Top 5 koffie fabels ontkracht

Fabel 1: Koffie belemmert je groei

Heb je ooit het oude fabeltje gehoord, “laat je kinderen geen koffie drinken, het belemmert hun groei!” Een factor dat bijdraagt tot deze fabel is een vroegere studie dat cafeine, bot massa en osteoporose verminderd. Het probleem met deze studies is dat ze werden uitgevoerd op de ouderen en hun dieten zijn laag in calcium. Een meer recente studie, volgens O’Conner, gericht op 81 adolescentie, was dat er geen verband is tussen koffie verbruik en de groei.

 

Fabel 2: Koffie is slecht voor je

Wanneer ik koffie aan het drinken ben zeggen mensen dit altijd tijgen mij: “Je drinkt te veel koffie, je moet stoppen, het is zo slecht voor je.” Zoals we dit al eerder hebben aangetoond, in 5 redenen waarom koffie gezond is, koffie is vrij goed voor je op vele manieren. Het is een feit dat koffie kan helpen met het voorkomen van een aantal ziekten. Dus de volgende keer dat iemand tegen je zegt dat je moet stoppen met koffie drinken vertel ze dan waarom ze moeten beginnen.

 

Fabel 3: Koffie veroorzaakt maagzweren

Als je net zoveel koffie drink als dat ik dat doe dan is er vast wel iemand die tegen je zei, “Koffie kan maagzweren geven…” Recente studies hebben aangetoond dat de meeste maagzweren worden verooorzaakt door een bacterie genaamd, Helicobacter pylori. De zweren veroorzaakt door deze bacterie kunnen gemakkelijk worden genezen met een antibioticum. Koffie kan echter een zweer die er al is irriteren, maar speelt geen rol in het veroorzaken van maagzweren.

 

Fabel 4: De koelkast houdt de koffie vers

Deze fabel is waarschijnlijk een van de meest voorkomende koffie fabels die ik ben tegengekomen. Het denken gaat zo: de koffie kwaliteit word verminderd door licht, vocht en lucht; Dus als ik het in de koelkast bewaar bescherm ik het van deze 3 gevaarlijke elementen. Hoewel het logische klinkt, het is gewoon niet waar. Er zijn een aantal redenen waarom een koelkast een slechte plek is om koffie in op te slaan, een is dat het poreus is en de geur van voedsel absorbeert en vocht. Als je een echte koffie drinker bent en de natuurlijke aroma van de koffie wilt behouden dan is dit de ideale deal breaker. De beste plaats om koffie te bewaren is in een koele droge plaats en in een luchtdichte verpakking.

 

Fabel 5: De beste koffie komt uit Italie.

Koffie groeit eigenlijk niet in Italie, tenzij het binnenshuis is. Feit is, is dat Italie beroemd is vanwege zijn toewijding aan het roosteren van koffie en de kwaliteit proeven van espresso. Er zijn ongetwijfeld koffie zaken in Italie die geen kwaliteit espresso aanbieden maar in een omgeving die zo concurrerend als Italie is, het waarschijnlijk niet lang duurt voor deze winkels.

LEES OOK: Hoeveel Caffeïne zit er eigenlijk in je kopje koffie?

 

Heb je fabels gehoord over koffie? Wat zijn ze, zijn ze waar? Ontdek in de reacties…

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo