Beste latte machine voor thuis

Wil je altijd al een thuis barista zijn, maar maak je je zorgen om de kosten van een latte machine? Wij zijn hier om te vertellen dat het niet zo duur hoeft te zijn als je mogelijk denkt.

Het is redelijk betaalbaar om je vrienden te vermaken met caffè kwaliteit drankjes in het comfort van je eigen huis. In dit artikel zullen we je vertellen wat je nodig hebt, welke machines er zijn en hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn.

Direct naar:

 

Espresso en latte machine:

Laten we beginnen met het duurste item op de lijst en wat je zal gebruiken om je koffie te maken. Dit is een espressomachine, welke ook wel bekend is als een latte machine. Espressomachines voor thuis zijn beschikbaar tussen de €50 en €2500. Ja dat zijn inderdaad twee flinke uitersten. Meestal geldt echter dat hoe meer je betaald, hoe beter de machine is en hoe beter de koffie is die gemaakt wordt. Duurder betekent echter niet altijd beter. Aangezien er ook machines zijn, zoals de Solis die een perfecte balans hebben tussen koffie kwaliteit en prijs. Hieronder zullen we beginnen met de instapmodel latte machines en uiteindelijk eindigen bij de duurdere modellen.

 

Instapmodel latte machine:

Niet iedereen wil te veel investeren in een latte machine voor thuis, vooral wanneer je nog maar net begint aan je reis van je eigen kwalitatieve koffie maken. De onderstaande modellen zijn perfecte startpunten voor personen die de wereld van espresso nog maar net binnenlopen.

 

De’Longhi Piston Espressomachine

De DeLonghi is een kleine en compacte espressomachine die zowel koffie pods als gemalen koffie kan gebruiken. Dit duale espresso systeem is geweldig voor personen die willen kunnen schakelen tussen verse koffie en koffie pods. De machine heeft dubbele thermostaten die zorgen voor de perfecte temperatuur voor je espresso. Tot slot heeft hij ook een standaard melkopschuimer die geschikt is voor beginnende barista’s.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte Delonghi Pistonmachines volgens:

 

Gaggia Classic

Latte Machine kopenDe Gaggia Classic wordt door veel mensen gezien als het beste instapmodel espressomachine. De Classic is uitgerust met een enkele boiler, een duurzame groep en een behuizing van commerciële kwaliteit. Een van de redenen waarom de Classic zo populair is, zijn de kleine afmetingen vergeleken met andere espressomachines. Hij is perfect voor elk aanrecht. Gezien de prijs en de bouwkwaliteit is het geen wonder dat de Gaggia Classic gezien wordt als een geweldige instapmodel latte machine. Hij produceert geweldige espresso en zijdeachtige schuim in een behuizing die gemaakt is om het jaren uit te houden.

Vergelijk prijzen bij:

 

Middenklasse tot high-end Latte machines

De volgende modellen zijn voor de personen die bereidt zijn om een beetje meer te investeren in hun thuis barista opstelling. Zoals je mag verwachten is de kwaliteit van de koffie die deze machines produceren beter, zowel op het gebied van espresso als schuim. Dit komt voornamelijk door hun superieure boiler systemen, welke het mogelijk maken om meer druk en stoom te produceren. Middenklasse tot high-end machines hebben echter ook een superieure bouwkwaliteit en meer features.

 

DeLonghi Magnifica

Beste Latte Machine kopenDe DeLonghi Magnifica is een hybride die tussen de semi-automatische en super-automatische klassen van latte machines invalt. Hij is semi-automatisch omdat hij een assisterende stoompijp heeft. Hij is super-automatisch, omdat hij vermaalt, aandrukt en een espresso creëert met de druk op een simpele knop. Het voordeel van dit systeem is dat het consistentie biedt waar dit belangrijk is, namelijk de espresso extractie.

De assisterende stoompijp geeft je daarnaast controle over hoeveel schuim je voor je koffie wilt (meer voor cappuccino en minder voor latte). Een ander positief punt, is het feit dat deze machine twee boilers heeft. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd melk te stomen en een espresso te maken. De machine maakt het mogelijk om de zijdeachtige melk te maken die je in een koffie in een café terug zal vinden, terwijl hij tegelijkertijd ook een geweldige espresso maakt. De Magnifica is van de beste op het gebied van waarde voor je geld bieden en erg populair in zijn klasse.

Vergelijk prijzen bij:

 

Krups Espresseria

De Espresseria is een van die machines die er niet alleen geweldig uit ziet, maar een koffie maakt die past bij zijn design. Net als de eerder genoemde Magnifica is het een super-automatische machine die vermaalt, aandrukt en de espresso in je kopje giet. Er is daarnaast een handmatige stoompijp die je de controle geeft over hoeveel gestoomde melk je wilt maken.

 

Wat wij gebruiken van latte machine?

Wij gebruiken een Solis Grind & Infuse Pro espressomachine. Dit is waarschijnlijk een van de eerste machines die onder de high-end prijsklasse valt. Het is echter ook eentje die het meeste aanbevolen wordt. Dit komt omdat hij vergelijkbare features en functies heeft als zijn duurdere tegenhangers, terwijl er tegelijkertijd moderne features inzitten die machines van €2000-2500 missen.

Het voordeel van deze latte machine, is dat hij een sterk commercieel ontwerp heeft met een dual boiler systeem. Dit betekent dat er een boiler is voor het stomen van melk en een andere voor het maken van espresso’s. Het voordeel van twee boilers is de temperatuurcontrole, stevigheid en duurzaamheid, wat inhoudt dat je niet snel op zoek hoeft te gaan naar een vervangende machine.

De roestvrij stalen boilers binnenin worden voor hun temperatuur elektronisch aangestuurd door een PID en deze worden weergegeven op een LCD scherm. Dit maakt het mogelijk om te experimenteren met smaken door verschillende temperaturen voor verschillende soorten koffie te gebruiken. Maar deze machine heeft nog meer te bieden voor de ultieme barista ervaring. Hij heeft namelijk ook een aanpasbare lage druk pre-infusie, automatische opstart functies, shot klok en drukmeters. Wij bezitten deze machine nu al vier jaar en hebben er nog geen enkele keer problemen mee gehad.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo