Koffie is een erg populair drankje die de meeste personen bijna religieus drinken. Of je nu op wilt laden voor de start van je werkdag of met vrienden naar een café wilt gaan om rustig bij te praten, koffie zal altijd het perfecte drankje zijn waar je van kan genieten. Het drinken van koffie wordt gezien als bevorderlijk op medische gebied, aangezien koffie veel antioxidanten bevat welke vechten tegen gifstoffen in het lichaam en helpen om ons gezond te houden.
Voor sommige personen kan koffie echter ook een aantal negatieve effecten hebben. Alhoewel koffie het lichaam energie geeft en vrij van stress houdt, geven sommige personen aan dat ze een hoop buikpijn door koffie krijgen. Onderzoeken geven aan dat koffie een overtollige productie van maagzuur kan veroorzaken, wat dan mogelijk het weefsel van de maagwanden beschadigt.
Het is makkelijk om koffie de schuld te geven voor een overtollige zuurheid, maar onderzoek heeft bewezen dat koffie meestal weinig zuur bevat. De elementen in koffie die irritatie in onze maag kunnen veroorzaken zijn vaak cafeïne, N-alkanoyl- 5-hydroxytryptamine en catecholen. De hoeveelheid van deze elementen kan ook verlaagd worden door de koffiebonen te roosteren.
Men heeft ontdekt dat het roosteren en extra verwerking helpt om de totale hoeveelheid NMP (N-methylpyrrolidon) in koffiebonen te verhogen. Dit element bestrijdt en werkt de effecten van cafeïne, N-alkanoyl- 5-hydroxytryptamine en catecholen tegen in de maag.
Als een gevolg geven onderzoekers aan dat koffieliefhebbers met gevoelige magen alleen maar de manier waarop ze koffie drinken hoeven aan te passen en ze zullen geen buikpijn meer hebben. Dus de volgende keer als je besluit om van een lekker kopje koffie te genieten, probeer dan om de soort uit te kiezen die langer geroosterd is, wat voor een sterkere en rijkere smaak in je drankje zal zorgen.
Er zijn ook andere manieren waarop je je koffie kan maken voor een betere smaak en minder zuur in je maag. Koude brouwsels worden meestal gemaakt zonder de koffie te veel op te warmen, wat betekent dat minder oliën van de koffie in het water vrijgelaten worden.
Koude koffiedrankjes zijn ook perfect in warmere klimaten, dus als je van de zonnige dagen wilt genieten, probeer dan om een koud kopje koffie te drinken. Als je geen koud drankje wilt, probeer dan andere methodes, zoals espresso, cafetière en Turkse koffie om je koffie te maken. Om het risico nog meer te verminderen kan je proberen om je koffie met melk te drinken. Melk zal de elementen verdunnen die voor de hoge zuurheid zorgen.
Naast het experimenteren met verschillende brouw methodes en meer ingrediënten zoals melk toevoegen om je koffie te verdunnen, moet je ook je dieet in de gaten houden. Een hoop mensen vertrouwen vaak op drankjes om energie te krijgen zonder te focussen op vast voedsel om hun maag vol te houden. Vandaag de dag focussen we te veel op werk en spenderen we minder aandacht aan een van de belangrijkste maaltijden van de dag, het ontbijt.
Als je in de ochtend koffie drinkt op een lege maag, zal je maag HCL zuur vrijlaten. HCL zuur wordt meestal in je maag vrijgelaten om voedsel te verteren en als er geen voedsel in je maag is, dan zal de zuur je maagwanden verteren. Daarom is het belangrijk om je koffie met een goed ontbijt te drinken. Het zal je problemen met zuur enorm verminderen.
Buikpijn door koffie kan echt vervelend zijn, vooral als je een grote fan van koffie drinken bent. Koffiebonen hebben een hoop gezondheidsvoordelen, dus het zou erg jammer zijn als maagzuur voorkomt dat je koffie drinkt.
Probeer ook een goede tijd voor koffie aan te houden. Drink het niet op onregelmatige tijden, vooral laat in de avond. Een overtollige cafeïne inname tijdens de avond kan ervoor zorgen dat je langer wakker bent in de nacht en dat voorkomt mogelijk dat je een goede nachtrust kan hebben. Goed eten en slapen zal zeker je buikpijn verminderen.
LEES OOK: Effecten van koffie: wat doet het met je lichaam
LEES OOK: Hoeveel Caffeïne zit er eigenlijk in je kopje koffie?
Wat is bij koffie drinken het belangrijkste, de bonen of de caffëeine. Mag koffie zonder caffeine wel als je maagproblemen hebt