillende soorten koffie te zetten, allemaal ook nog aangepast aan je eigen wensen. De uiteindelijk varianten zijn dus bijna eindeloos en afwisseling is gegarandeerd. Kies uit de volgende 15 varianten:

 • Cappuccino
 • Koffie
 • Espresso
 • Koffie verkeerd
 • Caffe latte
 • Espresso lungo
 • Americano
 • Latte macchiato
 • Espresso macchiato
 • Ristretto
 • Espresso doppio
 • Flat white
 • Café cortado
 • Warme melk
 • Opgeschuimde melk

Daarnaast is het mogelijk om heet water te tappen uit het apparaat, mocht je na al deze koffie toch af en toe zin hebben in een kopje thee.

 

Onderhoud

Saeco Xelsis SM7685 espressomachineDe Seaco Xelsis SM7685 is voorzien van een AquaClean filter waardoor je veel minder hoeft te ontkalken. Daarnaast heeft de machine een uitgebreid automatisch reinigingssysteem wat in het menu geselecteerd kan worden. Vaak zijn deze apparaten wel zelfreinigend maar moet je na het maken van een melkspecialiteit toch nog het melksysteem schoonmaken. Dit is gelukkig niet nodig met de Seaco Xelsis SM7685 want na elke dosering melk wordt het melksysteem direct automatisch gereinigd. De 100 procent keramische maalmolens hebben geen enkel onderhoud nodig. Neem af en toe het apparaat af met een vochtige doek en hij is door het onderhoudsvriendelijke RVS direct weer schoon. Het frontje waar de kopjes op staan is verwijderbaar, dus dit kun je gemakkelijk afspoelen onder de kraan. Behalve de koffiebonen, het water en de melk bijvullen hoef je dus eigenlijk helemaal niks te doen!

 

Technische aspecten

Saeco Xelsis SM7685Met 1850 watt aan vermogen is de Xeaco Xelsis SM7685 even krachtig als een dubbele ristretto. De druk waarmee het water door de koffie wordt geperst, is een belangrijke bepaler voor de smaak van de koffie. De pompdruk van deze machine is wel 15 bar waardoor er een optimale smaak wordt verkregen. Het apparaat is geschikt voor zowel koffiebonen als reeds gemalen koffie, wat hem extra veelzijdig maakt. De inhoud van het waterreservoir is 1,7 liter en er kan zo’n 450 gram hele koffiebonen in het reservoir bewaard worden. Daarnaast is het melkreservoir goed voor 0,6 liter melk. De keramische maalmolens zijn in te stellen op 12 verschillende maalstanden. Voor het onderhoud is de Saeco Xelsis SM7685 voorzien van een ontkalkingssyteem, reinigingssysteem en automatische spoelcyclus voor het melk systeem. De AquaClean filter is een gepatenteerd filter welke het water zuivert. Je kunt hierdoor tot 5000 kopjes koffie zetten zonder te ontkalken. Het scherm is een LCD-scherm met touchscreen functie, voor een eenvoudige bediening.

 

Conclusie Saeco Xelsis SM7685 review

De Saeco Xelsis SM7685 een super geavanceerde & veelzijdig luxe apparaat. Hoewel hij in een hogere prijsklasse valt, is de prijs-kwaliteitverhouding zeer gunstig. De geavanceerde functies geven het apparaat een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Het LCD-scherm is aangenaam eenvoudig te bedienen en geeft een moderne twist aan de authentieke kop koffie. De verschillende soorten koffiespecialiteiten zijn los van elkaar allemaal de moeite waard om uitgebreid te testen. Hoewel dit apparaat misschien wat meer plaats inneemt op het aanrecht, is het een hele mooie eyecatcher. Wij willen dus eigenlijk zelf meteen een Saeco Xelsis SM7685 kopen en met een romige cappuccino onze nieuwe aanwinst bewonderen. Het apparaat is onderhoudsvriendelijk, makkelijk in gebruik en het heeft een modern design.

 

De Saeco Xelsis XM7685 is eenvoudig verkrijgbaar in het overgrote deel van de vakhandels en in een aantal speciaalzaken. Maar natuurlijk is deze ook makkelijk online te bestellen. Gebruik daarvoor de onderstaande link.

Vergelijk prijzen nu bij:

Advertisement

9.5 Totale Score
Een echt luxe apparaat, dat aan de hoogste standaarden voldoet

Slimme technologieën halen het allerbeste uit de koffiebonen. Het is een echt luxeapparaat, dat aan de hoogste standaarden voldoet. Neem de controle en bepaal volledig zelf hoe jij je koffie wilt drinken. Van milde macchiato tot pittige ristretto, het kan allemaal met deze geavanceerde & veelzijdige volautomatische espressomachine

2 Opmerkingen
 1. Prachtig apparaat maar de koffie is niet heet,terwijl hij op de hoogste stand staat.

 2. Het is een erg mooi apparaat; mooi design en prima koffie! Echter dat lekbakje…dat is een apparaat van deze prijs echt onwaardig! Er is b.v. geen sensor (enkel een lullig vlottertje) die aangeeft dat het te ondiepe (dus veel te snel volle) lekbakje geleegd dient te worden waardoor ons kookeiland al verschillende keren blank stond. Ook iedere ochtend standaard het bakje legen heeft dit niet kunnen voorkomen. Manco in het ontwerp dus, maar de koffie maakt veel goed.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo