Voor je het beste espressomachine voor thuis koopt, lees dit!

Ren niet meteen naar een lokaal koffiehuis of café op de hoek voor een lekkere espresso, maar denk er eens aan deze zelf thuis te maken. Word je al bang bij de gedachte een keuken barista te worden, nergens voor nodig! Er is een ruime keuze aan espresso machines voor thuis gebruik, van de simpele  tot de professionele uitvoeringen. Voordat je echter een paar honderden euro’s voor een espresso machine uitgeeft, bedenk dan goed alle opties en je behoeften. Laat je ook niet afschrikken door de prijs van een espresso machines, want elke dag buiten de deur koffie drinken tikt ook behoorlijk aan.

Op zoek naar het beste espressomachine voor thuis?
Bekijk onze TOP 10

Het eerste wat je moet weten is dat er verschillende soorten espresso machines zijn. Elk met een eigen prijskaartje en mogelijkheden. De allernieuwste en mooiste kan dan wel erg goed zijn, het hoeft nog niet aan jouw eisen te voldoen. Koop niet zomaar een espresso machine omdat deze als het beste wordt aangeprezen, maar ga voor een machine die je zeker elke dag zult gebruiken.

De verschillende soorten espressomachines voor thuis:

  • Pomp espresso: Dit vindt je vooral in de bars en restaurants. Een pomp espressomachine is voornamelijk voor bedrijven bedoeld, maar kan ook thuis gebruikt worden. Bereid je voor om je budget omhoog te schroeven, want dit soort espresso machine is de duurste. Daarnaast zijn ze vaak de grootste, zwaarste en maken het meeste geluid, maar ze leveren een geweldige kop koffie op. Deze machines gebruiken een pomp om de water druk steeds op een gewenste druk te houden/genereren.
  • Piston Espresso: Zoek je naar een goede espressomachine die weinig onderhoud nodig heeft, kijk dan naar een machine met piston of hendel systeem. In plaats van een pomp is dit een handmatig proces om stoom op te wekken. Ze produceren weinig geluid, maar je hebt aardig wat kracht in de armen nodig om constant een goede druk uit te oefenen. Het piston apparaat kan een heerlijke kop espresso opleveren, maar het heeft wat oefening nodig van de gebruiker
  • Stoom espresso: Deze stoom gedreven espresso machines is het soort wat je in de keuken thuis kan vinden. De machines zijn kleiner en kosten minder dan de professionele apparatuur en zijn snel en gemakkelijk in gebruik. Onthoud wel dat de stoom die het aparaat produceert niet altijd de juiste druk hoeft te maken, waardoor de hoeveelheid stoom altijd gecontroleerd moet worden.
  • Moka Pot: De Moka Pot is bedoeld om espresso te maken op het fornuis. Het proces is makelijk en eenvoudig, maar het uiteindelijke product zal alles behalve professioneel zijn. De pot bestaat uit twee delen, waardoor de stoom vanuit het onderste deel naar het bovenste deel wordt gedrukt, waarin koffie kookt. Er is veel minder druk nodig dat enig ander espresso machine, maar er is geen mogelijkheid tot melk opschuimen. Door dit in te leveren kan je wel erg op de kosten en grootte besparen.

Alle soorten espresso machines kunnen een lekkere kop espresso maken. Jouw keuze zal afhangen van je behoeftesn, gebruikersgemak, grootte en uiteraard de prijs. Een hoogwaardig espresso apparaat kan wel duizenden euro’s in aanschaf zijn.

Op zoek naar het beste espressomachine voor thuis?
Bekijk onze TOP 10

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter