5 redenen waarom koffie gezond is

Er zijn altijd mensen die je proberen te vertellen dat koffie slecht voor je is, maar wij kennen de waarheid. Koffie heeft steeds opnieuw bewezen dat het een van de gezondste dranken op de planeet is. Overal komen nu bedrijven op die reclame maken voor gezonde koffie, terwijl de meeste daarvan nauwelijks in de buurt komen van echte koffie. Deze drank is op zichzelf al gezond en heeft geen extra champignons of kruiden nodig om goed voor je te zijn. Hieronder een lijst van redenen die laten zien hoe koffie je gezondheid verbetert.

 

Koffie helpt diabetes te voorkomen

Het drinken van 3-4 koppen koffie per dag wordt geassocieerd met een 25% lager risico op type 2 diabetes.

 

Koffie verlaagt het risico op hartziekten

Met vijf onderzoeken naar koffieconsumptie in Zweden en Finland, waarbij 140.200 mensen en 6.522 incidenten van hartfalen werden bekeken, bepaalden onderzoekers dat het drinken van vier noord-Europeaanse porties koffie per dag hielp om hartfalen met 11% te verminderen.

 

Koffie verlaagt het risico op een beroerte

Een onderzoek dat werd geleid door Susanna Larsson van het Karolinska Institute in Stockholm volgde vrouwen van 49 tot 83 jaar gemiddeld 10 jaar lang. Er werd ontdekt dat degenen die meer dan een kop koffie per dag dronken een 22% tot 25% kleinere kans hadden om een beroerte te krijgen dan de vrouwen die minder koffie dronken.

 

Levers zijn dol op koffie

Een analyse van negen onderzoeken wees uit dat iedere 500 ml toename van je dagelijkse koffieconsumptie het risico op leverkanker met 43% verkleint.

 

Verbetert je denkvermogen

Koffie verhoogt je adrenalinelevel. Adrenaline staat erom bekend dat het je lichaam in vlucht- of vechtstand zet, wat voor een grotere opmerkzaamheid ten opzichte van je omgeving zorgt.

 

Bonus: Koffie Smaakt Beter

Koffie heeft meer dan 800 aromatische verbindingen. Om je een idee te geven hoe veel dat is, wijn heeft er slechts zo’n 200.

 

 

Ook interessant:

1 Reactie
  1. Leuk artikel! Zeker een item dat ik vooral wil duidelijk maken bij de mensen die van koffie houden. Het is vooral gezond als u koffie drinkt van 100% Arabica koffiebonen.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo